Emura: W-Juliet (manga; 1999)

Emura: W-Juliet (manga; 1999)

Emura: W-Juliet

A Rómeó és Júlia „történetét”, több formában is adaptálták már. Készült belőle egy 24 részes anime sorozat is a nagysikerű Gonzo stúdió rendezésében 2007-ben, amely fantasy elemekkel lett gazdagítva, valamint egy 2 órás élőszereplős filmet is rendeztek a japánok. Az anime és az élőszereplős film között semmiféle kapcsolat nincs ugyan, de mindkettő újabb egyedi módon közelíti meg e reneszánsz kori művet. Természetesen a manga készítők sem hagyhatták parlagon e klasszikust, és egy Emura álnév alatt dolgozó rajzoló kreálta meg egy újabb változatát.

A W-Juliet néven ismert történet 1999-ben indult, és még ma is jelennek meg újabb és újabb fejezetei. A történet ugyan a műfajban gyakran előforduló alapszituációra épül, de elég érdekesen szövi a mangaka az eseményeket. A főszereplőnk, egy 16 éves Ito nevű leányzó, akit fiús megjelenéssel áldott meg a sors. Már kezd beletörődni abba, hogy kinézetén sosem fog tudni változtatni.

Ám egy nap, egy gyönyörű új lány (Makoto) érkezik osztályába. Makoto mindenben az ellentéte ugyan, mégis szoros barátság szövődik közöttük. Egy nap Ito véletlenül rányit barátnőjére, mikor az éppen öltözködik, és nagy döbbenetére kiderül, hogy Makoto igazából egy fiú. A fiú rögtön meg is magyarázza a dolgot: minden álma az, hogy színész lehessen, de szigorú édesapja csak egy feltétellel enged hóbortjának. Két évig Makotonak lányként kell élnie, és az iskolai színjátszó körben egy maradandó alakítást kell produkálnia. A maradandó alakítás pedig mi más lehetne, mint a Rómeó és Júlia címszerepe. A próbákon, az eredeti shakespeare-i szövegek mellett szövődik egy aranyos szerelmi szál főhőseink között.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .