Maria Holic (TV-sorozat; 2009)

Maria Holic (TV-sorozat; 2009)

2009 januárjában fog indulni a japán tv-ékben ez a nagyszabású vígjáték! Először megijedtem, mikor megláttam, hogy ez az anime, a Maria Holic, egy shoujo ai (lány x lány szerelem) témájú alkotás lesz (nem mintha le akarnám írni az ilyen jellegű animéket, csak kicsit tartózkodom tőlük, nem igazán az én világom a shounen ai-jal és a boy’s love-val egyetemben). De az első rész, és a mangába való beleolvasás után megnyugodtam, és szerintem nagyon jó kis 13 részes sorozat lesz belőle! A mangaka, Minari Edo műve 2008-ban debütált, és eddig 4 fejezet érhető el angol nyelvű fordításban az interneten pl.: a Manga-Fox Online-on. Bár az animét, mint említettem 2009 januárjában kezdik majd vetíteni, az első része vágott verzióban elérhető már, igaz kicsit rossz minőségben, de legalább arra jó, hogy felkeltse az ember érdeklődését, amit el is értek az alkotók.

Kicsit még az animációról, és a készítőkről. Az anime a Shaft stúdió gondozásában készül, a stúdió korábbi munkái pl.: Ef- A tales of memories, Ef- a tales of melodies, Hidamari Sketch, Sayonara Zetsobou Sensei. Talán emiatt is fedezhető fel hasonlóság a karakter designot  tekintve, sőt az animáció terén is a Sayonara Zetsobuo Sensei-jel visel közös jegyeket. Sőt, a karakter designt  Hideyuki Morioka készítette korábbi munkái pl.: D-gray man, Fullmetal Alchemist, Sayonara Z.S., Neon Genesis Evangelion, R.O.D., Rec, Sakura wars, stb. A rendező nevéhez is kapcsolódnak kiemelkedő alkotások, hiszen Akiyuki Shinbo művei pl.: Moon Phase, Petit Cossette, Negima!, Sayonara Z. S., Soul Taker, stb.

Első epizód: Az első rész teljes egészében követi a manga első fejezetének történetét. Megismerhetjük kissé különleges főhősnőnket, Kanako Miyamaet, aki boldogan költözik be éppen egy nővérek vezette lány iskolába. Kanoko egyetlen célja, hogy ezen az új helyen megtalálja a Nagy Őt. De várjunk csak… Ez egy lány iskola… Hogy akar itt szerelmes lenni? A válasz egyszerű: a tökéletes lányt keresi… Igen kicsit leszbikus hajlamai vannak, de nem, ő még nincs igazán tudatában ízlésének következményeinek. Ő csak erre a követendő útra jutott, miután az élete során minden fiút ki nem álhatott, ráadásul szinte allergiás az erősebbik nem érintésére. Sőt, ő maga is elég fiús alkat, lányhoz képest túl magas, erős, bár azért a kellő helyen neki is domborodnak idomok =).

Így nagy boldogan indul az iskola kollégiumába, és útközben találkozik a világ leggyönyörűbb leányzójával! Mariya Shido az akadémia egykori igazgatójának unokája, így különleges helyet foglal el az iskola életében. A lány hosszú szőke hajtincseivel, kis formás termetével, és baba arcával rögtön belopja magát Kanako szívébe. Azonban Mariya szobalánya már kevésbé… Matsurika Shinouji ugyanis egyből csípős megjegyzéseket tesz Kanokora, sőt egyenesen egy disznóhoz hasonlítja, ami természetesen  nagy ingerültséget vált ki főhősnőnkből.
Persze Kanokot nem hagyja sokáig bánkódni Mariya-sama, és miután a lány yuri hajlamaira is fényt derít, egy szűzies csókot nyom megszeppent főhősnőnk orcájára, majd délutánra találkozót beszélnek, mely során bemutatja az új diáknak az iskolát.

Kanoko a fellegekben érzi magát. Nagy vidáman tér be a kollégiumba, ahol először a pici, macskafülű, ügyeletes tanárral találkozik, akit inkább nézne az ember óvodásnak, mint tanárnak XD, a társát képező érekes hangokat kiadó kutyáról nem is beszélve. A kezdeti döbbenet után bevezetik új szobájába, ahol a csodás Ryuuken Ishidával ismerkedik meg, ő lesz a lakótársa. Újabb ömlengés Kanako részéről, ugyanis Ryuuken magasabb is, mint ő, és egyszerűen gyönyörű. De nem! Neki nem szabad más lányra néznie, hiszen már elkötelezte magát Mariya-sama felé!

Ezzel térünk vissza a Mariya-samával megbeszélt randira. ^^ Ugyanis korábban, klubtevékenységre hivatkozva lépett le a szőke szépség, cinikus szobalányával együtt. Kanako nem is sejti, hogy az éppen átöltöző Mariya-samát lesz  lehetősége megpillantani… De mikor véletlenül, mit lát? Mariya félmesztelenül áll, mellkasa csupasz, lapos, éppen egy fűzőt próbál ráerőszakolni Matsurika, majd kezébe veszi „űrnője” műmelleit… Miután észreveszik, hogy kilesték őket, fergeteges sebességgel öltözik fel Mariya, majd lágy lány hangon próbálja megtéveszteni Kanokot. De Kanoko nem most jött le a falvédőről… Miután Mariyát megvizsgálta a kellő helyen, a kellő testrész(ek) megtapintásával és megbizonyosodott feltételezésében, hatalmas ordibálás támad… Ugyanis Mariya igazából egy FIÚ!

Kanoko azonnal jelenteni akarja az átkozott fiú bűnét az iskola vezetőségének, de a ravasz, és csöppet sem angyali Mariya-kun megakadályozza ebben. Szobalányával előadják a megtámadott, és zaklatott ártatlan bárányka szerepét, és választás elé állítják a lányt: vagy hallgat, és akkor nem fogják őt vádolni perverz támadásokkal, vagy elmehet és jelentheti a dolgot, de akkor Mariya kirúgatja a suliból…

Szerencsétlen hősnőnk mit tehetne mást, minthogy elfogadja az ajánlatot, és fülét, farkát behúzva, teljesen leforrázva visszatér a szobájába… Az angyalnak hitt Mariya a világegyetem legszörnyűbb szörnyetegévé változott a szemében… Már éppen elmerülne a depresszióban, mikor felcsillan benne egy halvány reménysugár… A szobában az édes Ryuukennél majd vigasztalást lel! De mikor benyit…Egy hatalmas sokk éri! Ryuuken eltűnt, helyette a démoni Mariyát találja, ki szelíden közli vele, hogy nem bízik abban, hogy megőrzi az ő „kis titkát”, ezért 24 órás felügyelet alá veszi. Lehet ennél rosszabb szegény főhősnőnk élete? És megpróbáltatásai csak ezzel veszik kezdetét igazán. Fiúmentes élet helyett, éppen ellenkezőleg, egy fiúval kell együtt élnie, aki maga az ördög!

Animáció: Nagyon jellegzetes az anime animációja. A karakterek nagyon szépek, engem először a Clamp figuráit jutatta eszembe. Ami jellegzetesek, az a sajátos kontrasztok, ami teljesen a Sayonara Zetsobuo Senseit idézik, sőt olykor a Neon Genesis Evangelionra jellemző effektek is feltűnnek. Ami nagyon jó pont: mikor Kanokot éppen sértés éri, vagy perverz vágyait egy-egy orrvérzés közepette éli ki, vagy éppen elégedetlenkedve szörnyülködik, vagy csak egy egekbe magasló monológot vág le, akkor a háttér elsőtétedik, és kis cuki chibiként tűnik fel, viccesebbnél, viccesebb arcokat, pózokat vág. Ezek a jelenetek kicsit a Skip Beat-re hasonlítanak, amikor Kyoko Mogami kívánság karjai nyúlnak ki, amint Shou Fuwát akarja likvidálni. =)

Zene: hát ebből nem túl sok fordult még elő. Ebben az előzetesben sem opening, sem ending nem csendült fel, így erről még nem tudok véleményt mondani. De a háttér effektusok, a háttérzenék nagyon élvezhetőek, és a szinkronhangok is rendkívül eltaláltak. Közülük is Marina Inouet emelném ki, aki személyes kedvencem, ő Matsuriki (kék hajú, kicsit mocskos szájú szobalány =)) seiyuuja. Sok animében hallhattuk már énekelni pl.: Petit Cossette, Sayonara Z.S., Minami-ke, stb. és még ennél is több seiyuu szerepe is volt pl.: Kite Liberator (Monaka Noguchi), Gurren Lagann (Yoko), Itazura na kiss (Marina Shinagawa), Baccano! (Eve Genoard), Skip Beat (Kyoko Mogami), Xam’d: Lost Memories (Kobako), stb.

Adatok

  • Cím: Maria Holic
  • Japán cím: まりあ†ほりっく
  • Rendezte: Akiyuki Shinbo
  • Original Creator: Minari Edo
  • Character desing: Hideyuki Morioka
  • Music: Tatsuya Nishiwaki
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, cross dressing, „shoujo ai”
  • Stúdió: Shaft, Genco
  • Opening: „HANAJI” ~ Kobayashi
  • Ending:„Kimi ni, Mine Kyun” ~ Yu Kobayashi, Asami Sanada, Marina Inoue
  • Honlapok: ANNHivatalos Honlap
(Visited 140 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .