Sora Kake Girl (Tv-sorozat)

Sora Kake Girl (Tv-sorozat)

Sora Kake Girl (Tv-sorozat)

Hát 2009 telén nem maradhat ki a tavalyi évben is nagy sikert arató „kicsi csini lányok mechát vezetve mentik meg a világot” témájú fanservic-szel teli anime sorozat sem.

Nos, a Sora Kake Girl, angolul a The Girl who Leapt Through Space pont ilyennek ígérkezik. Eddig az első két részt láttam, és annyira nem vagyok tőle leragadtatva, bár a látványvilág nagyon szép, a karakterek édesek, a gépek részletesen kidolgozottak, és csodálatos CGI animációk, csaták váltják egymást, de valahogy a történet nem jön be. Vagy azért, mert nem állt még össze igazán, vagy csak szimplán az ilyen stílusú animék nem az én világom (nem mintha az aranyos szereplők hidegen hagynának :D).

Végeredményben az első rész még magában elment, de a másodikban hirtelen annyi szereplő tűnt fel, és annyira gyorsan történt minden, hogy kész kuszaság lett belőle, és egyszerűen nem értem, hogy most mi miért történik. XD Szóval…nem ez lesz az tél animéje számomra…

Alkotók: persze a Sunrise stúdió neve már biztosítja az igényes animációt, hiszen a stúdió nagyon is minőségi munkáiról ismert. A Code Geass és a Gundam szériáról leginkább ismert a stúdió. Mint említettem, az animáció hozza is a stúdiótól várt színvonalat, na de hogy a történet terén is hasonló lesz-e a helyzet, az még erősen kérdéses számomra. Lehet hogy ha meg lesz már úgy 10 része, megpróbálkozom vele mégegyszer.

Ami még e mellett szól, az az anime zenéje. Ugyanis az openinget nagy nagy kedvencem, az Ali Project készítette pl.: Rozen Maiden, Noir. Így már a zene miatt is érdemes lehet nézni, az Ali Project felejthetetlen zenei darabokat alkotott, és az animében is felcsendülő dallamok sem semmik. Az openingnek nemcsak a zenéje, hanem az animációja is tetszik. Az annyi riasztó van az op-ben, hogy annyi szereplőt vonultat fel, ami szerintem a Code Geass két seasonjában együtt nem volt. XD Kicsit tartok tőle, hogy nagyon sok mindent akarnak majd belesűríteni ebbe a 13 részbe (ha csak ennyi lesz össz-vissz, és esetleg nem lesz második évad).

Na akkor nézzük még meg a rendezőt és a karakter designért felelős személyeket. Az animét Masakazu Obara rendezte, korábbi munkái: My-Hime, My-Otome, Turn a Gundam (hmm nincs neki olyan sok, mint ahogy gonoltam, legalábbis az ANN adatbázisa alapján). A karaktereket Yousuke Kabashima vitte fel a vászonra, az alkotásai pl.: Afro Samurai, Misaki Chronicles, Naruto, Gundam szériák, Angel Heart. Kicsit csodálkozom, hogy egyik személynél se találtam utalásokat a Code Geassre, pedig szerintem a karik nagyon emlékeztetnek egy-két szereplő, főleg az egyik főhősnő. Na de akkor röviden és tömören e sok felesleges rizsa után felvázolnám a sztorit, vagy legalábbis azt, amire eddig kikövetkeztettem belőle XD:

A főhősnőnk egy Akiha nevű lányka, aki két testvérével él együtt, Nami-channal, aki láthatólag féltékeny Akihára amiatt, hogy felnőtt nővérük, aki gondoskodik róluk, máshogy bánik kis hugával. A történet elején Akiha féktelen menekülésbe kezd, ugyanis fiatal kora ellenére nővére eldöntötte, hogy férjhez adja. Akihának persze esze ágában sincs ilyen hamar lemondani az önállóságáról és szabadságáról. Igaz, hogy fogalma sincs arról, hogy mit akar csinálni a jövőben. Így hát reggel nagy felfordulás közepette elszökik otthonról, útjára kedvenc kis barátját, Imo-chant is magával viszi (ő a legcukibb az egész animében. Az érdekessége, hogy ilyen kis cuki gömgszerű kis lény, ami egy szobalány kinézetű robotban van, kb olyan mint a Man in Blackben a kis űrlények, akik emberi gépezeteket irányítottak.). Ja, és az Imo-chanhoz hasonló kis lényeknek még az az érdekessége, hogy ők irányítják a technikai berendezéseket, eszközöket, járműveket, pl.: autót is ők vezetnek. Visszakanyarodva a történethez. Akiha Imo-chnnal elszáguld otthonról, majd az iskolában köt ki, ahol megismerjük két barátját, Furio-kunt, és Neneko-chant.

Mikor vége a tanításnak, persze Akiha nem hajlandó haza menni, hanem kirepül az űrbe, ám végül egy cseppet sem kellemes szituációba keveredik. Ugyanis hirtelen a semmiből egy hatalmas űrhajó szippantja magába, amiről kiderül, hogy egy kolónia. Ezen a kolónián belül egy érdekes fazonnal találkoznak (ha lehet így nevezni), még pedig a prűb, és nárcisztikus hajlamokkal megáldott Leopard-szamával, aki a hajó központi számítógépe tulajdonképpen. Azonban ez az űrhajó cseppet sem szokatlan jelenség, úgyhogy azonnal meg is támadják az emberek védekezés címén. Leopárd erre a legőrültebb módon reagál (miután csúcs fegyvere csúnya kudarcot szenved), és öngyilkos módon a régóta kihalt Föld nevű bolygó atmoszférájába veti magát, hogy elégjen. Akiha lélekjelenlétének, na meg egy hívatlan minisztériumi katonának, Kannaginak hála megmentik az űrhajót csúcsszuper mecha robotokat vezetve, és mikor nagy fáradtan Akiha kidőlne pihenni, megjelenik egy kék hajú kis csajszi, aki visszaküldi a lányt a hazájába.

Akiha magához tér, és azt hiszi, hogy csak álmodta az egészet. Na, de a kék hajú csajszi ismét meg fog jelenni, sőt, magával viszi ismét Leopárd hajórára,és felszólítja a lányt, hogy ezentúl dolgozzon nekik, és segítsen Leopradnak újjáépíteni a hajót. Persze Kannagi is feltűnik majd, mivel a két lány összetűzésbe keveredik majd a kormánnyal legújabb küldetésük folyamán. És, hogy ebből mi fog kisülni? Hát, intrikák biztos lesznek még benne, mert a kormány egyik titkos szervezet, az ICP valami nagy nagy titkot őrizget, és Kannagi pont ez ügyben akar majd nyomozni. Közben Akiha családjának is fontos szerep fog jutni, mellettük még néhány iskolatársnak is, és a kihagyhatatlan Leopard-szamának is, aki egy kiköpött kis Napóleon a modorát tekintve, és idióta humora kellemes perceket szerezhet a nézőknek. Nem tűnik rossz animének, de ez a kusza kezdés, amit még mindig nem tudok a leírtaknál jobban kibogozni, kicsit kedvemet szegtem, hogy tovább próbálkozzam vele….De ki tudja mit hoz a jövő :D.

Anime adatok:

  • Angol cím: The Girl Who Leapt Through Space
  • Japán cím: Sora o Kakeru Shōjo
  • Írta/Történet: Hajime Yatate
  • Rendezte: Masakazu Obara
  • Karakter design: Yousuke Kabasahima
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: sci-fi, mecha, akció, seinen
  • Stúdió: AIC, Lantis, TBS
  • Opening theme: „Rara Eve Shinseiki” ~ Ali Project
  • Ending theme: „Sora wa Shojo no Tomodachisa” ~ Aya Endo, Mako, Yui Makino
  • Kapcsolódó oldalak: Hivatalos honlap / ANN
(Visited 62 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .