The Laws of Enternity (movie; 2006)

The Laws of Enternity (movie; 2006)

The Laws of Enternity (movie; 2006)
The Laws of Enternity (movie; 2006)

A Laws of Enternity az egyik legaranyosabb anime, amit a nyáron láttam. A majdnem 2 órás alkotást a Toei Animation készítette még 2006-ban. Ez egy kifejezetten családi, gyerekeknek szánt alkotás, melynek középpontjában a jó és a rosz harca, a vallás és a tudomány összeegyeztetése áll.

Történet: A távoli jövőben járunk, ahol gépek, számítógépek és a technika tölti ki az emberek minden napjait. Már rég elfeledkeztek az emberek az olyan dolgokról, mint a hit, Isten, és a túlvilág. Ebben a tudományos tézisekkel, és bizonyításokkal átszőtt életben találkozunk 4 fiatallal. A főszereplő Ryuta Hoshikava, egy feltalálónak készülő egyetemista. A fiú barátaival, az egyházi iskolába járó, gyönyörű Yukoval, a nagyszájú zsenigyerek Patrick-kal, valamint a másik agytröszt, Robertóval közösen dolgodik Edison titkos telefonján, mely állítólag a szellemvilággal képes kapcsolatot teremteni. Ez a terv, azzal kezdődik, hogy Edison szelleme megkeresi Ryutát egy sámán közvetítésével.

A tudományba és a túlvilág létezésébe vetett hit segítségével végül a csodás szerkezet meg is épül, és főhőseink egy csodás utazás részeseivé válnak, mely során anygalok és démonok teszik próbára józánságukat, és a jóságukat.

Az anime azért is érdekes, és szerintem tanulságos is, mert rengeteg híres feltalálóról megemlékeznek benne, és a nevük mellett az is szerepel, hogy miről ismertek. Pl.: Gallilei, Kopernikusz, Newton, Edison. A tudósok mellett ókori filozófusok is feltűnnek mind Róma és Görögország történelméből. Egy igazi „jóra nevelő” kis anime film, mely kimondottan a gyerek közönséget szolgálja. Olyan örök, és értékes jelenségekről szól, mint a barátság, a hit, az igazság, az odadás, vagy akár pl.: az időseknek kijáró tisztelet, gondoskodás. Emellett az emberi tudást, a találmányok nagyszerűségét is hangsúlyozza, és kicsit magyarázatot próbál adni a szellemi világ létére, és összekapcsolódására a tudománnyal. Ami önmagában egy paradoxonnak tűnik, mivel a tudomány tételek bizonyításán, és azok kézzel fogható eredményeinek vizsgálatán alapul, ezzel szemben a túlvilágban való hit egy olyan dolog, melyet nem lehet tényekkel alátámasztani, csak a hittel. Mégis a The Laws of Enternity megpróbál egy olyan túdós emberről mintaképet festeni, aki elméjével szolgálja az emberiség javát, hitével pedig a vallást. De nem kell félreérteni, nem a vakbuzgó vallást értik az alkotók ez alatt, hanem azt a lelkibékénkhez, és kiegyensúlyozottságunkhoz való hitet egy magasabb erő létezésében, ami a technika eszközeivel megfoghatatlan és leírhatatlan.

Az érdekes animéhez gyönyörű animáció társul. A hátterek csodásak, és az események is szépen gördülnek előre. Bárkinek ajánlom, aki egy kellemes, szórakoztató és érdekes animére vágyik. Olykor ugyan komor hangulatú, mégis nagyon pozitív a végkicsengése, és az egész mondanivalója.

Anime adatok:
  • Angol cím: The Laws of Enternity
  • Japán cím: Eien no Hou
  • Történet/Manga: Ryuho Okawa
  • Rendezte: Isamu Imakake
  • Karakter design: Yoshisuki Hane
  • Megjelenés éve: 2006
  • Típus: movie
  • Terjedelem: 114 min
  • Műfaj: családi, filozófia, természetfeletti
  • Stúdió: Toei Animation
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), Wikipedia (eng)
(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .