Kara no Kyoukai part 6.: Boukyaku Rokuon (2008)

Kara no Kyoukai: Boukyaku Rokuon 6. (Garden of Sinners Movie Part 6.; 2008)

Bár már 2008. december 20-án meg volt a Garden of Sinners 6. mozifilmjének a premierje, sajnos csak most, július 29-én adták ki dvd-én. Az utolsó, mindent befejező epizód pedig 2009. augusztus 8-án kerül a japán mozikba, így sajnos még fél évet kell várni erre is, hogy kijöjjön dvd-én. No de, jöjjön egy rövid kis simertető a 6. movie-ról, melynek alcíme: Boukyaku Rokuon.

Az alkotókról és a kivitelezésrõl nem is kell már oldalakat regélni: a megszokott látványos animációt a Kalafina nevû együttes „Fairy Tale” címû csodálatos zenéje teszi még élvezetesebbé. Külön öröm, hogy a Kalafinának nem rég jelent meg az albuma, a „Seventh Heaven„, melyen a Garden of Sinners-ben hallató összes dalllam felcsendül, valamint még ezen kívül pár nagyon jó fülbe mászó muzsika. Hát igen…Yuki Kajiura alkotásai mellett nem lehet elmenni „süket füllel”. ^^

Akkor a korábbi filmekhez képest, kicsit oldotabb hangulatú volt ez a fejezet, és még Shikit is megismerhettük a „humoros” oldaláról. A fõszerepben ezúttal Mikiya Kokuto szeleburdi húgocskája tûnik fel. A 16 éves lány, Azaka Kokuto, mágus növendék, és Touko asszisztense/tanítványa. Ám mint minden szereplõnek, neki sem teljesen tiszta a lelke, ártatlan külseje ellenére. Ugyanis a vérségi kapcsolat ellenére szerelmes a bátyjába, és Shikire mint riválisára tekint.

Ám a szerelméért folytatott kitartó harcot el kell halasztania, mivel Touko egy új feladatot adott a számára: A Reira lány iskolába kell beépülnie, és kinyomoznia egy rejtélyes halálesetet, melyet állítólag tündérek okoznak. Egyértelmû, hogy ennek a hátterében egy mágus állhat. Csakhogy egyedül nem boldogul a kicsi lány, ezért Touko utána küldi erõsítésként Shikit. A két lány egy olyan ellenféllel akad össze, aki rendkívül ravaszan képes manipulálni a szálakat a háttérben. De a két hósnő, a kezdeti huzavona ellenére, könnyedén felderíti az esetet.

Ami rendkívül kiemelkedõ volt ebben a részben: Azaka harci jelenete. Kivételesen Shiki pengéje nem volt annyira aktív, bár õ is megmozgatta az izmait. De Azaka teljesen meglepetést okozott. Nem gondolná az ember, hogy ez az élénk, vidám lány mire nem képes, és milyen nagy testi erõvel bír.

Másik érdekesség: kicsit többet meg tudhattunk Mikiya és a húga kapcsolatáról, illetve a családjukat ért tragédiáról. Azaka gyerekkori visszaemlékezései nagyon meghittek, és szívet melengetõek, arról nem is beszélve, hogy két főhősünket gyermekként láthatjuk.

Anime adatok:

  • Angol cím: Garden of Sinners Movie Part 6.
  • Japán cím: Kara no Kyoukai – Boukyaku Roukon
  • Írta/Történet: Type-Moon
  • Rendezte: Takayuki Hirao
  • Karakter design: Takash Takeuchi
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: Movie
  • Terjedelem: 7 epizód
  • Mûfaj: dráma, pszichológiai, thriller, természetfeletti, misztikum
  • Zene: Yuki Kajiura
  • Stúdió: ufotable, Aniplex, Type-Moon
  • Kapcsolódó oldalak: ANN / Anime DB / AnimeInfo / Hivatalos Honlap
(Visited 84 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .