Navia Dratp (ONA, 2005)

Navia Dratp (ONA, 2005)

A Navia Dratp-nak először is a neve tetszett meg, első olvasásra Narniának hittem (bár nem vagyok annyira Narnia krónikái fan, csak a mozifilmeket láttam belőle). No, a cím alapján utána néztem, hogy mi is ez az ONA, Original Net Video, amit a Bandai adott ki 2005-ben. Egy-két screenshot, na meg a rövid terjedelem miatt döntöttem úgy, hogy megnézem. Az 5 rész összesen 15 perc, nincs op, ed, csak hangulatot teremtő háttérzene. Az animáció ugyan egyszerű, de a női karakterek annyira szépek, meg úgy egyébként az összes szereplő, hogy már csak a szemem gyönyörködtetése végett néztem meg.

A fantasy világot megjelenítő alkotás egy stratégiai kártyajátékot promotál, Wikipédián sok szép leírás van róla, mind a szabályokat és a rövid történetet tekintve. Gondolom ez az ONA csak azoknak érdemes meglesni aki jártas, vagy legalábbis érdekli ez a játék világ. Én mint beavatatlan szemlélő, csak kapkodtam a fejem, és az első részt újból meg kellett néznem, hogy fény gyúljon bennem. Egyébként az első rész gyorsasága után, a többi epizód eloszlatja a tudatlanságot (valamennyire). Promónak egyész jó, sőt, nekem megtetszett maga a világa is, úgyhogy egy anime sorozatot szívesen megnéznék belőle.

Történet: Évezredekkel ezelőtt szörnyű pusztítást okoztak a Földön, az úgy nevezett Maseitais nevű lények. Egyetlen erő képes őket uralni, ez Navia. Naviát 7 kiválasztott lány képviseli. Ám elvesztették a kontrollt a szörnyek felett, amelyek is az emberiségre támadtak. Az életben maradt 3 Navia lány, élete árán örökre elzárta őket. Azonban pár száz évvel később, a Holy Kingdom kapzsi uralkodója meg akarja hódítani a Földet, és ehhez szüksége van a Maseitaisokra. Egy Debora nevű lányban meg van Navia ereje, amivel felébresztheti e szörnyeket. Míg a király teljesen kihasználja Deborát, addig megjelenik egy furcsa vénember, aki a maradék 6 lányt is össze akarja gyűjteni. Közülük Estellet találja meg először, ami szembe szál a Holy Kingdommal, és ezzel veszi kedzetét a vége érhetetlen véres háború Navia erejének birtokosai között.

Anime adatok:

  • Angol cím: Navia Dratp
  • Japán cím: Navia Dratp
  • Történet: Bandai Visual
  • Megjelenés éve: 2005
  • Típus: ONA
  • Terjedelem: 5 epizód (5x3perc)
  • Műfaj: fantasy, akció
  • Stúdió: Bandai Visual
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng), Wikipedia (eng)
(Visited 35 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .