Kei Toume: Sheep’s Song (manga; 1997-2003)

Kei Toume: Sheep’s Song (manga; 1997-2003)

Kei Toume: Sheep’s Song

Kei Toume kevésbé ismert munkája, a Sheep’s Song (Bárányok panasza), melynek első kötete idén jelent meg hazánkban. A történet alternatív címei: Hitsuji no Uta (japán), Lament of the Lamb.

Egy újabb horror mangával van dolgunk, ami egy Kazuna nevű fiúról szól. Kazuna egy titokzatos betegségtől szenved. Ha megérzi a vér szagát, sőt már a vér látványától különös rosszullét fogja el, és megmagyarázhatatlan szomjúságot érez.
A fiút édesanyja halála után elhagyta az édesapja, elszakítva egyetlen nővérétől is. Ám betegsége miatt felkutatja régi családi otthonát, ahol egy gyönyörű lánnyal találkozik. Mint kiderül, a lány a rég látott nővére, Chizuna. Chizuna is ugyanezzel a betegséggel küzd, de ő rajta már kislány korában mutatkoztak a tünetek. A család egy ősi vámpír família sarja, de a „betegség” elvileg csak női ágon öröklődik. A vámpír ösztön azonban fokozatosan előtör Kazunából, és még a lány sincs biztonságban, akibe a fiú szerelmes. Érzelmeit felbukkanó nővére is összekuszálja.

A Bárányok panasza 1997-2003-ig futott, és 7 kötetben jelent meg. 2003-ban a Madhouse Stúdió készített belőle egy 4 részes OVA (Original Video Anime) adaptációt. Az animációs változat sajnos nem követte a manga szép rajzolását, de kedvcsinálónak jó lehet a képregényhez.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .