Jiro Matsumoto: Keep on Vibrating (2005)

Jiro Matsumoto: Keep on Vibrating (2005)

Keep on Vibrating
Keep on Vibrating

Véletlen akadtam rá Jiro Matsumoto romantikus/dráma-sötét humorú, pszichológiai, fantasy, seinen mangájára, a Keep on Vibrating-ra.

(Seinen/ 青年 jelentése: olyan japán képregény műfaj, mely alapjáraton a 18-30 éves férfiakat tűzi ki célközönségül, de ez akár a 40-es éveiket taposókra is kiterjedhet. Ebben a témában így lehet minden, a szexuális tartalmaktól kezdve, hárem, romantika, akció, dekoratív hölgyekkel, de olyan művek is ide tartoznak, melyekben nem az erotikán van a hangsúly, pl.: a Berserk, Chobits, Rozen Maiden, Hellsing, Tenjou Tenge, stb. A női párja ennek a josei, mely a fiatal nőknek készül. A seinen jelentése „fiatal férfi„-ként is fordítható.)

A kötet 2005-ben jelent meg, és a szerző 7 rövid történetét tartalmazza, melyek hol kicsit erotikusak, hol morbid humorúak. Címek: 1. Keep on vibrating, 2. Morning Glory, 3. Land of the Sacred Spirits, 4. Sanpol and Krezol, 5. The Cat Ritual, 6. Give and Take, 7. Hardboiled Sakata.

A történetekben az erotika csak a nyers, gyakran torz valóságot tükrözi, és elsősorban nem is ezen van a hangsúly, hanem vagy a karakterek helyzet komikumán, vagy egy-egy drámai szituáció kibontásán. Pl.: szólhat egy „Tanár Úr”-ról, aki meztelen testével próbálja megmenteni az ártatlanokat, vagy egy kétségbeesett férjről, aki szeretője kedvéért már 20-szor megölte a feleségét, ki mégis mindig újra éled, vagy a yakuza mesterlövészről, akinek egy prosti szobájában kell várnia célpontjának feltűnését évekig, és ennek eredményeként megtapasztalja az apai örömöket. Másrészt, elég fonák módon, két gázmaszkot viselő gyermek karakter szemével láttatja a felnőttek világát, amint egy nő pornó filmekben kénytelen szerepelni, vagy amint egy gimnazista lány eldobja gyermekét.

Összegezve: egyrészt a fekete humoron, másrészt a drámán van a hangsúly Jiro-san művében. A rajzok nagyon részletgazdagok, és anatómiailag a női testek kifogástalanok XD, sőt, kifejezetten szépek.

Elolvasása 18 éven felülieknek ajánlott. 😉

Linkek: ANN (eng); Wikipedia (eng); Baka-Updates (eng); Hivatalos honlapja (jap)

(Visited 41 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .