Hatsukoi Limited (TV-sorozat, 2009)

Hatsukoi Limited (TV-sorozat, 2009)

Megtaláltam szerintem a season egyik legromantikusabb alkotását, ami annak ellenére hogy a fiatalok szerelmi életébe, és próbálkozásaiba enged betekintést, mindkét nemnek ajánlható. Éppen azért, mert keverednek benne a műfaji elemek, még pedig a megfelelő arányban.

A Hatsukoi Limited, mint kiderült kedvenc mangakám egyik friss terméke. A történetet Mizuki Kawashita rajzolta és írta. Tudni kell, hogy ő tipikusan fiúknak is szóló mangákat rajzol, gyönyörű, de olykor lengén öltözött leányzókkal. A munkái rajzstílusa egytől egyig csoda szép, nagyon részletesen dolgozza ki a karaktereket és a háttereket. Tőle először egyik kevésbé ismertebb művét, a Lilim Kiss-t olvastam először, de szerintem ha az Ichigo 100%-ot említem, mindjárt tudni fogják egy páran, hogy ki is ő. Ugyanis az Ichigo 100%, egy 2002-ben futott hárem mangája, melyből tv-sorozat és ova is készült. Az anime első része után újból felelevenítettem a munkáit, és elkezdtem olvasni a Hatsukoi Limited-et is (MangaFox), aminek az összes kötete megtalálható angol fordításban a neten.

Szerintem nagyon jó pofa történettel van dolgunk, mely során az első szerelem elevenedik fel, sok különböző és furcsa karakter jóvoltából. A történetben adott 9 lány, és még jó pár fiú, akik között a szerelmi sokszögek csak szaporodnak. Van benne bátyus komplexus, gyerekkori barát iránti gyengéd érzelmek, félénk szerelem, viszonzatlan szerelem, és így tovább. Mindenfajta szituációra sor kerül a manga során, és szerintem az anime követni fogja a manga fejezeteit. Bár nem tudom, hogy a sorozat véglegesen hány részes lesz, mert a manga 35 fejezetben jelent meg. Ami még jópont a gyönyörű karakter design mellett, amit szerintem nem sikerült teljes mértékben visszaadni az anime adaptációban, az az hogy tényleg bármelyik nem a kezébe veheti.

A történetben ugyan a vígjátékon van a hagsúly, de azért romantikus jelenetekből is kijut bőven, és a fiúk nagy örömére rengeteg pantsu-shot is fel-felbukkan. Aki egy jó kis iskolai élettel teli, csinos leányzók, és őrült, gyakran nagyon is perverz fiúk komédiájára vágyik, annak szerintem jó választás lesz ez az anime. Ha a nézőt nem győzné meg az anime animációja, akkor mindenképpen ajánlom a manga megtekintését, mert az tényleg szemet gyönyrködtető. Sajnos az anime grafikájára egy erős közepes jellemző, a színek inkább halványak, pasztellszerűek, a karakterek gyakran elnagyoltak, és a háttér nincs alaposan kidolgozva. Pedig a J.C. Staff animációs stúdió készíti az animét, ezért furcsa nekem, hogy ennyire leegyszerűsítették a karaktereket. De, ha valaki hasonló olvasmányra vágyik, akkor a mangaka további műveit a MangaFoxon megtalálhatja, itt van hozzá a link is.

A zenei aláfestés illik az anime hangulatához, de nem kell várni semmi nagy durranást, átlagos romantikus, lányos hangvétel jellemzi.

01. epizód ~ The Beauty A and the Beast B

A lányok közül először Ayumi Ariharát ismerhetjük meg, aki nagy lelkesen álmodozik arról, hogy majd a szőke, jóképű herceg egyszer a karjaiba veszi, és magával ragadja. Mivel még soha senki nem vallott szerelmet a 14 éves (érdekes, hogy a sztoriban mindenki 14-16 éves, mégis a lányok testi adottságaikat tekintve igen fejlettek, szerintem akár 18-nak is elmennének, lehet hogy ennyire korán érnek már a lányok? XD), szőke lánynak, ezért álmai az első vallomás körül forognak. Barátnőivel, Kei-jel,Koyoi-val, Nao-val és Rikával (a sorozat későbbi főhősnőivel) éppen vidáman tart hazafele, amikor egy rettenetes dolog történik!

Egy yakuza kinézető felső középiskolás rémisztő tekintettel lép a lányok elé, és nagy félénken nyújt át egy szerelmes levelet a megrettent Ayuminak. Ayumi köpni-nyelni nem tudván a félelemtől, remegve olvassa el a levelet, melyben azonnal válasz adásra szólítja fel a fiú. És ettől kezdve Ayuminak nem lesz nyugta. A félelmetes srác, akiről kiderül, hogy a rettget Zaitsu Misao, a környék verő lenyége, mindenhova követi, minden nap találkozni akar vele, és természetesen randira is elszeretné hívni.

A kétségbeesett Ayumi, félve attól, hogy ha visszautasítja a fiút, az esetleg végez vele, alőször lökött bátyjához fodul segítségért. Ám a bátyó, aki megmagyarázhatatlan komplexust érez a húga iránt, a srác neve hallatán ijedten menekül a feladat teljesítése elől. Lehet, hogy a kis hugiért bármit megtenne, de azért az életét még szeretné folytatni. XD

Ayumi kezdi feladni a reményt, hogy valaha is megmenekülhet. A sok álmatlan éjszaka, na meg izgalom miatt kicsit kimerült, és az ájulás határán van, mikor váratlanul segítségére siet egyik fiú osztálytársa, és a karjaiban viszi a lányt a nővérszibába. Ayuminak se kell több! ^^ A szerelem lángja rögtön fellobban szívében, ahogy pillantását megmentőjére emeli. Az édes pillanat egészen addig tart, míg eszébe nem jut osztálytársa vezetékneve… Zaitsu-kun…Zaitsu Mamoru??? Ehhh?! Az őrült, és félelmetes hódolójának a kisöccsébe szeretett bele első látásra! Ajaj…Ayumi a felismeréstől kidől…

Az ájult lányt rémálmok gyötrik, melyek képi világától hirtelen a Sailor Moon jutott eszembe, ott is hasonlóan volt megoldva egy-egy jelenet. XD Persze az élet nem oldódik meg magától ezek után sem. És míg az idősebb testvér Zaitsu remegve várja már a lány válaszát, addig az öcsike titkolt szerelmet táplál a szomszédban lakó, szexi gyerekkori barát iránt, akit mellesleg Misao-channek hívnak. Végül Ayumi se bírja tovább e „terrort” és felszólítja Zaitsut, hogy hagyja békén örökre, és ne kövesse. Ám e kegyetlen visszautasítás után Zaitsu „barátai” elkapják a leányzót, és külön kezelésbe veszik, hogy ősellenségüket végre elintézhessék.

Könnyes szemekkel, és síró jajveszékeléssel kötöszködik elrablóival a lány (ez olyan Angel Sanctuary-s paródiának indul, abban volt pont egy ugyanilyen jelenet, még Ayumi fogvatartói is halyaznák rá egy csöppet). Ám hirtelen megérkezik a hős megmentő, és Zaitsu tropára veri a rossz fiúkat, bár előtte egy kis bugyi terror betesz neki, de végülis győzedelmeskedik! ^^ Ayumi meg magától kiszabadul, a balfékek még a köteleit se kötötték meg normálisan XD. Ám Zaitsu a várt hála özön helyett egy jól irányzott rugást kap, és Ayumi formás lábainak lendületében megpillantja szerelme alsóneműjét, mely végleg kiüti az eddig verhetetlennek tartott Zaitsut… Mindenki csak döbbenten áll, és bámul… Nem hiába Ayumi Zaitsu „csaja”, hiszen a lány legerősebb búnyos a környéken! XD A folytatásért érdemes lesz megnézni a következő részt XD…

Anime adatok:

  • Angol cím: Hatsukoi Limited
  • Japán cím: Hatsukoi Gentei
  • Történet: Mizuki Kawashita
  • Rendezte: Yoshiki Yamakawa
  • Karakter design: Tomoyuki Shitaya
  • Megjelenés éve: 2009. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, ecchi, shounen, iskolai élet, hétköznapi
  • Opening: „Future Stream” ~ sphere
  • Ending: „Hatsukoi Limited” ~ marble
  • Stúdió: J.C. Staff
  • Kapcsolódó oldalak: ANN / Hivatalos honlap / MangaFox (angol-manga)
(Visited 76 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .