Natsu no Arashi! (2009, TV-sorozat)

Natsu no Arashi! (2009, TV-sorozat)

Natsu no Arashi!

A School Rumble rajongói örvendhetnek, hiszen a történet megalkotójának, Jin Kobayashinak egy újabb mangáját adaptálták animére a 2009-es tavaszi anime seasonban. A Natsu no Arashi! című sorozat, a mangakától megszokott vígjáték mellett, tartalmaz egy is misztikumos beütést is. Ez a 13 részes alkotás próbálja utol érni elődje humor szintjét, és őrültségeit, ami hol sikerül, hol nem, de mindenesetre számomra kellemes kikapcsolódásnak tűnik a sorozat. Az anime kivitleezéséért a Shaft stúdió volt az egyik főfő-felelős, így egész szép animációval bír.

Ez elsősorban a hátterekre, a környezet ábrázolására igaz, bár a szereplők is egész aranyosak lettek, de azért néhány arcocska eléggé elcsuszott, bár ez betudható Kobayashi-san egyedi stílusának. Aki a School Rumblet szerette, annak biztos a grafika nem lesz zavaró, és egyébként sem ez a lényege a sorozatnak, hanem az őrült, olykor beteges humor. A Shaft egyébként olyan animéket készített korábban, mint kedvencem az Angel Sanctuary (OVA), Boogiepop Phantom (TV), Ef-tale of memories / melodies (TV), Eureka Seven (TV), Honey and Clover (TV), a Zan/Zoku Sayonara Zetsubo Sensei (TV) és még sokan mások.

A Sayonara Zetsubou Senseit azért érdemes kiemelni a sorból, mert nagyon sok olyan elemet átvettek belőle, ami abban a sorozatban egyedinek, újszerűnek hatott, de a Natsu no Arashiban kicsit erőltetettnek tűnik nekem, de azért az anime élvezhetőségének emeléséhez ez is hozzá járul. Ilyen pl.: fekete-fehér kontrasztos jelenetek, ahol az egyik karakter látványosan próbál értelmezni vlaamilyen jelenséget, vagy az ecchi célzatú felvételek.

Ami teljesen bolondos, az az epizódok végén látható rövid bejátszás, ahol két mellékszereplő beszélget egy-egy rövid történetről, amelyeknek témája többnyire a cenzúrázatlan boy’s love. A történetek végén pedig egy-egy abszurd záró mondat hagyja el a mesélő száját, ami garantált nevető görcsöt kelt a nézőben. A paródia ugyan jellemző az egész sorozatra, szinte semmit sem lehet benne komolyan venni, de ezek a záró képsorok ezsméletlenül jók lettek. A gyönyörű, lengén öltözött bishiket ábrázoló háttérképekről nem is beszélve XD. Ezek a részek szerkezetileg is jól láthatóan elkülönülnek, keretet kapnak, illetve a már említett fekete-fehér éles kontrasztja jellemzi, ja és egy kis mozaikos háttér. Arról nem is beszélve, hogya mesélőt Yayoi-nak hívják, ami a boy’s love japán megfelelőjére emlékeztet, a „yaoi„-ra, lehet hogy nem véletlen a karakter elnevezése? =)

Történet: Na, de először is nézzük meg röviden a történetet. Főszereplőnk egy 13 éves fiúcska, Yasaka, aki nyári vakációra érkezett meg nagyapja vidéki városkájába. A fiú mindenre fel van készülve, csak éppen azzal nem számolt, hogy egy szellem lánnyal fog találkozni, akivel az egész életét átható gyerek-szerelem fog szövődni. A 16 éves Arashi, a II. világháború idején halt meg, mikor a külföldi csapatok lebombázták a várost. A lány már 60 éve szellemként bolyong egykori szülővárosában, és keresi azt a valakit, akivel érintkezve visszarepülhet a múltjába, és néhány dolgot megváltoztathat. Ez a különleges képessége kezdetben megrémiszti Yasakát, de lassan hozzá szokik az időben való ugrásokhoz, sőt, rájön, hogy hétköznapi célokra is fel lehet használni, nemcsak a város történelmének megváltosztatására, hanem akár egy eltűnt eperszem felhajtására is tökéletesen alkalmas. A néha narcisztikus és perverz hajlamokkal megáldott Yasakát, tökéletesen kiegészíti a szeleburdi, állapotához képest életvidám, és minden őrültségben benne lévő szépséges Arashi. Kettejük kapcsolata pedig a városi kávézóban kezdődik, ugyanis Arashi itt dolgozik felszolgálóként, majd később Yasaka is kénytelen lesz ott dolgozni.

Ám a kávézó további flúgos figuráknak ad otthont:

  1. A kávézó tulaja már maga is egy külön jelenség. A szerencsejáték mániás, és törvénytelen ügyletekkel foglalkozó hölgyemény minden lehetőséget megragad, hogy csöpp kis kávéházából még több pénzt sajtoljon ki. A magát lélegzetellálítónak és a szerelem mesterének tartó önleírása élesen szemben áll agresszív és folyton kötekedő természetével, mellyel Yasakát örvendezteti meg leginkább. Érdekesség, hogy óriási szobalány ruha gyűjteménye van, vajon mire használhatta?
    k
  2. A tulaj mellett ott van az éhenkórász, izomagyú detektív-szan, akinek elég érdekes megbízásai vannak. Először Arashit akarja vissza vinni a családjához (egy szellemet miért akarhat a családja?), majd női fehérneműket vásárol megbízóinak XD. A férfias magatartás érző szívet takar, na meg jó adag egocentrizmust. Hogy miből él meg az rejtély, mert hogy nem a munkájából, az egyszer biztos. ^^ Őrült egy fazon, és ezt többször is bebizonyítja a sorozat folyamán, mint visszatérő mellékszereplő.
    k
  3. Kaya: Arashihoz hasonlóan ő is egy szellem, ráadásul Arashi legjobb barátnője volt (azért furcsa, hogy 60 évig nem futottak össze, mikor ugyanabban a kisvárosban voltak). Ő is a bombázás idején halt meg. Arashinak teljesen az ellentéte. Német származása ellenére, tökéletesen elsajátította a japán szokásokat (tánc, teaszertartás), elég konzervatív, halk szavú lány, de ha valakinek az ő süteményére fáj a foga, az nagyon megbánja! A törékeny külső mögött mély érzelmek húzódnak meg. Kicsit félénk, szemérmes lány, legerősebb kötődése a múlthoz a kávéház egykori tulajdonosa iránti szerelme, amit sosem tudott bevellani a férfinak, hiszen ő is meg halt a bomba támadás idején. Megjegyzés: vészesen retteg a férfiak érintésétől. Jahm, és míg Arashi csak fiúkkal léphet kapcsolatba, ha idő utazni szeretne, addig Kaya csak lányokkal, és ez egy fontos kritérium lesz a későbbiek során. Ha drámára vágyunk, csak őt kell keresni. ^^ És természetesen ő is csatlakozik a kávéház személyzetéhez.
  4. Jun Kagimo: a sztori nagy rejtélye. Yasaka fiúnak hiszi és bánik is vele, és ebből kifolyólag mindenki, pedig ő igazából lány. Csak utálja a saját nemét. Modell fotózásra érkezett a városba, ahol fiú egyenruhákat kellett viselnie, ezért hitte, és még mindig hiszi róla Yasaka, hogy fiú. Jun ez ellen így érthetően nem is nagyon ellenkezik. A kávéház tulajdonosának hála, őt is arra kényszerítik, hogy Arashiékkal dolgozzon. Bár rejtély, hogy hogy nem jönnek rá, hogy lány, mikor még véletlen rá is nyitottak, amikor fürdött, a gyakran lányos viselkedéséről nem is beszélve. Érthető módon, az inkognitóját csak Kaya fogja felfedezni, mivel véletlen összeér a kezük, és voalá, rögtön a múltba is csöppennek. A kezdtei ellenkezés és melodráma után igazi jó barátnők lesznek.
    k
  5. Yayoi és Kanoko egyenlőre kimaradt, bár az első felvezető részben, és az epizódok végi paródiában ők a főszereplők. Az első hét részben ennél fontosabb szerepet nem kaptak. Az első részben annyit meg tudtunk róluk, hogy ők is szellemek. Yayoi félénk, halk szavú, és nagyon bájos, ezzel ellentétben nagyon morbid a humora. Kanoko idősebb is nála, és elég szigorú is, mondhatni mogorva. Mosolyogni még nem sokszor láttam. De Yayoi történeteit egyszerűen imádja XD. Persze ők is a kávéházban kötnek ki végül.

A történet tehát e körül a pár szereplő körül forog, vicces hétköznapjaikat, hülyéskedéseiket követhetjük nyomon. Vizsgaidőszak idején nagyon jó nyugtató és kikapcsoló hatása van XD, én intenzíven élvezem :D.

A történet és az animáció kivesézése után nem maradt más hátra, mint néhány észrevétel még a sorozathoz.

  • A manga változat 2006-ben futott, és 4 kötetig jutott el.
  • Az anime zenéi nagyon fülbemászóak, nekem az ending kifejezetten megtetszett. Érdekesség, hogy az ending animációja nagyon hasonlít az Ef- a tale of memories/melodies endingjeihez, kicsit hasonló stílusban készítették el, ami egyébként nagyon ötletes lett.
  • A rendező, Akiyuki Shinbo rendezte a Maria+Holic-ot, egy szintén idei évi anime sorozatot, mely egy hasonló őrült vígjáték, egy kis yuris ízvilággal. Valamint: Portrait de Petit Cossette (horror), Zan/Zoku Sayonara Zetsubou Sensei (TV).
  • A karakter dizájner, Kazuhiro Ota korábbi művei: Read or Die (TV), Jin-Roh the Wolf Brigade (movie), Haibane Renmei (TV), Ef-a tale of melodies (TV).
  • A sorozat során feltűntek a School Rumble szereplői is egy-egy jelenetben. Bár nem szerepeltek, de a hátteret szépen díszítették XD.

Szerintem, aki kikapcsolódásra vágyik, és nem egy bonyolult, összetett történetre, annak tökéletes választás lehet. Bár a poénok nem mindig olyan találóak, és erősek, de azért pihentető kavalkádnak jó.

Anime adatok:

  • Angol cím: Stormy Summer
  • Japán cím: Natsu no Arashi! (夏のあらし!)
  • Manga:  Jin Kobayashi
  • Rendező:  Akiyuki Shinbo
  • Zene:  Ken Sato
  • Karakter dizájn:  Kaziuhiro Ota
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13? epizód
  • Mûfaj: vígjáték, természetfeletti, szerelem, misztikum, paródia
  • Megjelenés: 2009. március
  • Stúdió: Shaft
  • Opening: „Atashi dake ni Kakete” – Omokage Lucky Hole
  • Ending: „Kirari Futari” – Ryoko Shiraishi
  • Kapcsolódó oldalak: Anime News Netwrok (eng) / AniDB.net (eng) / AnimeNnfo.com (eng) / Wikipédia (eng) / Anime Addicts (hun)
(Visited 87 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .