11eyes ~ Tsumi to Batsu to Aganai no Shoujo

11eyes ~ Tsumi to Batsu to Aganai no Shoujo (TV-sorozat; 2009; 12 epizód)

11eyes

Erről az animéről már írtam egy előzetes bejegyzést, de végre sikerült az első részbe is belepislantanom, és a visual novel openingje miatti felbuzdulásom nem volt értelmetlen.

Az animáció gyönyörű, az anime openingje ugyanolyan hangzásvilágú, mint az eredeti visual novellé volt (Ayane is énekli). A sztori pedig nem fókuszál a hárem elemre, sőt, nagyon úgy tűnik, hogy a főhősfiúnak, Kakerunak, csak Yuuka-chan számít (egyenlőre), és rajta kívül további fiú szereplők is lesznek.

A látványvilág, az effektek hatásosak, és oltári szépek, olyan komor hangúlatú, de egyben horrorisztikus néhány rész. Ahhoz képest, hogy az ilyen jellegű karakter ábrázolást nem nagyon szeretem, mégis valahogy ez bejön, mert nem az az édeskés világ, hanem komoly dráma, vérfagyasztó jelenetekkel teli.

A kezdő képsorok már magukért beszélnek, amikor szemtanúi lehetünk annak, hogy hogy lesz Kakeru nővére öngyilkos, és ez még csak tovább fokozódik. Emiatt talán hasonlíthatnám egy csöppet a Higurashi sorozatok látványvilágára.

Az elborult jeleneteknél a vörös és fekete kontraszt dominál. Jahm, és nemcsak az opening zenéje jó, hanem az összes háttér muzsika is, kellően fokozzák a hangulatot, látszik, hogy nagyon igényesek a készítők. Ami kicsit zavaró lehet, a hölgyemények fehérneműit, és kebleit előszeretettel veszik a kamera fókuszába, de gondolom egy „18 éven felülieknek ajánlott visual novel” adaptációjától ennyi belefér. Egy szó, mint száz, nézésre érdemesnek ígérkezik, de nagyon! ^^

(Visited 66 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .