Vampire Knight Guility (TV-sorozat; 2008)

Az idén tavasszal indult Vampire Knightnak íme a folytatása, a Vampire Knight Guility, mely pontosan október 6-án vette kezdetét. Az újabb szériáért ugyanúgy a Studio Deen a felelős, a karakter design, az animáció maradt a régi, szép és igényes, a történet pedig ott veszi fel a fonalat, ahol még a nyáron abba maradt. Remélhetőleg az elkövetkező 13 epizódban végre lezárol Yuuki és Zero története, és újabb rejtélyekre derül fény. Mert a titkok csak sokasodtak az első sorozat végére, és immár egyre inkább nő a feszültség, és a dráma a szereplők körében is.

Történet és előzetes: Shizuka meghalt, Zero pedig megmenekült átmenetileg attól, hogy Level E szintre süllyedjen, hála Kaname-senpai vérének. Ám ez a bér egyúttal rendkívül nagy erőt is adott neki, amit ugyan nehezen bír kontrollálni Zero, de legalább nem okoz annyi galibát mint korábban. Látszólag a Cross Akadémián minden visszatért a régi kerékvágásba, a nappalis diákok erőszakosan várják hogy végre az ékszakai tagozatosok feltűnjenek a kollégium kapuiban, és élvezettel próbálják magukat rávetni a gyönyörű teremtményekre. Ám a rendért felelős Yuuki nem hagyja a helyzetet elfajulni, és szokásos talpraesettségével veszi irányítása alá a helyzetet. Ekkor jelenik meg Zero is, akit hosszú távollét után, most lát először Yuuki. A lány teljesen össze van zavarodva.

Mi történt azon a végzetes éjszakán Shizuka halálakor? Mi lett Zero ikertestvérével? És a legfontosabb: hogy hogy képes még mindig normális emberként élni Zero? A sok megválaszolatlan kérdés csak kavarog a fejében, de nem meri zaklatni ezekkel a fiút. Túl haszontalannak érzi magát, hiszen mindenki csak őt védi: Zero és Kaname-senpai is. És ami a legfurcsább Yuuki számára, miért Zerot vádolják Shizuka haláláért? A helyzetet bonyolítja, hogy feltűnik a vámpír tanács egy küldöttje, aki a tiszta vérű Shizukán akar bosszút állni, sőt, az egész vámpír tanács célja likvidálni Zerot. Kaname azonban megakadályozza, hogy a dolgok elfajuljanak, sőt, az egész éjszakai tagozatot a saját oldalára állítja a harcban. Nemcsak Yuuki, hanem Zero is értetlenül áll néhány fontos dolog előtt. A Kaname vérében rejlő erő, és emlékfoszlányok benne is kérdéseket indítottak el, de a legnagyobb rejtélyre választ kap: Kaname csak azért segített neki, mert Zero fontos Yuuki számára, és Zero az, aki meg tudja védeni még fényes nappal is. De Kaname sötét tekintetéből egyértelműen kiolvasható az a tény, hogyha Zerot Yuuki nem szeretné ennyire, akkor Kaname már rég végzett volna vele, már csak azért is, mert Yuuki drágalátos vérét ő kaparintotta meg. A két fiú közötti rivalizálás kés élen táncol, de a távolságot megőrzik egymás között, Yuuki érdekében.

A legnagyobb változás Yuuki Kaname iránti érzelmeiben következett be. A lány nem bízik most már benne, sőt, kérdőre vonja, hogy miért pont Zerot tették felelőssé Shizuka haláláért. Yuuki sejti, hogy Kaname valamilyen sötét titkot rejteget, de egyszerűen nem képes rájönni.

A másik aggasztó dolog Kanamével kapcsolatban: Zero elmélkedéseiben feltűnik egy emlék, ami a legerőssebb, és legveszélyesebb vámpírral kapcsolatos, akitől még a tiszta vérűek is tartanak, és akit minden áron elzárva akarnak tudni. Vajon ki lehet ez a vámpír? És mi köze Kaname-senpaihoz.

Yuuki érzelmi válságát mág említettem. Kanamétől elhidegült egy kicsit, és kezd Zerohoz közelebb kerülni (én egyébként neki szurkolok ^^). Annyira aggódik a fiú iránt, sőt, megint felajálja nek a vérét, de ugye Zero megfogadta Kanamének, hogy soha egy újjal sem ér hozzá a lányhoz. Zero és Yuuki azonban megint sokat vitatkoznak, főleg amiatt, hogy Zero megint magába zárkózik, és nem hajlandó titkait megosztani a lánnyal. Yuuki egyik kifakadásakor a fiú gyengéden megkérdezi, hogy mégis mit jelent neki, szereti őt? De mielőtt a tanácstalanul, döbbenten gondolkodó Yuuki válaszolhatna, hirtelen megzavarja őket a fentiekben említett vámpírok támadása. (Miért? mindig a legromantikusabb résznél történik valami! brüh..brüh…) Egy másik jelenetben Zeronak rémálma van, melyben megjelenik Shizuka véres teste, ami átváltozik Yuukivá, és a lány meghal. Zero Yuuki nevét üvöltve riad fel, majd szorosan megöleli a lányt, ééééésss majdnem megcsókolja! De sajnos csak majdnem. 🙁 Yuuki mindenesetre kedvesen rámosolyog és gyengéden végig simít az arcán, hogy megnyugtassa.

Mindeközben Maria-chan is felébredt, ő volt az a lány, akinek a testét Shizuka úgymond kölcsön vette. Most a lány kicsit kiborul, hogy meghalt Shizuka, aki segített az ő beteg testén. Egyúttal beszámol a többieknek Shizuka érzelmeiről és szenvedéseiről, hogy egykor szeretett egy nagy erejű vámpírt, de az elhagyta, és emiatt fordult ki önmagából. Azonban túl izgatott lesz, és végül egy kis nyugatóval kell lepihentetni szegénykét.

Az első epizód végén érkezik a csattanó: fejvadászunk megkapja a tanács legújabb megbízatását, mely szerint végeznie kell Zeroval

Váá, a történet bonyolódik, ráadásul Yuuki is majd egyre inkább elkezd érdeklődni a saját családja iránt és múltja iránt, ami még dob majd egyet a történeten. Ha összefoglalnám milyen érzelmekkel indul a násodik season: Zero bűntudata, mely már olyan hatalmas, hogy csoda, ha nem görnyed alatta ketté, Yuuki aggódása, szánakozása, tehetetlensége, ami miatt egyre inkább utálja magát. És a titokzatos Kaname, aki csak szomorú, de olykor agresszív megnyilvánulásaival fejezi ki, hogy az ő lelki világa sem éppenséggel nyugodt. A két szerelmi rivális, Zero és Kaname őrlődik érzelmei közepett, és persze Yuukin, hogy vajon kettejük közül melyikük a fontosabb neki.

Animáció és zene: A karakterek, a hátterek szokás szerint nagyon szépek, igazi shoujo animéhez mérten tele van bishoujokkal és bishounenekkel a történet. Az opeing és az ending animációja, és koncepciója nagyon bájos, és rendkívül ötletesen oldották meg a kettő közötti kapcsolatot. Yuuki egy nagyon szép, ledér fehér ruhában táncol bágyadt, szomorkás tekintettel e jelenetekben, miközben a ruha szegélye szaggatott, így olyan, mintha liliom lenne. Ezzel is szimbolizálva az ő tisztaságát, és ártatlanságát. Az opening alatt felcsendülő dal az első sorozatéhoz hasonló hangzású, nekem egy kicsit nyálas (ezer bocsánat, ha valakinek ezzel a lelkivilágába gázoltam ^^”), de az ending az a jó kis gothikus, komor hangzású, éppúgy mint az első részben. Amit kíváncsian várok, hogy vajon Yuukit láthatjuk-e majd olyan szép hosszú hajjal, mint ahogy az opéban és az ed-ben feltűnik, mert rendkívül jól áll neki! 🙂
Egy szó mint száz, akik végig izgulták az első sorozatot, és kíváncsiak a folytatásra, azoknak kötelező darab! 😉 Jó szórakozást hozzá! 🙂

Adatok

  • Cím: Vampire Knight Guility
  • Japán cím: ヴァンパイア騎士 Guilty
  • Rendezte: Kiyoko Sayama
  • Original Creator: Matsuri Hiro
  • Character desing: Asako Nishida
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, vígjáték, dráma, romantikus, vámpíros, természetfeletti
  • Stúdió: Studio Deen
  • Opening: „Rondo” ~ On/Off
  • Ending: „Suna no O-shiro” ~ Kanon Wakeshima
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 162 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .