Denpa teki na Kanojo (OVA; 2009)

Denpa teki na Kanojo (OVA; 2009)

Denpa teki na Kanojo

Tegnap este kedvem támadt egy kis újdonsághoz, és mikor megláttam ezt a rövid animét, gondoltam pont jó lesz esti megnézésre. A Denpa teki na Kanojo, a Kurenai alkotójának egyik másik műve. Az író, Kentaro Katamaya egyik regénye alapján készült, melyben feltűnnek a Kurenai szereplői közül is egypáran. Ezt a rövid kis OVA epizódot, a Kurenai epizódok mellé mellékelték, ami majd a 2009, május 1-jén megjelenő DVD-én lesz rajta.

A Denpa teki na Kanojo, a Kurenai alkotójának egyik újabb mûve. Az író, Kentaro Katamaya egyik regénye alapján készült, melyben feltûnnek a Kurenai szereplõi közül is egypáran. Ezt a rövid, 3 részes OVA sorozatot, a Kurenai epizódok mellé mellékelték, így az OVA elsõ része a 2009. május 1-jén megjelenõ Kurenai DVD-én szerepel extraként.

A Denpa teki na Kanojo nem olyan nagy volumenû alkotás, sõt, azt leszámítva, hogy egyes karakterek szépre sikeredtek, a háttér, és egyes jelenetek animációja azért egy gyenge közepes színvonalat képviselnek. A történet maga egész jó lett volna, ha nem nézem meg egybõl a végét, és nem tudom meg már elõre, hogy ki lesz a gyilkos. Ugyanis egy gyilkosság körül forog a sztori, és a fõhõsünk, egy Juu Juuzaya nevû diák fog nyomozni az ügyben. Szóval, akinek felkelti az érdeklõdését, az szigorúan csak az elejétõl nézze meg, mert úgy sokkal nagyobb lesz a csattanó a végére.

Történet: Annyit lelõttem már, hogy a fõszereplõnk Juu Juuzaya, egy verekedõs srác, akit egyik nap egy különös kéréssel keres meg, egy annál is furcsább lány, Ame Ochibana. Ame-chan ugyanis abban a képzetben él, hogy Juu-kun egy másik univerzumban király volt, a lány pedig az egyik lovagja, és az élete árán is védte a fiút. Most ezt a küldetését szeretné folytatni. Naná, hogy Juu-kun nem tartja épelméjûnek a lányt, és rögtön faképnél is hagyja. Ám Ame-chan mindenhova követi ettõl kezdve, fõhõsünk nagy-nagy bánatára. Nem lenne elég, hogy ez a bizarr, horror filmekbe beillõ kinézetõ lány folyton rajta lóg, de egyik osztálytársa is az említett sorozat gyilkos következõ áldozata lesz, és Juu-kun fogja megtalálni a brutálisan kivégzett lány tetemét. Gyanúja egyre inkább Ame-chan felé terelõdik…Hiszen ki is lehetne képes erre, mint egy õrült nõszemély, aki ráadásul minden részletet tud a gyilkosságokkal kapcsolatban?

Ennyi lenne a sztori. Lényegében gyilkosságoknak, kicsit parás, horrorisztikusnak szánt jeleneteknek lehetünk a szemtanú. A gyilkosságok nagyon jól lettek kidolgozva, na meg az õrült jelenetek is, de ettõl függetlenül az animáció továbbra is közepes. Aki tetszett, az Ame-chan volt. Tényleg elsõ látásra furcsa volt, mintha Sadakóként jött volna a világra a Körbõl.

Alkotók: Az eredeti sztorit, mint már említettem, Kentaro Katayama írta, ugyanúgy mint a Kurenait, valamint a Kure-nai manga rajzolója, Yamato Yamamoto készítette a karakter desingot itt is. A rendezõ, Mamoru Kanbe, hasonló mûfajú animékkel foglalkozott korábban, úgy mint az Elfen Lied, Haimogu Harry, Psycho Diver. De azért más mûfajban is alkotott természetesen, pl.: Baccano!, Card Captor Sakura (Clamp), I’s Pure, stb.

Összegzés: nem rossz anime, bár nem kell túl sokat várni tõle. Esti kikapcsolódásnak jó, fõleg, hogy nem kell rajta sokat gondolkodni, csak a hangulatot kell átvenni. Persze a feszültség végig fenn áll. Nekem csak egy bajom volt vele: túl rövid volt, és túl gyorsan, egyértelmûen megoldódott benne minden. Mivel sok véres, erõszakos jelenet van benne, ezért 18 éven felülieknek, vagy legalábbis ehhez a korhatárhoz közelítõknek ajánlanám.

Anime adatok:

  • Angol cím: –
  • Japán cím: Denpa teki na Kanojo (電波的な彼女)
  • Írta: Kentaro Katayama
  • Rendezte: Mamoru Kanbe
  • Eredeti karakter design: Yamato Yamamoto
  • Karakter design: Chiyuki Tanaka
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 2×50 perc
  • Mûfaj: dráma, pszichológiai, thriller, vígjáték
  • Stúdió: Brains Base
(Visited 98 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Denpa teki na Kanojo (OVA; 2009)

  1. Nekem most sikerült megnézni az első 2 OVA-t. Viszont a 3.-at sehol sem találom. Én vagyok szerencsétlen vagy még nem jelent meg? Ha valaki tud valamit írjon. Előre is köszönöm!

  2. Kár pedig nekem tetszett a 2 rész elbírt volna egy 3.-at szerintem 🙂 Köszi az infot!!

    1. Igen 🙁 nekem is bejött nagyon a hangulata, hátha csinálnak belőle sorozatot ha túl lesznek a katasztrófán…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .