Mouryou no Hako (TV-sorozat; 2008)

Mouryou no Hako (TV-sorozat; 2008)

Mouryou no Hako

A Madhouse szerintem elviszi a pálmát idén ősszel, hiszen jobbnál, jobb animéket készít. A híres anime stúdiók közül egyenlőre az őszi maratonban ő debütált a legtöbb, és első látásra legérdekesebb animékkel: Kurozuka, Casshern Sins, Chaos;Head és az éppen bloggolásra kerülő Mouryou no Hako (Box of Goblins) című tv-sorozattal. Már az első részben is kellemesen keveredik a misztikus világ, egy kis lányos romantikával, a végén pedig egy jó adag horrorisztikus elemmel. Még inkább feldobja az animét, hogy az eredeti történetet komponáló Natsuhiko Kyogoku mellett a Clamp működőtt közre az eredeti karakter design megalkotásában, mely egy picit meg is látszik az anime változatban is.

További pozitívum a kellően bizarr és kicsit pszichés idegeinkkel játszó hangulat mellett a zenei aláfestés, melyért a híres Hidekiyo Murai felelt. Mellette az opening és az ending sem hanyagolható el, melyben szerintem Magyarországon is a Death Note révén eléggé ismert Nightmare dalai csendülnek fel. Ráadásul a fülbemászok kellemes dallamok mellett a nyitó és záró animáció sem semmi. Nagyon szép, zenére időzített, efektekkel játszó képsorokat csodálhatunk mindvégig. És ha már így előre hoztam az alkotók jellemzését, akkor meg kell említenem, hogy az animáció és a karakter design nagyon tetszetős, sőt egyszerűen gyönyörű. Részletes hátterek, zseniális vágások, és nagyon hatásos közeli képek, amiket a hang efektekkel tovább fokoznak. Azt hiszem még egy ígéretes anime lesz ez, és komoly dilemma előtt állok, mert annyi jó sztorijú, igényes sorozat indult most, hogy azt se tudom melyiket nézzem hirtelen. 😀

1. epizód tartalma: A főhősnőnk egy Yoriko Kusumoto nevű fiatal lány, aki plátói szerelmet táplál az osztály első, nagyon elegáns és gazdag leányzó, Kanako Yuzuki iránt. Talán modhatnám, hogy ez a legszebb Yuri (lány-lány) beállítottságú jelenetsor, amit valaha láttam, bár magával a műfajjal nem volt korábban túl sok találkozásom, sőt megvallom egyenesen kerültem. De itt annyira ártatlanul és mégis egyszerűen jelenítették meg az érzelmeket, hogy meg merem kockáztatni itt nem is szerelemről volt szó igazán, hanem sokkal többről. No akkor vissza a történethez. Tehát a kicsit ügyetlen, gyenge Yoriko plátói vonzalmat táplál Kanako iránt. Egyszer csak azon kapja magát főhősnőnk, hogy bálványa vele beszélget, együtt mennek haza, és nem sokára a legjobb barátnők lesznek. Ám Kanako érdekes elmélettel áll elő az egyik nap: Yoriko szerinte az ő reinkanrációja, és ők ketten tulajdonképpen egyek. A kicsit döbbent Yoriko érdekes mód elfogadja ezt a nézetet, és lassan rögeszmésen ragaszkodik hozzá, még Kanako is.

Ráadásul egyikük családi háttere sem valami rendezett. Yoriko édesanyjával él együtt, de valami okból kifolyólag gyűlöli anyját, és annak „udvarlóját”. Ja, azt elfelejtettem megemlíteni, hogy olyan az egész anime hangulata, mintha az 1950-es évek környékén. vagy még korábban játszódna. Yoriko hát elég sokat veszekedik az édesanyjával és egyetlen félelme van: hogy egyszer megörekszik.

A kezdetben titokzatos Kanoko is fellebbenti a fátylat családi hátteréről. Súlyosan beteg édesanyjával gyűlölik egymást, így most a nővérével él, aki elég kedves hozzá.

A két lány ugyan teljesen különbözik egymástól, mégis rengeteg időt töltenek együtt. Éjszakákon át, amikor a teli hold világít csak számukra, akkor a cseresznyevirágok közepette táncolnak vidáman, önfeledten. Majd eltervezik, hogy közösen elszöknek pár napra. Ám a vasútállomáson mikor találkoznak, a könnyező Kanako öngyilkosságot kísérel meg…

Bizarr jelenetek:

1) Mikor Yoriko kap egy babát az anyja „udvarlójától”, a baba hirtelen életre kel a kezében, pont amikor a gyűlölt férfi azt mondja, hogy ezek a gyönyörű babák a lélek börtönei, és milyen véletlen de ez a baba kísértetiesen hasonlít szerinte a lányra.

2) Kanako szemlélteti Yorikon, hogy az édesanyja hogyan próbált végezni vele, és elkezdi folytogatni a lányt… Yoriko azonban önfeledten hagyja neki, hogy tegyen vele amit akar, mert az ő kezeitől boldogan halna meg.

3) Yoriko mikor összeveszik az édesanyjával, és öreg nevezi, meg hogy ő örökké fiatal akar maradni, az utána rohanó anyja kétségbeesve kiabálja neki, hogy démonná fog változni, és tisztátalan dolog ez a gondolat benne, sőt a hangja egy démonéhoz is lesz hasonlítos. Ráadásul ekkor tiltja el lányát Kanakotól, mert mióta vele barátkozik a lánya, egyre kezelhetetlenebb.

4) Az anime kezdő jelenete: mikor egy vonaton utazik két tag, és az egyiknél egy doboz van, mely hirtelen „megszólal”. Mikor kinyitja egy lány feje tűnik elő, virágok borítják, és kísérteties mosoly ül az arcán.

5) A Kanakot elgázoló vonaton utazik egy Kiba nevű tokiói nyomozó, aki az egyik férfi főszereplőnk lesz (4-5 helyes férfi fog majd összeülni e különleges esetek megoldásához, és ő az egyik közülük). Szóval, a vonaton esz egy rémálma, melyben volt katona társai szellemmei kísértik. Holttestek és vér borít majd mindent, majd segítségért kiabálnak az osztagjának tagjai. — háborús emlékek rulez. Majd ő fogja kikérdezni a lányt a helyszínen, és kicsit sokkolja amit mond neki a csajszi…

Egyenlőre ennyi lenne, majd jelentkezem a folytatással később ha kijött ;)! Mert nagyon tetszik a hangulata, a története, és az animációja miatt is, úgyhogy spirituális véres – horror kedvelőknek ajánlom figyelmébe! ^^

Adatok

  • Japán cím: Mouryou no Hako
  • Angol cím: Box of Goblins
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: N/A
  • Műfaj: rejtély, természetfeletti, horror, misztikus
  • Megjelenés: 2008
  • Original Work: Natsuhiko Kyogoku
  • Rendező: Ryosuke Nakamura
  • Zene: Hidekiyo Murai
  • Original Karakter design: Clamp
  • Karakter design: Asako Nishida
  • Stúdió: Madhouse
  • Opening: „Lost in Blue” ~ Nightmare
  • Ending: „Naked Love” ~ Nightmare
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 66 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .