Kara no Kyoukai ~ garan-no-dou (movie part 4.)

Kara no Kyoukai ~ garan-no-dou (movie part 4.)

Végre volt időm végig nézni a  Garden of sinners (Kara no Kyoukai) mozifilm sorozat 4. részét.

Történet: Ez a negyedik rész idõrendben a 2. után játszódik. Megint visszarepülünk a múltba, pontosabban 1996 márciusába, amikor is éppen megtámadta Shiki Kokutót, de egy autóbaleset következtében kórházba került, és kómába esett. A történet innen folytatódik. Végre megtudjuk, hogy Shiki hogyan szerezte meg különleges képességét, hogy képes a holtakat látni, és a szellemeket elpusztítani, valamint azt is megtudjuk, hogy Toko Aoszaki-szan ki is valójában, és hogy került kapcsolatba fõhõseinkkel.

Tehát, Shiki kómában fekszik. Míg nincs tudatánál érdekes álmai vannak, melyben férfi énje tulajdonképpen meghal és így egyedül marad a testében. Mikor váratlanul magához tér két év öntudatlanság után, furcsa látomásai támadnak. Olyan dolgokat lát, melyekkel bármi és bárki életének véget vethet, ráadásul kísérteties lények is meg akarják támadni. E miatt majd nem megvakítja saját magát, de szerencsére az orvosok sikeresen megmentik a szemét.

Mindeközben Kokuto már rég leérettségizett, és minden nap meglágotja Shikit a kórházban, és virágokkal kedveskedik neki. És el is kezdett dolgozni, még pedig Toko Aoszaki-szannál. És ekkor is jelenik meg a vörös hajú, titokzatos nõ Shiki életében.

Toko Aoszaki-szan, mint rehabilitációs doktor látogatja meg Shikit, aki a beszéd és mentális felépülését segítené. De Shiki hamar rájön, hogy Toko nem éppen az, akinek mondja magát. Toko ugyanis varázsló, és azért jött, hogy segítsen Shikinek újra megtalálnia önmagát, és újonnan kapott képességeit kibontakoztassa. Persze Shiki nem egy egyszerû eset. Minden életerõ elhagyta, ráadásul nem akarja azokat a szörnyû dolgokat látni nap mint nap. Hatalmas ûr keletkezett a szívében Shiki-kun halála után, de saját magában kell újra erõt gyûjtenie a túl éléshez.
Mivel Shiki teljesen össze van zavarodva, és az emlékei is kuszák, ezért ébredése óta nem látogatta meg Kokuto, természetesen Toko tanácsára. Shikinek elõször rendbe kell tennie maga körül a dolgokat.

Shiki másik különleges képességre is szert tett, rendkívül módon vonzza magához a gonosz, ártó szellemeket, és egyéb természet feletti lényeket. Ezért a védelme érdekében Toko-szan egy runát helyez el a kórterme ajtaján, ám a szellemek végül csak betörnek hozzá egy megszállt holttest révén. Ez spontán módon azért rossz, mert Shiki életére törnek, és meg akarják õt ölni. De, szerencsére tragikus hõsnõnk nem hagyja magát olyan könnyen, sõt még egy tört is kap a látványos „csatához” Toko-szantól. Miután gyõzött, rájön arra, hogy igen is élni akar, és elfogadja Toko-szan segítségét, cserébe Shiki szintén neki fog dolgozni. Így születik meg a kölcsönös alku kettejük között.

Miután látszólag minden rendbe jött, Kokuto is végre meglátogatja Shikit, aki rájön, hogy még sincs teljesen egyedül, hiszen a fiú az az egyetlen személy, aki vár rá ebben a világban, és aki törõdik vele. Úgyhogy ki is költöznek a kórházból, és végre megérkezünk a történet jelenéhez.

Zene/Animáció: minden maradt a szokásos – azaz kiemelkedõ animáció, jó hangeffektek, és gyönyörû zene. Kalafina és Yuki Kajiura dalai továbbra is lenyûgözõek, és ezúttal az endingben Kalafinától az Aria címû dal csendüt fel.

Anime adatok:

Angol cím: Garden of sinners (movie part 4.)
Japán cím: Kara no Kyoukai ~ garan-no-dou
Írta/Történet: Kinoko Nasu
Rendezte: Ei Aoki
Zene: Yuki Kajiura
Karakter design: Takuro Takahashi, Tomonori Sudou
Megjelenés éve: 2008
Típus: movie
Terjedelem: 7 epizód
Mûfaj: természetfeletti, fantasy, filozófiai, horror
Stúdió: Type-Moon, ufotable, Aniplex, Notes, Kodansha
Ending theme: Kalafina ~ Aria

(Visited 89 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .