Kobato (TV-sorozat; 2009; 24 epizód)

Kobato (TV-sorozat; 2009; 24 epizód)

Ez is egyike azoknak az animéknek, amiket nagyon-nagyon vártam már! Hiszen a híres-neves kedvencemnek, a Clampnek újabb alkotása a Kobato (ők készítették pl.: a Chobits-ot, X-et, Card Captor Sakurát, Clovert, az XXX Holic-ot, a Tsubasa Chronicle-t). Jellegzetesen aranyos, shoujo műfajú alkotás a Kobato, így romantika, humor, és fantasy keveredik benne. A grafika gyönyörű, jellegzetes Clamp stílusú. A zene is nagyon fülbemászó, rendkívül szép dallamok csendülnek fel benne. Az anime sorozat 24 részes lesz, bár az alapjául szolgáló manga változata még nem ért véget. Egyébként a képregény 2005-ben indult, és három kötete jelent meg. Az animét a szintén kedvenc Madhouse stúdió készíti, úgyhogy már ez is garancia az igényes animációra.

Történet: Kobato egy ártatlanul naív leány, aki azért érkezik a Földre, hogy küldetését teljesítse. Ahhoz, hogy egy kívánsága valóra váljon, segítenie kell azokon az embereken, akiket valamilyen múltbéli sérelem, tragédia, vagy bármilyen probléma nyomaszt. Ezeket a kellemetlen, negatív érzelmeket kell összegyűjtenie egy kis üvegcsébe, és ha elegendő emberen segített, akkor teljesülhet élete legnagyobb kívánsága, ám egy szabályt nem szabad megszegnie: nem szerethet bele egyetlen olyan emberbe sem.

Kobato mindent meghatározó álmáról, csak annyit tudunk, hogy van egy hely ahova rettentően el szeretne menni. A küldetés során akad egy segítőtársa is, loryogi személyében, aki egy beszélő, szadista plüss kutya. A hirtelen haragú, vehemens állat figura nem kíméli Kobatót, főleg mikor eszement butaságot csinál, vagy éppen ügyetlenkedik. A kezdeti botladozások után, a lány egy óvodában kap állást, ahol egy hűvös, mindig komor fiúval kell együtt dolgoznia, ő Kiyozaku Fujimoto. A fiú állandóan ugratja, és egre céroztatja, Kobato mégis különös kötődést kezd el érezni iránta…

Összegezve: ezt tuti nézni fogom, mindig is szerettem az ilyen könnyed, bájos animéket, kicsit hasonlít a tavalyi Earl and Fairy-re, vagy a Good Witch of the West-re, sőt, még a Full Moon Sagashite (Searching for a Full Moon) című régi gyöngyszemeket is eszembe jutatta, úgyhogy már a nosztalgia kedvéért is rácsapok. ^^

Linkek: ANN; Wikipédia; Manga Fox; AnimeAddicts (manga ismertető)

(Visited 140 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .