Shangri-la (TV-sorozat, 2009)

Shangri-la (TV-sorozat, 2009)

Shangri-la (TV-sorozat, 2009)

A Gonzo idén tavasszal sem pihen. A Gantkotsuo, Gantz, Kurogane no Linebarrels, Trinity Blood, Speed Grapher, Burst Angel, Red Garden, Romeo x Juliet, stb. című, szerintem nagy sikerű sorozatai után, most még egy újdonsággal rukkolt elő. A tipikus sci-fi, és sajátos fantasy keverékkel megáldott Shangri-lára azért figyeltem fel, mert a Noein című, 2009 januárjában bloggolt, és egyben kedvenc animémben is felbukkant ez a fogalom, bár ott a kvantumfizikával összefüggésben.

A Shangri-la első két epizódja után annyit elmondhatok, hogy stílusát tekintve a Bones stúdó 2008. nyarán debütált Bounen no Xamdou-jára hajaz, valamint a Gonzo régebbi, és szintén szívemnek kedves animéjére, a Last Exile-re és a Blue Submarine no 6.-re. Az animációra így szerintem nem lehet panasz, a karakter design, a mozgások is rendkívül szemléletesek, és szemet gyönyörködtetőek. Bár, azt azért nem árt megemlíteni, hogy a szereplő gárda nagyon is tipikus, klisékkel teli karaktereket vonultat fel, akik egytől egyig megtalálhatóak a Gonzo korábbi műveiben is. Az anime szerintem elsősorban a Last Exile-re hasonlít, a szereplők, s történet világát is tekintve. Aki újdonságra vágyik a sok mechás, és harci robotokkal teli animék után, szerintem jó választásnak fog ígérkezni, bár az első rész ugyan érdekesen indult, de olyan nagy különlegességet még nem nyújtott, de mindenesetre figyelemmel fogom kísérni a sztori előre haladását.Az animációra panasz nem lehet, a karakter design nagyon szép, tipikus Gonzo termék, a zenék is hangulatosak.

Most a rövid történetnek kellene jönnie, de valahogy az első két rész után se állt össze bennem, hogy mit is akarnak majd ebből a sorozatból kihozni ^^. Jó sok figura tűnik fel már az első epizódban, úgy pontosabban csak a főbb szereplőket tudom leírogatni, meg hogy az Anime News Networkon miket írtak a sztoriról. Kicsit kuszán indult a történet, ami valakinek vagy tetszik, vagy nem. Lehet, hogy ha már meg lesz egy 7-10 része, akkor lesz érdemes neki veselkedni. Mondjuk a Gonzonak van egy pár sorozata, ami először zötyögve indul, de utána magával ragadja a nézőt, és már nem is bírja abba hagyni. Mindenesetre élvezetes animének ígérkezik.

Kedvcsináló: Egy Atlas nevű országban járunk, ahol több szervezet is verseng egymással az emberiség jövőjéért. Mindegyik csoportnak egy lány áll az élén. Az egyik szervezet, a Metal Age leendő vezetője lesz főhősnőnk, Kuniko Hojo, a kis rózsaszín hajú, 20 éves lányka. (nem néz ki annyinak XD) Az alapszituáció a Giniro no Kami Agito című mozifilmet idézi, ugyanis érdekes mód, az erdős területek nagy mértékben elszaporodtak, és valahogy olyan anyagot termelnek, ahol nem tudnak az egyszerű emberek megélni. Az egész herce-hurca (ha jól értelmeztem) a szén-dioxid termeléssel/kibocsátással vannak problémák.

Kuniko kalandjait követhetjük majd nyomon, na meg a pár már jobban megismert szereplőét. Pl.: Kuniko transzvesztita barátnőjéét, a nemzeti hadsereg egyik fiatal tisztjéét, egy papnőét, egy számtek zseni lányét, és egy gonosz, indulatos hölgyeményét. A karakterekről még nem tiszta, hogy most ki jó, vagy ki rosz, persze a főhősnőt leszámítva, aki lelkesen és önfeláldozóan pártfogolja a szegényeket. Érdekesnek tűnik, de több részt kell látni ahhoz, hogy egyértelműen megtudjuk, hogy mi lesz ebből. Szerintem akik szeretik az ilyen jellegzetes sci-fi, fantasy hangvételt, vagy valami összetettebb, bonyolultabb műre is vágynak olykor, jó választás lehet így a frissítő tavaszi estéken.

Anime adatok:

  • Angol cím: Shangri-la
  • Japán cím: シャングリ・ラ
  • Történet: Eiichi Ikegami
  • Rendezte: Makoto Bessho
  • Karakter design: Range Murata
  • Megjelenés éve: 2009. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12? epizód
  • Műfaj: sci-fi, akció, dráma, vígjáték
  • Zene: Hitomi Kuroishi
  • Opening: „Kimi Shinitamo Koto Nakare” ~ May’n
  • Ending: „Hajimari no Asa ni Hikari Are” ~ midori
  • Stúdió: Gonzo
  • Kapcsolódó oldalak: ANN / Hivatalos honlap /
(Visited 62 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .