Toshihiro Hirano: Vampire Princess Miyu

Toshihiro Hirano: Vampire Princess Miyu

New Vampire Miyu néven jelent meg először 1992-ben, egy 5 kötetes shoujo vámpír-sorozat, melynek történetét Toshihiro Hirano írta, a rajzért Narumi Kakinouchi felelt. Ezt követte 1999-ben egy 10 kötetes folytatás, immár Vampire Princess Miyu címen, ugyanazon alkotók kezéből. A történetnek született egy ova és egy tv-sorozat adaptációja is. A 4 részes OVA sorozat 1988-ban jelent meg, majd nem 10 évvel később követte a 26 részes anime. Az anime érdekessége, hogy a világhírű zeneszerző, Kenji Kawai komponálta a zenéit (pl.: Ghost in the Shell). Az animációs stúdiók: a Victor Entertainment, AIC.

Lényegében a történet nem annyira tipikus shoujo, bár van benne szerelmi szál, de nem ezen van a hangsúly. A történet inkább epizodikus jellegű, mely során a címszereplő, a vámpír hercegnő Miyu küldetéseit ismerjük meg. Miyu, az emberek és a démonok határán áll, és ősi feladata, hogy az embereket megtámadó démonokat, a Shinmákat visszaküldje a sötétségbe. Az örökké 15 éves lánynak is vissza kell térnie majd küldetése végén a sötétségbe, de csak azután, hogy a világot megtisztította a gonosztól.

A grafika szép, bár korához mérten egyszerű. A horror mellett, egy csöppet nyomozós hangulata is van, hiszen nem kevés rejtélyes esetet kell felderítenie Miyunak pl.: eltűnéseket, gyilkosságokat. (A démonok után kutatva.) Munkáját hű szolgálója, egy Larva nevű démon segíti, aki a vérével ébreszti fel Miyut ezer éves álmából. A neve a római mitológiából származik, a Lemures névből, mely a megnyugvást nem találó lelkekre utal. A manga történetében rengeteg európai leírásokból ismert démon bukkan fel.

Miu egyébként természetfeletti erején túl nem sok vámpíros ismertetőjeggyel rendelkezik: nagyon jól bírja a napfényt, van tükörképe, csak éppen vért kell innia az életben maradásához. Ha vért is vesz magához, akkor olyan embereket szemel ki magának, akik valamilyen tragédiát, vagy csapást éltek át, és akik szabad akaratukból osztják meg vele vérüket. Ugyanis a vérszívással a világ legboldogabb álmában részesíti őket.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .