The Sacred Blacksmith (TV-sorozat; 2009; 12 rész)

The Sacred Blacksmith (TV-sorozat; 2009; 12 rész)

The Sacred Blacksmith

A Manglobe animációs stúdió jóvoltából egy újabb fantasy témájú mű látott napvilágot. A sorozat eredetileg light novelként futott, majd ebből manga adaptáció is készült. Az anime változatban eddig 12 epizódról van információ, lehet hogy csak ennyi lesz a terjedelme, de ez majd még kiderül.

Történet: A sorozat hangulatvilága kicsit a Claymore-t és a Berserket idézi, hiszen itt is egy alternatív középkori világban járunk. Egy szabad kereskedő város egyik védő lovagját, a csinos és bátor, Cecily Campbell-t ismerhetjük meg. A lány 1 hónapja kapta meg tisztségét, mint a város rendfentartó erőinek oszlopos tagja. Éppen először kerül egy komolyabb csetepatéba, mikor nagy becsben tartott, generációkon át öröklődő kardja eltörik. Az utolsó pillanatban egy fiú tűnik fel a semmiből, aki egyetlen suhintással menti meg a lányt. A fiú neve Luke Ainsworth, és egy Liza nevű kard javító/kovácsoló műhelyet vezet. Az incidens után Cecily fel is keresi Luke-ot, hogy készítsen neki is egy kardot. Ám a fiú ellenáll kérésének, és csöppet pökhendi módon visszautasítja. Ám városukat szörnyek és démonok támadják meg, és ezt már Luke sem nézheti tétlenül. A démon alkura vonatkozó tiltást valaki megszegte, és félelmetes természetfeletti lények tőrnek az emberek életére.

Kivitelezés: A rendező Masamitsu Hidaka (korábbi rendezései – Pokémon, Linebarrels of Iron); karakter dizájn Jun Nakai alkotása (pl.: Argento Soma, Haibane Renmei, Samurai Champloo). A történet megalkotója Isao Miura. Az opening és ending a hangulathoz passzol, és nagyon kellemes hangzású itt is. Mivel az Anime Addicts magyar feliratot is gyárt hozzá, ezért akik érdeklődnek iránta, bátran beszerzhetik az oldalukon. A grafika szép, a történet érdekesnek tűnik.

Linkek: ANN; Wikipédia; Anime Addicts

(Visited 117 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .