Da Chen: Féltestvérek (könyv, Kína)

Da Chen: Féltestvérek (könyv, Kína)

Da Chen: Féltestvérek

Ezt a könyvet már vagy 1 éve próbálom beszerezni, és végre szülinapom alkalmából megajándékoztak vele (ezer hála ezért anyunak ^^).

Da Chen 1962-ben született a nagy éhínség idején Kínában, átélte a kommunista diktatúra és a kultúrális forradalom kibontakozását. 23 évesen emigrált Amerikába, és a mai napig is ott él. 1999-ben írta meg első művét, mely egyben önéletrajzi regénye is lett.

A Féltestvérek 2006-ban készült el, mely elsősorban családregény, melyet a mindent felforgató végzetes szerelem és balsors sző át. Egy kínai tábornoknak két fia születik ugyanabban az évben: egy feleségétől és egy pedig titkos szeretőjétől. Törvényes gyermeke hihetetlen luxusban nő fel, míg fattya árván marad, miután kétségbeesett édesanyja öngyilkos lesz. A két fivér egymásról mit sem tudva cseperedik fel, mégis a véletlen egymással szemben álló politikai oldalra sodorja őket, és ráadásul ugyanabba a lányba szeretnek bele. Egyiküket a családi szeretet vezérli döntései során, másikukat a kegyetlen bosszú. És így elkerülhetetlenné válik összeütközésük.

Megható, és szép dráma bontakozik ki a könyv lapjain, a történelmi tények inkább a történetet formáló tényezővé válnak, és egy romantikus, önmarcangoló életút regényt kapunk két fiúról, akiket a kegyetlen sors tanított meg, hogy mi is az igazán fontos az életben a hatalom és a pénz helyett. Én remélem hogy korábbi műveit is lefordítják magyarra, kíváncsi lennék rájuk.

Linkek: Libri.hu | Wikipédia | Alexandra | Da Chen hivatalos honlapja

(Visited 129 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .