Sympathy for Mr. Vengeance ( 2002)

Sympathy for Mr. Vengeance ( 2002)

Sympathy for Mr. Vengeance ( 2002)

Este nem tudván elaludni, kapcsolgattam a tv-csatornák között, és véletlen sikerült elkapnom a Duna Televízión, egy újabb ázsiai film alkotást. A Duna tv sokszor szokott szinkronizált ázsiai filmeket leadni, és ahogy utána néztem a műsorrendjének, úgy látom, hogy minden pénteken vetítenek egyet, pl.:

2009. szeptember 11. 22:00: Karácsony augusztusban (dél-koreai romantikus dráma, 1998)
2009. szeptember 18. 22:45: Száműzöttek (hong-kongi krimi, 2006)

A Sympathy for Mr. Vengeance (Mr. Vengeance a bosszú ura), egy dél-koreai krimi, mely Park Chan-Wook bosszú-triológiájának első darabja. Ezt követi egy manga adaptáció, az Oldboy, melyet eredetileg Garon Tsuchiya írt, és Nobuaki Minegishi illusztrált 1996-1998-ig – 8 kötete jelent meg. A trilógia utolsó darabja pedig A bosszú asszonya 2005-ben került bemutatásra.

A Mr Vengeance, a bosszú ura rövid ismertetője: egy süket-néma fiú, Ryu, hogy megmentse vese beteg testvére életét, először szervkereskedőkkel próbál meg üzletelni. Ám kudarcot vall, és kétségbeesésében elrabolja volt főnöke lányát, akiért cserébe váltságdíjat követel. A gyerekrablás azonban tragikus véget ér, sőt a szeretett testvért sem sikerül megmentenie. És ezzel veszi kezdetét a véres leszámolás, és bosszúhadjárat, melyet az elrabolt kislány édesapja indít azért, hogy gyermeke gyilkosaival leszámoljon, másrészt Ryu is megbosszúlja szerettei halálát.

Véres, groteszk film ez, melyben nem pörögnek az események, párbeszéd is alig van, de a kaakterek indulatai, a minden brutális részletet feltáró jelenetek jellegzetes hangulatot és mondanivalót adnak a filmnek.

Linkek: Port.hu (hun) | Wikipédia (eng) | Imdb.com (eng)

(Visited 32 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..