Mamoru Oshii: Blood – The Last Vampire (manga; 2000)

Mamoru Oshii: Blood – The Last Vampire (manga; 2000)

Mamoru Oshii: Blood - The Last Vampire

A híres neves, ma már kultikusnak tekinthető anime rendező és történetíró, Mamoru Oshii. A nevéhez olyan munkák kapcsolódnak, mint pl.: a Ghost in the Shell, Angel’s Egg, Jin-roh: the wolf’s Brigade és legújabb siker gyanús egész estés animéje: a Sky Crawlers. A filozofikus és történelmi tartalmakkal bíró animéi, mangái alapján méltán lehetne a modern anime gyártás mesterének is nevezni.

A Blood: the Last Vampire először egy anime mozifilmként jelent meg 2000-ben a Production IG stúdió jóvoltából, ekkor jelent meg Mamoru Oshii első novellája, ugyanezen a címen. A Saya nevű titokzatos vámpírlány küldetéseiről, és világ megmentő törekvéseiről szóló történetet, a film premiere után követte 2001-ben egy manga adaptáció, és a 2. novella (The Blood Which Invites the Darkness alcímmel). A képregény címe: Blood: The Last Vampire 2000, melyet Benkyo Tamaoki rajzolt. A manga változat kicsit brutálisra sikeredett, tömény erőszak, szexualitás és vér jellemzi, valamint erős yuri (lány-lány szerelem) tartalommal is gazdagították az alkotók.

E tömény orgiát 2002-ben a 3. novella követte (Blood: The Last Vampire – A Tragic Dream in Shanghai) a történet kiegészítéseként, melyeket szintén Mamoru Oshii írt, és Katsuya Terada illusztrált, ő készítette egyébként az eredeti karakter dizájngot is. A novellák egy videó játékkal karöltve jelentek meg, majd ezt követte 2005-ben egy 50 részes tv-sorozat, Blood+ néven, melyhez szintén készült manga adaptáció, Asuka Katsura rajzaival, valamint még további 2 alternatív manga sorozat is készült hozzá. A Blood+ csak a szereplőket tekintve kötődik Mamoru Oshii eredeti koncepciójához, a története már sokkal populárisabb.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .