Gunslinger Girl -Il Teatrino- (TV-sorozat; 2008)

Gunslinger Girl -Il Teatrino- (TV-sorozat; 2008)

Gunslinger Girl -Il Teatrino-

A Gunslinger Girl folytatása, a második évad ugyanott veszi fel a történet szálát, mint ahol az abba maradt. Talán azzal a különbséggel, hogy immár egy konkréttabb „küldetés” köré öszpontosul a cselekmény.

A második évad tény, hogy nem sikerült annyira jóra, mint az előző. Ebbe bele játszik, hogy az animációt a Madhouse-tól átvette az Artland stúdió, és ez jelentős változásokat eredményezett mind a karakterek kinézetében, mind a háttér animációk részletességében. Az első néhány részig nagyon szíven ütő volt a 2008-as évjárat ellenére is közepes minőségű animáció. De ahogy haladt előre a történet, szerencsére hamar megszoktam, sőt, mintha a sorozat végére javult is volna. A stúdió cserével párhuzamosan, más rendező, karakter dizájner lett. A rendezői székben Hiroshi Ishodori (korábbi rész munkái: Chrono Crusade; Suzuka, Planetes, Peach Girl) és Rei Mano (korábbi rész munkái: Ghost Hunt, Carcaptor Sakura) foglaltak helyet. A karakter dizájngot Noboru Sugimitsu készítette (egyéb munkái: Canaan, Mushi-Shi, Moribito – Guardian of the Spirit).

Egyébként az anime karakter dizájngja a második évadban jobban hasaonlított az eredeti képregényre, mivel a mangaka, Yu Aida sokkal jobban tudta érvényesíteni ötleteit. A végeredmény az első ijedtésgre nem lett olyan rossz, de mégis az első évad marad a No1. Talán a kislányok az -Il Teatrino-ban  kicsit felnőttesebbek lettek, és elhagyták a nagyon realisztikus vonásokat az ábrázolásban.

Emellett a zene megint csak tarolt. Amit ezúttal is Kô Ôtani komponált (Over Drive, Haibane Renmei). Az opening pedig kedvencem, Kokia egyik újabb gyöngyszeme, a „Tatta Hitotsi no Omoi„. (Ezzel kapcsolatban jut eszembe, Kokia legújabb single-je nem rég jelent meg, melyen a Requiem for the Phantom új ED-je, a „Tranparent” hallható, ez is nagyon fülbemászó dallam). Kokia mellett az opening live-action-szerű rendezése is ötletes, és hangulatteremtő lett. Az endignben is a megszokott lírai dallamok csendülnek fel, ezúttal Lia-tól és Aoi Tada-tól. Lia neve számomra egybeforrt az emlékezetes Air-rel, a Key stúdió romantikus sorozatának gyönyörű betétdalaival. Összegezve, az animáció közepes, de a zenei felhozatal, illetve a történet hozza a formáját.

Rövid történet: Általános Társadalmi Jóléti Társaságnak ezúttal az Ötödik Köztársaság legveszélyesebb, és legbefolyásosabb terroristáival kell megküzdenie. Közülük Francot és Francát, a bombaszakértő robbantó párost, már az első évadban is megismertük. Hozzájuk csatlakozik még egy Pinocchio nevű, profi bérgyilkos fiú. Ő a lányok közül Trielával kerül összetűzésbe. Miután a fiú legyőzi Trielát, a lány összeomlik. Nem tudja feldolgozni a vereséget. A terroristák akciói és a Társaság sorozatos közbe lépésének ellenére, mégis sokkal érzékletesebb képet kapunk az egyes szereplők motivációriról. Franco és Franca jó emberek, mégis egy sötét erő, és az igazság csatamezőre szólítja őket. De egyúttal a Társaság tagjait is, a kiborg lányok mindegy egyes felügyelőjének meg van a maga oka, amiért az ellenállás ellen küzd. És ekkor derül ki, hogy indokaik szinte egytől-egyig azonosak, csak éppen nem a megfelelő eszközökkel küzdenek..

Ajánlás: Akinek teszett az első évad, az bátran bele foghat, annak ellenére, hogy az animáció riasztó elsőre, de a történet, főleg az utolsó részekben, a tetőpontra hág.

Anime adatok:

  • Angol cím: Gunslinger Girl -Il Teatrino-
  • Japán cím: ガンスリンガー ガール シリーズ
  • Történet/Manga: Yu Aida
  • Rendezte: Hiroshi Ishiodori, Rei Mano
  • Karakter design: Noboru Sugimitsu
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: Tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, dráma, cyborg, bérgyilkosok, terroristák
  • Zene: Kô Ôtani
  • Opening: „Tatta Hitotsi no Omoi” ~ Kokia
  • Ending: „Doll” és „Human” ~ Lia & Aoi Tada
  • Stúdió: Artland
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), AnimeAddicts (hun), Aoi Anime (hun), Wikipedia (eng)
(Visited 41 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .