Umineko no Naku Koro ni – 01. epizód ~ Opening

Umineko no Naku Koro ni (TV-sorozat, 2009)

01. epizód ~ Opening

Umineko no Naku Koro ni

1986. október 4. A történet a dúsgazdag Ushiromiya család bemutatásával kezdődik, még pedig főszereplőnk, Battler Ushiromiya szemszögéből. Együtt érkezik kedvenc rokonaival: George-dzsal, Mariával (unokatesók), Rosával (nagynéni, Maria édesanyja), Hideyoshival és feleségével Eva-val (nagybátyja, nagynénje), és szüleivel, Kyrie és Rudolf társaságában a család Rokkan nevű szigetére. A család szokásos évi összejövetelre készül, minden évben összegyűlnek egyszer, és megbeszélik mi minden történt velük, ám ez egyszer sokkal komolyabb okuk is van a találkára, ugyanis a családfő, Kinzou nagyapa 3 hónap múlva meg fog halni…

Battleréket a parton az immár 18 éves Jessica (újabb unokhugica) fogadja, kinek csodás mellbőségének látványa azonnal tettre készteti Battlert („Let me size your tits!” – kiált nyálcsorgatva). Persze perverzitását azonnal megregulázza Jessica, és Battler padlót is fog a gyönyörtől ^^. A komédiát tetőzi a nagyi megjelenése, aki Jessica modortalanságán felbuzdulva őnként ajálja fel kebleit Battler-nek (mindenki megrökönyödésére).

A családi idill a kastély kertben folytatódik. A gyönyörű és bódító illatú rózsákat csodálva, Maria észrevesz egy betegecske virágot, és meg akarja gyógyítani. George egy szalaggal jelöli meg, hogy később megtalálják. (ez a jelenet még fontos lesz) A családot lassan a szolgák is kezdik köszönteni. Először Kanon tiszteli meg őket egy modortalan, és hideg üdvözlettel. A merev, halkszavú fiú tirkán beszél, és a ház „bútordarabjainak” tartja magukat (mármint a szolgákat), és esze ágában sincs ezért kedvesebbnek lenni gazdáival szemben. Persze Toshirou Gouda, aki vagy komornyik, vagy egyszerűen csak Kanon főnöke, szépen rendre utasítja a srácot.

A szolgák felvonulása tovább folytatódik. Megjelenik az édes, és mellesleg még nagyobb keblekkel megáldott Shanon, a szobalány, aki irulva-pirulva üdvözli Battlert. Persze a fiúból megint előbújik a kéjenc, de Jessica szokása szerint lekezeli időben. (képek lentebb)

Mindeközben újabb családtagokat látunk. Krauss Ushiromiya (Jessica édesapja), a legidősebb fiú testvér, a kastély ura, és apja örököse – érdeklődik apja, Kinzou (nagypapa) állapota iránt, nem túl sok sikerrel.

A fiatalok, Battler, Jessica, Maria,  George és Shanon már a hallban vannak. Ekkor Battler szeme megakad egy festményen, amit nagyapja nem rég készített. Maria elmeséli unokabátyjának a kép történetét, ami egybefonódik a család múltjával: valamikor az 1800-1900-as évek fordulóján a család hatalmas területek ura volt. Ám az 1923-as nagy kantói földrengést követően elvesztettek mindent. Kinzou nagyapa pedig csodával határos módon, pár hónap alatt visszaszerezte a család összes vagyonát, sőt, még gazdagabb lett, mint korábban. Kinzou állítólag egy Beatrice nevű boszorkánytól kapott 10 tonna aranyat, melyet elrejtett, és a mai napig nem bukkantak rá. Az arany boszorkány cserébe Kinzou lelkét kérte. És a festmény ezt a boszorkányt ábrázolja. Persze Marián kívül senki sem hisz ebben a mesében.

Ezzel párhuzamosan egy jó kis családi perpatvarnak lehetünk szemtanúi. Az eddigi mázos jelenetek azonnal darabjaira hullanak. Ugyanis a drága szülők, éppen a nagypapa vagyonán marakodnak. A kapzsi pénzéhség mindenkit a hatalmába kerített, és a szócsatát leginkább Krauss felesége, Natsuhi sínyli meg (lila ruhás hölgy, Jessica édesanyja). A nő zokogva menekül el hiéna testvérei elől. A többiek éppen a nagyapa elveszett aranyára áhítoznak, mivel mindegyikük anyagi gondokkal küzd, és nagyon szeretnék Krausst megkopasztani, de a férfi túl ravasz és becstelen (a többiek is ugyan). Végül megállapodnak, hogy együtt megkeresik az aranyat, egyenlően elosztják, és a nagypapi örököse pedig 50%-ot kap belőle. Úgy néz ki, még nem döntötték el, hogy ki örökölje Kinzou címét.

Az ebből mit sem sejtő gyerkőcök pedig kimennek piknikezni a tengerpartra. Itt Maria újra előadja a Beatricéről szóló történetét, sőt, ki is egészíti. A kislány pontosan tud minden részletet, melyet egy füzetben gyűjtött össze. És egy skorpiós amulettet ad Battlernek és Jessicának, mondván, ez megvédi őket Beatrice varázslatától. A lány szinte bálványozza a boszorkányt, aki állítólag most is az erdőben él!

Mikor visszatérnek a kertbe, Maria elkezdi keresni a virágját, de sehol sem találja. Kétségbeesik és elkezd sírni, Battlerék hiába próbálnak neki segíteni. Ekkor felbukkan az édesanyja, Rosa, aki cseppet sem finomkodik vele, és gyerekes viselkedése miatt többször is megüti, és kiabál rá, hogy hagyja abba. Kiderül, hogy Maria 9 éves! De úgy viselkedik, mintha 4-5 éves lenne, és értelmetlen dolgokon kezd el hisztizni. Battler a védelmére akar kelni, de a többiek visszafogják. Ez családi probléma Rosáéknál, melynek mélyek a gyökerei… Rosa végül faképnél hagyja a zokogó kislányt, aki továbbra is keresi a beteg rózsáját. Hirtelen kitör a vihar, de Maria nem mozdul…

Battlerék a vacsoránál észreveszik, hogy nem jött vissza, és Rosával sincs együtt. Eszeveszetten kezdik el keresni, még Rosának is őrült bűntudata támad amiatt amit tett. Hirtelen mindenki megdermed. A kislány ugyanott áll a rózsák között, és nincs semmi baja!. Kezében pedig egy esernyőt szorongat, amit Beatricétől kapott… (folyt. köv. a 2. epizódban.)

Összegezve: kitűnő animének indul. Ismét egy olyan darabra bukkantam, amiben benne van az összes kedvelt elemem – arisztokrácia, bűn, kapzsiság, felszín alatti őrület. Az endign egy sakk játszát jelenít meg, ami roppant találó. Várom mi sül ki ebből a nagyszerű indításból!

Anime adatok:

  • Angol cím: When the Seagulls Cry
  • Japán cím: Umineko no Naku Koro ni
  • Történet/Manga: Ryukishi07
  • Rendezte: Chiaki Kon
  • Karakter design: Yoko Kikuchi
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: fantasy, horror, mágia, rejtély, dráma
  • Opening: “One-Winged Bird” ~ Shikata Akiko
  • Ending: “la divina tragedia” ~ Makyoku
  • Stúdió: Studio Deen
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng)
(Visited 25 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .