Kage/Shadow (OVA, 2004)

Kage/Shadow (OVA, 2004) – 18 éven felülieknek!

Kage/Shadow (OVA, 2004)

Ritka, hogy az ember a hentai (megjegyzés: szexuális tartalommal bíró) mûfajon belül nagyon is kiemelkedõ alkotást találjon. A Kage, vagy másnéven Shadow címû animére az Anime Addicts (linkek között megtaláljátok) oldalán bukkantam, ahogy a Paranoia Agenthez hasonló animék után kutattam. Elsõ látásra a gyönyörû animáció ragadott meg, de mielõtt belemerülnék a történet rövid ismertetésébe, elõször is leszögezném, hogy ez egy 18 éven felülieknek szánt, készített alkotás.

Nos, a nevelõ célzatú felhívás után, nézzük meg miért is érdemes megnézni ezt a mindössze 4 részes OVA sorozatot. A karakter design, és az animáció, már elsõ látásra nagyon tetszetõs. A történet tartalma pedig csak ráadás, ugyanis nem az erotikus jeleneteken van benne a hangsúly, sõt, egyáltalán nem mutatnak többet, mint egy akciófilmben, még ki is takarták a lényegtelen a dolgokat. A történet maga a nindzsa, azaz a shinobi szál miatt nagyon jó. Aki szereti a szamurájos animék közül azokat, melyek kifejezetten a bérgyilkosokkal foglalkoznak, annak nagyon jó szórakozást nyújthat. Jómagam is a Kenshin, Shigurui, Basilisk és a belõle készült live-action adaptációja, a Shinobi után üdítõnek találtam egy újabb történelmi, hangulatos, kicsit olykor olykor véres jelenetekkel teli alkotást.

A történet az 1800-as években játszódik, amikor is a sógunátus hatalma hanyatlóban van, és a nindzsák iránti szükségletek egyre csökkenek. A nindzsák, azaz a shinobik, kénytelenek a legalantasabb munkákat elvállalni, hogy életben maradhassanak. A kevés megmaradt, õsi mesterségét ûzõ shinobi közül, egy nõi bérgyilkos, Karyuu küldetéseit követhetjük nyomon. Karyuu a tipikus magányos hõs, és annak érdekében, hogy küldetései célját teljesítse, gyakran a gyönyörû testi adottságait is be kell vetnie, mégis közönnyel tûri megalázó feladatait. Bár azért ritkán elõtörnek belõle a felgyülemlett érzelmei.

Ám egyik küldetése során, belebotlik egy hozzá hasonló nõi shinobiba, Uzume-chanba, aki elég elvetemülten tõr fõhõsnõnk életére, és aktívan gyilkol le mindenkit önkényesen, teljes brutalitással. Hatalmas vérfürdõk közepette, sorsuk egyre többször keresztezõdik, sõt, sok minden kiderül mindkettejük múltjával kapcsolatban, hogy miért lettek azok, akik. A személyes indítékaik mellett természetesen terítékre kerül a shinobik kötelesség és hivatás tudata, valamint egy a háttérben húzódó összeesküvés, amely a sógun rendszerének szétzúzására tör.

Úgyhogy izgalmas harci jelenetek, látványos mészárlások követik egymást, sõt, nagyon tipikus karakterek is feltûnnek, pl.: Gisuke, aki megmenti egyszer Karyuu életét, de ugyanakkor Uzumének mondhatni a gondozója. Õ is egy shinobi, és a történet során még fontos szerepet fog kapni. De mellette Karyuu társai is szerepelnek (Kikka, Kinoto), Karyuu „fõnöke” Aoi-san, valamint egy áruló, kisstílű bûnözõszerû figura, Magoroku, aki védtelen nõkön szívesen teszteli az erejét.

Alkotók: Már a rendezõ személye miatt sem olyan szokatlan, hogy a látványvilág ilyen szépre sikeredett, a történet pedig pörgõsre és véresre, mivel Masashi Abe olyan animéket rendezett korábban, mint a Solty Rei, Tokko, Pumpkin Scissors, Blue Gender, Geneshaft. A hentai jelenetek miatt kicsit meglepõ lehet, hogy a karakter designer, Shinya Takahashi, aki dolgozott már az Ah! My Goddess movien, Macross Plus, Armitage, Sci-fi Harry, Neon Genesis Evangelion tv-sorozatán, Cutey Honey-n. Ezzel már érhetõ is, hogy miért ilyen szép az animáció.

Összegzés: korhatáros anime, és nem biztos hogy bárkinek bejön a szélsõséges tartalom miatt, de alapvetõen nagyon jó akció, és rövid is, de ennek ellenére nem érthetetlen, szépen fejtik ki a szereplõk jellemét, emlékeit, na meg az eseményeket, és a kellõ helyen vetik be a váratlan fordulatokat. Szóval, aki bírja az alapetõen akciódús, shinobis animéket, annak megérhet egy próbát.

Anime adatok:

  • Angol cím: Shadow /Hyper Shinobi Animation/
  • Japán cím: Kage / 影Shadow 其の壱 闇の掟
  • Forgatókönyv: Mitsuhiro Yamada
  • Rendezte: Masashi Abe
  • Karakter design: Shinya Takahashi
  • Megjelenés éve: 2004
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 4 epizód
  • Mûfaj: akció, kaland, harcmûvészet, hentai
  • Zene: Marco D’Ambrosio
  • Stúdió: APPP, MarcoCo. Studios
(Visited 224 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .