Takahashi Tsutomu: Dead flowers ( 2005)

Takahashi Tsutomu: Dead flowers ( 2005)

Takahashi Tsutomu talán az egyik leghíresebb japán képregényrajzoló hazájában. Egyik fő műve, az Élni (Alive), nálunk is megjelent magyar nyelven a Mangafan kiadó jóvoltából. Ebből a kultikus, 1999-ben készített művéből, élőszereplős filmet is forgattak. Képregényeiben előszeretettel játszik az emberek hétköznapi életének kisebb-nagyobb drámáival, pszichéjével.

Inkább felnőtteknek szóló művei közül egyik viszonylag friss alkotása a Dead flowers, mely 2005-ben jelent meg, s melyet Ichigo Nekota álnév alatt adott ki a szerző. A képregény terjedelme 1 kötet, 2 fejezetre bontva. A történet 2 fiatal körül forog, egy 28 éves fiatal nő, és egy tinédzser fiú, Yuuya, különös találkozásán. Mindketten menekülnek az élettől, és a komoly döntések terhe elől, Yuuya az öngyilkosságot választja eszközül ehhez, míg a nő magányosan száguldozik motorbiciklijén az országúton. Egy baleset révén a nő megmenti a fiú életét, és a zárkozott fiú barátja lesz. Hogy képesek lesznek-e erőt gyűjteni az élethez, és egymást megértve támaszt nyújtani a másiknak, ki derül a rövid, kellemes történet során. Takahashi Tsutomu rajzai nagyon letisztultak, arányosak, és kifejezőek, a képregény paneljeinek elrendezése változatos. A rövid, kicsit komolyabb művek kedvelőinek ajánlom.

Linkek: Wikipedia (eng); ANN (eng); Baka-Updates Manga (eng); Mangafan kiadó (hun); Alive (eng); Takahashi Tsutomu (eng); Mangafox.com (online olvasás angolul); Manga.hu (online olvasás magyarul)

(Visited 11 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .