Umineko no Naku Koro ni – 6. epizód (Middle Game)

Umineko no Naku Koro ni (TV-sorozat, 2009)

6. epizód (Middle Game)

Umineko no Naku Koro ni

Megjött végre a hatodik rész, és érdekes fordulat volt ez a történet menetében, ráadásul a szereplőkről új plusz információkat is kaptunk. Először, ennek az epizódnak a főszereplői: George és Shanon, valamint Jessica és Kannon voltak. Mint ahogy már történt utalás arra, hogy szerelem is szövődik közöttük, nos ez a kapcsolat került ezúttal kibontásra.

Geroge és Shannon már régóta szeretik egymást, de csak lassú lépteket mertek egymás felé tenni. Az eseményeket Beatrice gyorsította fel. Egy talizmánt ajándékoz Shannon-nak, mellyel beteljesülhet szerelme Geroge-dzsal. Ezért cserébe csak annyit kér, hogy a tengerparti szentélyben őrzött tükröt törje össze a lány. Shannon ezt először visszautasítja, de miután George édesanyja közli fiával, hogy kiszelemték már neki a megfelelő arát… Shannon agya elborul, és minden áron meg akarja akadályozni, hogy George-ot elszakítsák tőle. Ezért szövetkezik Beatricével. És ezúttal a boszorkányt egy másik oldaláról is megismerjük. Beatrice „összebarátkozik” Shannonnal. Gyakran együtt teáznak, és beszélgetnek az eset után, emellett megleshetjük George és Shannon közös randiját is.

De, közben Kannon se tétlen. Valami okból csak Kannon és Shannon látják Beatricét, és Beatrice valami sötét tervet ötölt ki kettejükkel kapcsolatban…

Mindeközben Jessica is képbe kerül. A lány romantikus érzelmeket táplál Kannon iránt, de a fiú teljesen hidegen bánik vele. Ráadásul egyik alkalommal kiderül, hogy Jessica asztmás. Shannon megsajnálja a kisasszonyt, és rábeszéli Kannont, hogy legyen vele kedves. Így mikor meghívja Jessica egy iskolai rendezvényre, a fiú igent mond neki. A rendezvényen Jessica is fellép,  egy bandában énekel, és Kannon meglepődik, hogy mennyire más ebben a közegben mint otthon. Igazából Jessica gyűlöli azt, hogy meg kell magát játszania otthon, és szülei tökéletes gyermekének, a tökéletes örökösnek kell mutatkoznia. Jobban szeret a barátai körében lenni.

Mikor azonban megvallja érzelmeit Kannonnak a fiú dúrván elutasítja… Beatrice terve nem jött be, ugyanis Kannont és Jessicát össze akarta boronálni. A Shannon és George fejébe elültetett a boszi egy illúziót, egy olyan álomképet, ami pillanatnyilag boldoggá teszi a szerelmeseket, de hosszabb távon nem lesz ennek jó vége. És Kannon tudja mindezt, de márt Shannont nem tudja megmenteni a végzetétől. Az, hogy a srác is érez-e valamit Jessica iránt…hmm ez rejtély marad, mert az igazi érzelmeit nem nagyon tárja fel. Egy biztos, tiszta szívéből gyűlöli Beatricét. Beatrice pedig felfedi előtte igazi szándékát: meg akarja ölni a család összes tagját, hogy ő irányítson újra mindent a szigeten. (folyt. köv.)

Anime adatok:

  • Angol cím: When the Seagulls Cry
  • Japán cím: Umineko no Naku Koro ni
  • Történet/Manga: Ryukishi07
  • Rendezte: Chiaki Kon
  • Karakter design: Yoko Kikuchi
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: fantasy, horror, mágia, rejtély, dráma
  • Opening: „One-Winged Bird” ~ Shikata Akiko
  • Ending: „la divina tragedia” ~ Makyoku
  • Stúdió: Studio Deen
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng)
(Visited 36 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .