Umineko no Naku Koro ni – 03. epizód ~ Dubious Move

Umineko no Naku Koro ni (TV-sorozat, 2009)

03. epizód ~ Dubious Move

Umineko no Naku Koro ni

Az előző részben meghalt 6 áldozat felett folyik a tanakodás. Persze megindul a családtagok között az egymásra mutogatás, hogy ugyan ki lehetett a tettes. Persze Beatricében, a boszorkányban még mindig nem hisz senki, kivéve Maria-chant, na meg ahogy kiderült a szolgákat.

Battler kezdi átvenni az irányítást, és a rejtély, na meg szülei halálának megnosszúlása elindította benne is a játszmát. Az agya dolgozik, és egy sakk játszma szemszögéből próbálja elemezni a lépéseket. Kihallgatja a szolgák beszélgetését, akik maguk között szörnyülködnek. Kannon jön rá, hogy Natsuhi helyett kellett szegény Shannon-nak meghalnia, mert ugya Natsuhit védte a skórpiós medál, talizmán, amit a lányától kapott.

Battler elhagyta ezt a talizmányt, tehát számára egyértelmű, hogy így akár vele is végezhettek volna. Meg van győződve arról, hogy valaki nagyon természetfelettinek akarja beállítani az eseményeket. Pedig a szolgák, Kannonnal az élen bizonygatják, hogy Beatrice igenis létezik, csak éppen nincs teste. Vagy arany pillangó képében száll, vagy megszállja valakinek a testét.

Maria is felbukkan sátáni vigyorral és ő is ezt bizonygatja, de „szerencsére” Battler hajthatatlan, ő nem veszi be ezt a mesét. Ha már Mariánál tartunk. A kislány egyre furcsábban viselkedik…eszelősen vihog, kacagott a saját édesanyja halálán! Valami nagyon elborítja az elméjét.

Közben Eva beindítja a méreg tűit, melynek elsődleges célpontjai Natsuhi lesz. Először azzal vádolja, hogy eltűntette Kinzou nagyapót, mert reggel óta őt sem találják sehol sem. (Tiszta Scherlock Holmes-os kezd lenni a hangulat. :D) Utána kiderül, hogy Kinzounak 4 gyermeke volt, és már csak Eva maradt életben (ő egyébként George édesanyja), és mindig is gyűlölte Krausst. Ő nyert a legtöbbet azzal, hogy a többiek meghaltak, hiszen vészerint, ő az örököse a vagyonnak. De, ezt sem élvezheti sokáig, mivel az epizód végén ő és férje, Hideyoshi, egy gyertyatartót kapnak a koponyájukba (márha jól állapítottam meg a tárgyak formáját, ami végülis lényegtelen, mivel így is úgy is meghaltak).

Vajon mi lesz Beatrice következő lépése? És Battleréknek sikerül-e valamit kiokoskodni? Jahm, még egy utolsó megjegyzés: Beatrice nemcsak a nagyapó által felhalmozott vagyont fogja begyűjteni, hanem magának a családtagoknak az életét is, mivel őket is az arany megszerzése után „csinálta” Kinzou…Hmm hmmm egyre megoldhatatlannak tűnik a helyzet…. Ha a Higurashira fog még ennél jobban is hajazni a történet, akkor tuti, hogy tényleg nincs boszorkány, valaki tényleg gyilkolászik, de biztos van erre valami kézzel fogható magyarázat, ami majd ki is derül…reméljük…bár engem az se zavarna, ha tényleg ilyen misztikus okok lennének a háttérben.

(Megjegyzés utolsó: mikor este Maria tévézett ebben a részben a Higurashit nézte XD.)

Anime adatok:

  • Angol cím: When the Seagulls Cry
  • Japán cím: Umineko no Naku Koro ni
  • Történet/Manga: Ryukishi07
  • Rendezte: Chiaki Kon
  • Karakter design: Yoko Kikuchi
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: fantasy, horror, mágia, rejtély, dráma
  • Opening: “One-Winged Bird” ~ Shikata Akiko
  • Ending: “la divina tragedia” ~ Makyoku
  • Stúdió: Studio Deen
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng)
(Visited 25 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .