Phantom ~ Requiem for the Phantom (TV-sorozat, 2009)

Phantom ~ Requiem for the Phantom (TV-sorozat, 2009)

01. epizód ~ Előzetes

Phantom ~ Requiem for the Phantom

És végre elindult az általam legjobban várt sorozatra, a Phantom ~ Requiem for the Phantom. Az eredeti OVA verzióról nem rég zengtem egy sort ^^. Szerintem a tavaszi anime season egyik legigényesebb kivitelezésű, és történetét tekintve kimagaslóan jól induló animációs filmje lesz.

Mint már a korábbi bejegyzésben is említettem, a történet körvonalakban ugyanaz lesz, csak több szereplővel, és fordulatosabb, bővebb cselekménnyel. Az animáció első látásra is kap egy 10-est, az opening és ending animációkról nem is beszélve! Gyönyörű, kicsit szeccesziós hatású képek váltogatják egymást, nagyon szépek a szín kontrasztok, és a szereplők is.

Az op és ed nem hiányol egy kis erotikus töltetet sem, bár lehet hogy én értékelem ezt túl XD. És a zenék! Már az OVA verziónál is nagyon jók voltak a zenei választások, igazi mozi hangulatot teremtettek. Hát még itt! Alig vártam, hogy kedvenc énekesnőm, Kokia (Gunslinger Girl op, Giniro no Kami agito, stb) legújabb dala, a „Karma” felcsendüljön, és igen!

Nagyon fülbemászó, misztikus, és adja a történet alaphangulatát, nem csalódtam benne. Az ending pedig a híres-neves Ali project szerzeménye, akik hallhatólag nem lustálkodnak mostanság, hiszen a téli seasonban indult Sora Kake Girl zenéit is ők szolgáltatták. Igaz, hogy különleges hangzásuk először zavaróan hat, de szerintem ahogy egyre többször „kénytelen” az ember meghallgatni, úgy egyre inkább megkedveli, mint pl.: a Rozen Maiden esetében jártam így már korábban.

Egyenlőre nagyon meg fogott ez a sorozat, főleg, hogy minden téren olyan jellemzői vannak, amiket imádok ^^.

01. epizód ~ Awakening / Ébredés:

A csodaszép animáció után egy keretszerű felvezetéssel indul az első epizód. Szobalány egyenruhában látjuk Eint, vagyis a Phantomot, aki szépen, hidegvérrel öldösi az emberkéket. Előtte még Zwei tűnik fel, aki a korábbi OVA-sorozatbeli énjéhez képest sokkal menőbb lett, nemcsak (szerintem) macsós kinézete miatt, de egyben személyiségét is tekintve. (Nem olyan „hisztis”, mint az OVA-ban volt, és sokkal jobban harcol, na meg hamarabb ráérez a gyilkolás bűnös érzésére, avagy mondhatnám úgy, hogy sokkal kevesebbet tököl azon, hogy most meghúzza-e a ravaszt, avagy nem.)

Szóval, a lövöldözések és vérfürdők közepette meg tudjuk, hogy a Phantom, az Inferno nevű szervezet leghatékonyabb bérgyilkosa, és a kis szervezetet pár gonosz, de felettébb jóképű maffiózó bérelte fel, hogy Los Angeles városában kiírtsák az összes rivális maffia főnököt.

Az Inferno vezetője az OVA-ban is szerepelő, rendkívül titokzatos szőkeség, Kuro/Claudia McCullum (jéé egy kis Kurokuza flash), tipikus idomokkal (nagy kebel, mini szoknya, kihívó kosztüm, és sötét oldal :D). Mellette megismerjük még testőrét, és talán barátnőjét? Lizzy-t, akire a neve cseppet sem illik (szerintem), mivel csoki is, sportos is, fiús is, meg nem kötekednék vele, mert biztos egy legyintéssel elintézne. XD (Egyébként az OVA-beli karakteréhez képest sokkal nőiesebb lett, az OVA-ban sokszor nem lehetett eldönteni, hogy ő most féfi, vagy nő.)  Itt hozzá fűznék annyit, hogy a főbb karakterek szerepköre kicsit módosult, és jobban körül írhatóbb lett, mivel az OVA-ban Kuro úgy tűnt, hogy inkább egy alárendelt, ám itt már igencsak fontoskodó szerepben tündököl, mint egy főnökszerűség. Na és persze nem maradhat ki minden rossz okozója, Schyte professzor, aki szintén helyesebb lett a maga őrült és perverz nemében.

A Phantom bevetése közben, mint egy visszaemlékezésként, végig nézhetjük, ahogy Zweit Einhez hasonlóvá tették. A fiú japán túristaként érkezett Amerikába, ám szemtanúja volt valami szörnyűségnek, amiért cserébe az életével kellett volna fizetne. De „jó tevője, a kegyes, és melegszívű” Schycte professzor inkább kísérleti patkánynak használta fel, hogy különleges drogjait, és emlékezet törlő technikáit tökéletesítse, és egy újabb profi bérgyilkost hozzon létre.

Zwei ébredése után, egy furcsa helyen találja magát, és természetesen nem tudja, hogy ki is ő valójában. Ekkor, hogy természetellenes, ember feletti speciális képességeit felélesszék, ráküldik Eint, hogy kicsit „dolgozza meg”. A harc során, Zwei felül kerekedik (egyébként ez a legjobb jelent az egészben, nekem romantikus volt ^^, és eszembe jutatott egy hasonló jelenetet a RomexJuliet-ből – a Gonzo anime sorozata 2007-ből).

(Újdonság1: Ein kapott egy maszkot, amit Zwei csak az Ova-ban viselt egyszer, mikor az Operaház Fantomja című előadás közben végeztek ki egy nagy fejest. Úgy tűnik ez a maszk egy fontos kellékük lesz, hiszen az op-ban, az ed-ben is feltűnik.
Újdonság2: maroinett bábuszerű mozgás. Mind Ein – alább látható is – mind Zwei felveszi ezt a testtartást, ami arra utal, hogy ők csak bábuk, mások akarata mozgatja őket, erre a dologra többször is utal mind a képivilág, mind Ein monológja.)

Ami érdekesség még a fenti jelenethez, hogy van egy érdekes ugrás, mintha Ein szomorú szemei hipnotizálnák valahogy Zweit, persze átvitt értelemben. Egy parkban látjuk viszont férfi főhősünket, aki Ein gyermeki hangját hallgatja, amint az sírósan kérdezgeti, hogy ki ő, hová tűntek az emlékei, miért kell gyilkolnia ahhoz hogy életben maradhasson. És lényegében a dráma itt kezd kibontakozni, hiszen mindkettejüket összeköti az, hogy elvették a múltjukat, a jövőjüket, nem tudják kik is ők valójában és nincs is hova menniük.

És elérkezik a döntő pillanat. Mikor éppen Zwei el tudna menekülni, egy sivatag közepén találja magát, és fájdalmasan felkiált zavarodottságában. Kicsit sok volt neki ez a sokk. XD Mielőtt teljesen kiakadna, Ein szépen elaltatja egy kábító lövedékkel, majd a karjai közé veszi (nagyon romantikus jelenet ismét csak), átöleli, és így várja, hogy „gazdái” elvigyék új társát, további agymosásra. Mindeközben a kábult fiú fülébe suttogja: „Zwei, te az enyém vagy, én pedig a tied. Én vagyok a nő, te pedig a férfi.” – Nekem egy kicsit Ádám és Éva képe ugrott be ettől a jelenettől, azzal a különbséggel, hogy Ein és Zwei nem a Paradicsomban, hanem a földi Pokolban van… + erre ráerősít a sok keresztény utalás. Pl.: Kuro is a szívében lévő poklot emlegeti miközben kedvenc professzorához indul egy vizitre, valamint a Zwei által eldobott kés elnyújtott árnyéka a lemenő napfényben, egy keresztet formál a talajra.

A kerethez híven visszatérünk a jelenbe, e fenti visszaemlékezés után, mely a későbbi részekben folytatódni fog (pl.: hogyan képezte ki Ein Zweit, ennek kicsit Wanted-os stílusa van, már az OVA-ban is ilyen érzésem támadt – A Wanted egy 2008-as amerikai akciófilm, főszerepben Angelina Jolie és James McAvoy, a film Frank Miller kéregénynek adaptációja). Phantom, azaz immár Ein és Zwei közös küldetése után hazatér, bemutatják a megbízókat, és előre vetítenek új szereplőket: egy tipikus könyvtárban ülő, rendesnek tűnő diáklányt, és egy szőkés, copfos leánykát, valamint két nagyon komoly férfiút.

És már nem maradt más hátra, mint a csodás ending. ^^ Mivel az alkotókat már kivesésztem az OVA bemutatásánál, így velük itt már nem is foglalkozom. Amit még zárásképpen megemlítenék:

  1. A teljes seiyuu gárda (szinkronszínészek) új. Ein hangja Ayahi Takagai (Skip Beat – Miya, Special A – Megumi, True Tears – Noe Isurugi). Zwei hangja  Miyu Irino (Tsubasa Chronicle – Syaoran, Wolf’s Rain – Hasu, Chihiro Szellemországban – Haku).
  2. Az ending egyik jelenetében, mikor Zwei vigyorgó képpel lövöldöz, tiszta Light hasonmás a Death Note-ból.
  3. A báb motívum ismét feltűnik, és az alárendeltség kiegészül egy kutya jelenlétével is. Aki talán Eint szimbolizálja, hiszen ő is hűséges gazdájához, a professzorhoz, mert nincs más választása, más részt úgy is bánnak vele, mint egy állattal, és ki van éhezve a szeretetre. Bár ez csak az én elképzelésem, márcsak azért, mert mikor Zwei lövöldöz a tömegben, akkor Ein csuklik össze a zebra közepén, majd egy aranyos kutyus közeledik a fiú felé.
  4. Bibliai motívumok tömege: Zwei és Ein kereszt motívumot formál a testével.
  5. Rabság jelei: láncok.
  6. Egy apró észrevétel a záró képsorokhoz: a pár árnyéka (Ein és Zwei) megmozdul, ahogy egyikük kinyújtja a fegyvert tartó kezét, de ezt csak az árnyékon látjuk, a páron nem.b

Anime adatok:

  • Angol cím: Phantom – Requiem for the Phantom
  • Japán cím: Phantom – Requiem for the Phantom
  • Történet/Manga: Gen Urobuchi
  • Rendezte: Koichi Mashimo
  • Karakter design: Minako, Shiba; Mutsumi Sasaki; Yoko Kikuchi; Yoshiaki Tsubata; Yoshimitsu Yamashita
  • Megjelenés éve: 2009. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13? epizód
  • Műfaj: akció, romantikus-dráma, bérgyilkosok, maffia
  • Zene: Hikaru Nanase
  • Opening: „Karma” ~ Kokia
  • Ending: „Gates of Hell” ~ Ali Project
  • Stúdió: Bee Train, Genco
  • Kapcsolódó oldalak: ANN
(Visited 78 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .