Trevanian: Sibumi

Trevanian: Sibumi (könyv)

Trevanian: Sibumi

Trevanian, eredeti nevén dr. Rodney William Whitaker (1931-2005) különös társadalom kritikát megfogalmazó bérgyilkos-kém-akció műfajú regénye a Shibumi.

Fősőhünk, Nicholai Hel Sanghajban látta meg a napvilágot, egy orosz emingrás, arisztokrata nő és egy német tiszt gyermekeként az első világháború idején. Azonban a japán-kínai háború kitörése után, egy japán tábornok vette gyámságába, aki a gó (stratégiai táblás játék) szabályaival, szépségével ismertette meg. Az árván maradt fiatal fiú, igazi apaként tekintett újdonsült támogatójára, akinek révén gyermekkorát és fiatal éveit Japánban töltötte. Egy magas rangú gó mester tanítványaként sajátította el a játék minden fondorlatát, és kezdte el hosszú útját a sibumi, e megfoghatatlan, könnyed tökély állapotának megtalálásáért.

Ám fiatal, boldog éveit a 2. világháború tiporja semmivé. Az ártatlan áldozatok, Japán gyökeres megváltozása, és a bosszú, a harag, a félelem elől menekülve megváltozik. Legközelebb csak Mr. Hel-ként látjuk viszont, a világ legkeresetebb és legjobb bérgyilkosaként, aki elkötelezett híve a japán művészetnek, és ádász ellensége az amerikai titkosszolgálatnak.

Akció, szenvedély, és a megnyugvás megtalálásáért folytatott küzdelem jellemzi a regényt, mely a tipikus kémregény köntösön túl, sokkal több mindent rejt magában. A japán művészet tökéletességét, a lélek harmoniáját, természetfeletti élmények csodáját, és nemcsak az amerikai nép, hanem minden nemzet kritikáját, illetve a változások körforgását a terrorizmus, a hatalmi harcok, és manipuláció révén.

Linkek: Alexandra

(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .