Toriyama Akira: Dragonball (manga; 1984)

Toriyama Akira: Dragonball (manga; 1984)

Toriyama Akira: Dragonball

A fenti kis kitérő után, nézzünk szét kicsit a keleti kultúra berkein belül. A japán rajzfilm és képregény kultúrától nem idegen, sőt, elég gyakran találkozunk olyan művekkel, melyek népi legendákat, évszázadok, évezredek óta élő mítoszokat vesznek alapul. Ennek tökéletes példája a világszerte ismert Dragon Ball, mely egyben Kína egyik legjelentősebb ókori regényének, a Nyugati utazásnak (A Majomkirály története) az adaptációja. A regényt egy 7. században élő, úgynevezett Wu Chengan írta. A történet alapjául Tang Seng buddhista szerzetes utazásai szolgálnak, és három tanítványának kalandjait meséli el.

A Dragon Ball, ennek a történetnek a sajátos adaptációja, melyet Toriyama Akira 1984-ben kezdett el rajzolni. Nem sokára a manga megjelenése után, egy több 100 részes anime sorozat adaptációt is megért a mű, mely 1986-ban vette kezdetét, és jelenleg, 2009 tavaszától is fut egy újra elbeszélős változata, a Dragon Ball Kai, melyet a nemsokára bemutatásra kerülő hollywoodi rendezésben készülő, élőszereplős film, Dragon Ball: Evolution miatt is kezdtek el vetíteni.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .