Honey x Honey Drops (OVA, 2006)

Honey x Honey Drops (OVA, 2006)

Honey x Honey Drops

E két részes kis OVA-ban, minden benne van, amit egy shoujo mûfajú alkotástól elvár az ember: egy bishounen, macsó, menõ srác letámadja az ártatlan de harcias szépséges fõhõsnõt, és valami miatt kénytelenek bizonyos idõt együtt tölteni, melynek a vége a nagy nagy szerelem lesz. Ami érdekesség még, hogy a Honey x Honey Drops-ot Kanan Minami mangaka készítette eredetileg, kicsit hasonlít a stílusa Mayo Shinjo-hoz, ugyanolyan picit erotikus, de minden esetben lányoknak szóló képregényeket rajzol.

Kanan Minami igen termékeny mangaka, korábbi alkotásai, pl.: Ren-Ai Shijou Shugi, Mistress Princess (Shiiku Hime). Mondjuk többnyire rövidebb történetei vannak, elõszeretettel szerepel oneshot gyûjteményekben is. A Honey x Honey Drops címû mangája 2004-2006-ig futott, és 8 kötetet ért meg. Tulajdonképpen ez az OVA adaptáció, egy kis elõzetes a mangához, ráadásul annyi minden történik benne, szinte röviden összefoglalják a manga elsõ felét, így érdemes utána olvasni a képregényben, ha valakinek felkelti az érdeklõdését. Ehhez hasonló anime, talán a Kaikan Phrase (Mayo Shinjo mangájábó), vagy az I’m in love with my little sister (Kotomi Aokitól). Egyébként Kanan Minami rajzstílusa nagyon hasonlít Kotomi Aokiéhoz. Ahogy olvasgattam, az animációt még hasonlították a Peach Girl-höz is, illetve a mûfajon belül, az Angel Sanctuary, valamint az Aishiteruze Baby is ilyen jellegû anime.

Történet: A csinos fõhõsnõnk, Hagino Yuzuru egy átlagos lány, és sikeresen felveszik az elit Hojo Középiskolába. Ám a nyári munkája során lesz egy kellemetlen találkozója az egyetem krémjéhez tartozó, Renge Kai-jal. A fiú fizetés nélkül akar távozni barátaival a szálloda büféjébõl, ahol Yuzuru-chan a felszolgáló. Ám nem hagyja magát a lány, és szembe száll a fiúval. A srácnak megtetszik a lány harcias szelleme, fõleg azért, mert eddig nem mert vele senki sem ellenkezni. Ezután magával rángatja a szobájába, ahol egy kis molesztálás után, egy furcsa fülbevalót rak a lány fülébe, majd közli vele, hogy következõ félévtõl, õ lesz a Honey-ja. Késõbb Yuzuru meg tudja, hogy a srác a suli Kuge nevû csoportjának a tagja.

A Kuge tagjai olyan milliomos csemeték, akiket külön tanárok tanítanak, sõt külön óráik vannak. Minden Kuge tag kiválaszt magának az egyszerû diákok közül egy-egy segítõt, azaz Honeyt, aki gondoskodik arról, hogy „Mestere” a képzés végén sikeresen levizsgázzon. Ezért cserébe a Honey családja mentesül a tandíj fizetése alól, és ingyen részesül az iskolai oktatásban. Nos, ezt hallva Yuzuru is lelkesen veti bele magát (a családja szegény, és a kisöccsét így legalább tudnák taníttatni rendesen), hogy a faragatlan és idegesítõ Renge-kunnak tökéletes Honey-ja legyen, ám a dolgok nem olyan egyszerûek… Ugyanis Yuzuru egyre kellemetlenebbül érzi magát a fiú közelében, ráadásul mindig megcsókolja, vagy inzultálja, holott ez nem tartozik elvileg a Honey kötelességei közé… Fõhõsnõnk életét tovább bonyolítja Chihcaya Yurioka felbukkanása, aki szerelmet vall Yuzurunak.

Ha valaki megkérdezné, hogy miért sorolták be emellett a sport kategóriába is az animét…hát, van egy játék, a Kuge tagjainak, egy 2×2 személyes korsárlabda mérkõzés, amelyen a legutolsó csapat Honey-ja elveszti pozícióját, és el kell hagynia a mesterét, természetesen a tandíjt is ki kell majd fizetni. Nos, ez a kosárlabda bármi, csak nem sport. Azon kívül, hogy helyes pasik repkednek össze-vissza, a lányok lélegzete meg elakad, bombák is röpködnek, na meg furcsa szörnyek, és mindenki úgy csal, ahogy akar… Ennyit a tiszta küzdõ szellemrõl. Persze Yuzurunak is részt kell vennie ezen a mérkõzésen Renge-kunnal, ami a legnagyobb kihívás a számára, mivel semmi tehetsége nincs a sportokhoz.

Összegzés: aranyos anime volt, szigorúan csak lányoknak, és csak shoujo õrülteknek ajánlott. A karakter design nagyon szép, a színezés is, de persze egy shoujo animéhez híven vannak rossz pontjai is. Túl sok reakciót nem kell várni a szereplõktõl, míg a manga kifejezetten vígjáték elemeket is tartalmaz, itt ezek nem bontakoznak ki, inkább a dráma, meg a romantika, de az minden mennyiségben. A történet egyszerû, és bizonyos értelemben szokatlan is. A zenei aláfestésben nincs semmi különleges, a hangulat megy az animéhez, átlagos dalok csendülnek fel végig. Ami érdekesség, hogy az endignben a mangából láthatóak oldalak.

Anime adatok:

  • Angol cím: Honey x Honey Drops
  • Japán cím: 蜜×蜜ドロップス
  • Manga: Kanan Minami
  • Rendezõ: Mitsuhiro Tougou
  • Zene: Shoichi Kasuya
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 2 epizód
  • Mûfaj: romantikus-dráma, shoujo, sport?, iskolai élet
  • Megjelenés: 2006
  • Stúdió: Radix
  • Opening: „Rock’n Sweets” – Misaki Fuji
  • Ending: „French Kiss” – Misaki Fuji
  • Linkek: Anime News Netwrok (eng) / AniDB.net (eng) /AnimeNnfo.com (eng) /Wikipédia (eng) / MangaFox (eng)
(Visited 396 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .