Winter Sonata (TV-sorozat; 2009)

Winter Sonata /冬のソナタ (TV-sorozat; 26 epizód; 2009)

A Fuyu no Sonata, azaz a Winter Sonata című anime, egy 2002-ben futott, 20 részes koreai tv-dráma adaptációja. Az eredeti élőszereplős sorozatnak hű mása lesz az anime széria. Érdekesség, hogy a Winter Sonata 2002-ben annyira népszerű volt, nemcsak a gyártó Dél-Koreában, hanem lassan Japánban, Kínában is felkerült a legnézetebb sorozatok közé, így érte meg az anime változatot is.

A romantikus-dráma kedvelőknek kötelező darab lesz, én is próbálom megnézni az eredeti sorozatot is, mivel nagyon megtetszett a hangulata és a látványvilága. Az anime adaptációt a GBG és JM Animation készíti, a rendező Yoon Suk-ho, a producer Lee Hyung Min. A sorozat 26 része alatt csak koreai szinkront hallhatunk, ami nekem elsőre furcsa volt anime karaktereknél, de pl.: a Wonderful Days is koreai szinkronos anime volt, szóval meg lehet szokni.

Az op/ed nagyon kellemes, illik a hangulathoz bár még nem tudom kik az előadók (egy gyanúm van csak, hogy az op-t lehet h a DSK adja elő, de ez nem biztos). A szinkron gárdánál érdemes megjegyezni, hogy nagy részt az eredeti sorozat szereplői adják az anime karakterük hangját is.

Történet: Joon Sang Kang éppen új iskolába érkezik, azzal a céllal, hogy megtalálja a biológiai édesapját. Édesanyjával rossz a viszonya, úgy érzi, hogy őt senki sem képes szeretni, ezért a hideg, tartózkodó zseni álcája mögé bújik. Ebben az új iskolában találkozik Yoo Jin-nel, a vidám, élettel teli, nyílt szívű lánnyal, akivel lassan egymásba szeretnek. Ám egy tragikus autóbaleset miatt, mindenki azt hiszi, hogy Joon Sang meghalt. Valójában olyan agyi sérüléseket szerzett, ami miatt elveszti korábbi emlékeit. Ezért édesanyja New York-ba költözik vele, és új nevet is kap: Min Hyung Lee.

10 év múlva látjuk viszont Yoo Jint, aki élete nagy szerelmét még mindig nem tudta elfelejteni, mégis gyerekkori barátjához, Sang Hyuk-hoz készül feleségül menni. Ekkor váratlanul újra találkozik a két egykori szerelmes, mivel ugyanannál a cégnél kezdenek el dolgozni. Min Hyung Lee nem emlékezik a lányra, sőt, barátnője is van. De ahogy egyre több időt töltenek együtt, lassan a régi szerelem újra éled…

Az anime sorozat teljesen az élőszereplős változatot fogja követni. Az animáció gyönyörű, a hátterek részletesek és nagyon realisztikusak. A karaktereknél pedig nagyon igyekeztek az eredeti szereplőket megjeleníteni.

Linkek: ANN (eng); Winter Sonata anime (japán); Korean TV Dramas (eng); DramaWiki (eng); Wikipedia (eng).

(Visited 96 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .