Akikan! (Tv-sorozat)

Akikan! (Tv-sorozat)

Hát sok animét láttam már, de mindig megtudnak döbbenteni a japánok, hogy milyen őrültebbnél őrültebb alapsztorit tudnak kitalálni, főleg ha magical-girllel és komédiával kapcsolatos az alkotás. Az Akikan! nem hétköznapi történet, sőt! Seinen alapokon nyugszik, rengeteg benne a pantsu-shot, ecchi jelenet, és perverzebbnél perverzebb szereplők. XD Az biztos, hogy a fiú nézőknek nagyon fog tetszeni (vagy legalábbis néhányuknak) XD.

Alapsztori: adott egy egoista, 16 évesen is szűz, magát szeximbólumnak tartó fiú hős, Kakeru Daichi. Egyik szenvedélye van a meztelenül való pózolás mellett, az üdítősdobozok gyűjtése. Éppen egyik kedvenc üdítőitalát veszi az egyik automatából, valami citromos lötyit, ami miután megkóstól, érdekes „viharok” veszik kezdetét életében.

Ugyanis, ahogy ajkával megérínti az üdítődoboz nyílását, hirtelen a doboz egy gyönyörű lánnyá változik, és hát életük első csókjában egyesülnek éppen. A romantikus jelenetet a lány döbbent sikolya zavarja meg, ugyanis Daichi pucéran van (otthon szeret lengén öltözni). Miután a leányzó egy jól irányzott szén-dioxid ütéssel felpréselte szegény főhősünket a falra egyiptomi hireoglifaként, elmagyarázza, hogy mi is ő valójában. Van egy varázslatos üdítőital, mely a Melon terméknevet viseli. Ennek az üccsinek a doboza varázslatos lánnyá képes átváltozni, és emberi alakot felvéve, a hétköznapinak nem mondható emberek életét élni. Ezeknek a lányoknak egyetlen célja van, hogy megtalálják az igaz szeretet. Ha azonban az üccsit teljesen kiissza valaki a dobozból, akkor megsemmisülnek. Sőt, rendszeresen újra kell tölteni, és nem árt a szén-dioxid tartalmat is felpezsdíteni néha napján az üdítőben, mert különben a csoda lány megint meghal.

Na, Daichi e meséből semmit e hisz el, egyedül az érdekli, hogy a semmiből egy szexi csaj termett legénylakásán, így minden erőfeszítése arra irányul, hogy erotikus játékokat játszon vee. XD persze a csaj nem hagyja magát, akit később majd Daichi Melonnak nevez el. Tehát Melon elég agresszívan védi az erényeit, és elég nagy hiba volt a részéről, hogy elárulta Daichinek, hogy hogyan változtathatja vissza üccsis dobozzá. A kis pöcökhöz hasonló fülbevalóit kell meghúzogatni. 😀 Miután Daichi semmi örömét, sőt hasznát nem leli Melonnak, egyszerűen becsukja a szekrénybe, és mint minden normális gyerek, elmegy inkább a suliba.

Na, itt ismerjük meg a sorozat többi lökött szereplőjét. Először is Yurika-chant, aki nemcsak gyerekkori barája Daichinek, de szerelmes is a fiúba, aki véletlenül, meg is siratja már kora reggel, mert a csaj azt hiszi, hogy a srác vele akarja tölteni az éjszakát. Erre megjelenik a nők védelmezője, a yuri hajlamokkal tele tűzdelt, Najami-chan, akit mindenki csak boszorkánynak tart. Na a kis bugyijából elő is veszi a varázskártyáit, és megbűnteti Daichit: szimplán a csodakártyáival felszegezi szegény srácot a falra. XD

Ja, mindeközben színre lép, a minden sármtól mentes Goro Amaji-kun, akit Daichi csak Gigolonak nevez XD. A srác olyan, mintha nem is létezne, de erélyesen próbálja védeni Yurika-chan érdekeit. XD

Na de a gyerekek mellett kapunk pár őrült felnöttet is. XD A kormány egyik titikos minisztériumának férfi vezetője, és aszisztense, Kizaki-szan és Hideko pont az ilyen Melonhoz hasonló lányok után kutatnak. Úgyhogy, miután Daichi túlvészelte az iskolai terrort Najami jóvoltából, este újabb megrázkódtatások várják. Ugyanis megjelenik ez a két fazon, vagyis egyszerűen betörnek hozzá, és ami a legdúrvább, Kizaki-szan azonnal előveszi macsó énjét, és a meztelen Daichira cseppet sem lightos módon beindul, és nem elégszik meg a vetkőzéssel, még simogatni is elkezdi áldozatát. Természetesen Daichi halálra rémül XD, még jó hogy Hideko-szannak van annyi lélekjelenléte hogy leállítja perverz főnökét és kirántgatja főhősünk szobájából, mondván, hogy majd később visszatérnek. XD

Így indult az anime, és a későbbiekben újabb Melonhoz hasonló lányok fognak még feltűnni, Yurikonak is lesz egy, aki a yuri hajlandóságot tovább gyarapítja majd, valamint Melon, mint Daichi szolgája, kénytelen lesz beíratkozni a srác iskolájába is. És ezzel veszi kezdetét egy őrült komédia, yuri, ecchi, yaoi elemekkel és utalásokkal gazdagon XD, na meg egy agyament történettel párosulva.

Animáció: nem a legjobb, bár a műfajához nem is kell ennél színvonalasabb. Egyszerűek, sablonosak a karakterek, általában elég lökötten néznek ki, ami tovább növeli a humor szintet. Összegezve jó kis idétlen komédiának tűnik, kikapcsolóódásnak jól jöhet még, de azért én még várom a téli animék közül a nagyobb durranásokat pl.: a Genji monogatarit, vagy a Shikabane Hime folytatását.

Opening/ending: semmi extra, aranyos és lökött no meg egyszerű, de a hangulathoz illik. Az ending kifejezetten cukira sikeredett.

Anime adatok:

  • Angol cím: Akikan!
  • Japán cím: アキカン!
  • Írta/Történet: Riku Ranjo (író), Hiro Suzuhira (rajz)
  • Rendezte: Yuji Himaki
  • Karakter design: Ryo Tanaka
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: romantikus, seinen, vígjáték, magical-girl, ecchi
  • Stúdió: Brains Base
  • Opening theme: „Miracle Plan ga Dekichatta!” ~ Charmmy Queen
  • Ending theme: „Koisora Recycling” ~ Nomiko
(Visited 63 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .