Sea Story (TV-sorozat; 2009)

Sea Story (TV-sorozat; 2009)

A Shugo Chara (2007-2008) után 2009-ben is megérkezett egy ízig-vérig magical-girl sorozat a Sea Story, avagy Umi Monogatari ~ Anata ga Ite Kureta Koto személyében. A sorozat történetének megalkotója Toshihiko Tsukiji, aki a Kämpfer című manga, és TV-sorozat, valamint a Maburaho manga+TV adaptáció megalkotója volt. Az animét az ismert Junichi Sato rendezte, korábbi munkái: Aria the animation, Gate Keepers, a nálunk is nagy rajongói táborral bíró Kaleido Star, továbbá Princess Tutu, Sailor Moon sorozatok, stb…valamint kisebb munkálatokat vállalt a Neon Genesis Evangelion című tv-sorozatban és mozifilmekben is. Az animáció nagyon nagyon szép lett, a karakterek édesek.

A karakter designért Haruko Iizuka felelt, ezért várható is, hogy szép munka kerül ki a kezei közül, mivel olyan animéket működött közre korábban, mint pl.: Kuroshitsuji, Sky Girls, Nabari no O, Blood+ , Hell Girl (Jigoku Shoujo), Karin, Sisters of Wellber, stb.

A zene  rendkívül bájos, és aranyos lett, alapból adja a történet hangulatát. Az op, ed animációjában nem lehet kifogást találni, ráadásul az endingben az eredeti Kishableány történet elevenedik meg állóképek során.

Történet: Marin és Urin a tenger lakói. A két szép testvérpár egyik nap egy gyönyörű gyűrűre bukkan véletlen. A szőke, kicsit naiv, de annál inkább tiszta szívű Marin úgy dönt, hogy megkeresi a gyűrű igazi tulajdonosát, és visszaadja neki. Mivel ilyen szépséges ékszer a szárazföldről jött, ezért Marin felmegy az „Égiek” közé. Urin persze vele tart, hiszen nővérére nem árt vigyázni. Mikor partot érnek, egy fesztivál kellős közepén találják magukat. Míg vásári kofákhoz hasonlóan kiáltva keresik a gyűrű egykori birtokosát, megismerünk egy másik lányt is, Kannont. Kannon-chan éppen egy jövendőmondó sátorban éli át a poklok kínját. Édesanyja szórakozás után nézett, őt meg itt hagyta egyedül e unalmas munkával, és ráadásul az nap dobta a barátja is!

A visszaemlékezésekből megtudjuk, hogy a barátjától kapott gyűrűt ekkor haragjában a tengerbe dobta. Mikor meghallja, hogy Marin és Urin az Ő gyűrűjét találták meg, hihetetlen haragra gerjed, és ismét eldobja a gyűrűt, a két tengeri lány nagy döbbenetére. Ám később megbánja tettét, főleg hogy Marin és Urin kitartóan keresik tovább. De a gyűrű utáni hajsza nem várt eseményeket indít be. Urin nővérétől elszakadva egy szentélyhez téved, ahol véletlen elmozdít egy hatalmas követ, mikor egy kőkoporsó hézagai között megpillantja a gyűrűt. A semmíből jövő hívószónak engedelmeskedve kinyitja a koporsót, mellyel elszabadul a több száz évig elzárt sötét erő.

Mint kiderül, a gonoszt csak két tiszta szívű lány győzheti le, akik az ‘Égiek‘ és ‘Tengeriek‘ képviselői. Ahogy várható, főhősnőink közül Marin lesz a ‘Tenger Papnője’, aki különleges képességekre is szert tesz. Társa a harcban pedig az örök morgó Kannon lesz, aki nehezen vállalja a Hős szerepét, de kénytelen, mert rájön az egész kalamajka az ő hibájából fakadt: egyszerűen elhajított a szívének egykor kedves tárgyat. A gonosz, sötét erő pedig újból és újból fenyegeti mind Kannon, mind Marinék világát, és célja, hogy a kellemetlen, rossz érzelmekkel telítődött emberek lelkét elszívja. Kannon és Marin hát együtt veszi fel a harcot, aranyos félreértések, komikus jelenetek során.

Összegzés: Az anime aranyosnak és egyszerűnek ígérkezik. Marin és Urin rettentően cukik, Kannon pedig eszméletlen hogy milyen fejeket tud vágni, mikor durci, és be kell vallani ez elég gyakori. Kellemes nyári anime ez, amit bárkinek ajánlok egy jó kis kikapcsolódásra. A vicces, édes karakterek feldobják a sztorit, az animáció is igényes.

Anime adatok:

  • Angol cím: Sea Story
  • Japán cím: Umi Monogatari ~ Anata ga Ite Kureta Koto ~
  • Történet: Toshihiko Tsukiji
  • Rendezte: Junichi Sato
  • Karakter design: Haruko Iizuka
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: varázslat, misztikum, magical-girl, vígjáték, dráma, shoujo
  • Zene: Ken Muramatsi
  • Opening: „Violet” ~ Marble
  • Ending: „Tomei na Inori” ~ Masumi Ito
  • Stúdió: ZEXCS, TBS
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng)
(Visited 49 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .