Sasameki Koto (TV-sorozat; 2009; 12 epizód)

Sasameki Koto (TV-sorozat; 2009; 12 epizód)

Sasameki Koto

Erre csak annyit mondok kezdetnek, hogy hmmm. Sosem  kerültem közelebbi ismeretségbe a shoujo azon ágával, amiben lány-lány illetve fiú-fiú szerelem jelenik meg. Az utóbbival (legyen akár boy’s love, vagy shounen ai), még mindig nem barátkoztam meg, de az előző seasonban ment az Aoi Hana, szintén shoujo ai (lány-lány szerelmet) feldolgozó anime, és ugyan csak az első két részét láttam, de egész pozitívan csalódtam benne. Bár nekem ez az újabb sorozat, a Sasameki Koto sokkal jobban tetszik, mivel teljesen drámai hangvételű, és a viszonzatlan szerelem közül forog.

Adott két lány, akik gyerekkoruk óta a legjobb barátnők. Az egyikük, Ushio Kazama, aki bevallottan csak a lányokat szereti, de csak és kizárolag a cuki (szép) lányokat. Eddig élete során mindig elérhetetlen szépségek után sóvárgott, és dédelgetett hamis ábrándokat, amiknek mindig keserves csalódás lett a vége. Pontosan ugyanebbe a hibába esik a sorozat első epizódjában, amikor is az egyik senpai-ba zúg bele. Ehhez a lobbanékony, és folyton szerelmes természetű lányhoz, olyan barátnő kell, aki tudja kezelni érzelem kitöréseit, és megörtően vigaszt nyújt ha kell. Igen, Sumika Murasame pontosan ilyen. Avagy mégsem? A lány viszonzatlan érzelmei miatt őrlődik, hiszen Kazame éppen csak őt nem tartja szerelemre érdemesnek.

Kicsit szomorkás hangulatú, de szép történetnek indul. Azért persze nem az a „túlsúlyos” shoujo ai, mivel a lányok egy koedukált iskolába járnak, így a fiú-lány kapcsolatok is felszínre kerülnek majd. Nem rossz, lehet hogy néha-néha belenézegetek, bár az animáció annyira nem a legjobb (AIC stúdió gyártja pedig). Linkek: ANN.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .