Rosario + Vampire Capu 2 (TV-sorozat; 2008)

Rosario + Vampire Capu 2 (TV-sorozat; 2008)

Rosario + Vampire Capu 2

A Rosariro + Vampire Capu2 ott veszi fel a történet fonalát, ahol a 2007-ben indult előző 13 részes sorozata abba hagyta. Ugyanolyan szép karakter design, animáció, kicsit bolondos, hunsut opening, ending, és sok sok komikus jelenet, na meg a férfi nézők kedvére valú rengeteg pantsu-shot! Moka-szan és Tsukune kis édes kettese továbbra sem menekül meg a féltékeny, Tsukunéért versenyző lányok gyűrűjétől, sőt, az iskola új diákjai mint Moka-szanba szerelmesek, még a lányok is! Éppen a tavaszi szünet után térnek vissza hőseink szeretett Yokai Akadémiánkra, mikor is útközben Tsukunének egy kellemetlen, vagy éppen kellemes? Mindenesetre vártlan találkozása lesz egy kis vörös démonnal, aki szintén biciklivel száguld a suli felé, mint annak idején Moka, és ugyanúgy összeütköznek.

Tsukune „véletlenül” le tipi-tapizza az 2ártatlan” lánykát, aki erre jól képen törli egy óriási rugással! Tsukune napja nem is indulhatna rosszabbul! Főleg, hogy reggeli kis „rémálmában” éppen Mokával töltöttek meghitt romantikus perceket, mikor Moka vámpír énje felülkerekedett és jól entángálta férfi hősünket. Így nem csoda, hogy kicsit balul indul a reggele. Na, de amint beér a suliba rögtön megrohamozza a ks Yukari, akit egy melldobással kiüt a futamból Kurumu-chan, és Tsukunét fullasztó kényelemben részesíti keblei völgyében. Persze mindezt a jépkirálynő, Mizore sem hagyhatja annyiban, és jó is csete-paté robban ki e felbőszült démoni nők között. A helye-hujának Moka-szan vet véget, aki kis aranyos, őszinte belibbenésével mindenkit „önmegtartóztatásra” szólít fel. És ahogy meglátja Tsukunét… Kezdetét veszi kettejük külön világot teremtő párbeszéde, mely egymás nevének ismételgetésén alapul, majd Moka egy jól irányzott capu száj mozgással, rögtön le is csapolja Tsukue vérét. Édes vérszívásuk nem tart sokáid, mert az elsőévesek megrohamozzák Moka-szant, és egyenesen rávetik magukat!

A rész fő témája ugyanis az első évesek rajongása kis csapatunk hölgytagjai iránt. És csodák csoádjára, éppen úgy mint tavaly, most nemcsak a fiúk, hanem a lányok is „szerelmes levelekkel” ostromolják a lányokat, na és kikap többet? Természetesen a kawaii Moka-szan. Ám az egyik denevér alakú levél, egy elég félelmetes febyegetést is tartalmaz… Az illető leányzónak ugyanis elvetemült szándéka hogy a másnapi nyitó ceremóniára megölje Moka-szant…

Moka teljesen megijed, de Tsukune biztosítja, hogy nincs oka a félelemre, majd ő megvédi. Sőt, Kurume és Yukari is bátran a segítségére kel.
ám mindannyiukat váratlan atrocitások érik… Kurume és Yukari éppen az iskolai újság klubba próbál beszervezni tagokat, nagy sikerrel (ami azért ledér öltözéküknek is köszönhető), mikor egy kis vörös elsős, egyszerűen összegyűri, és kidobja klubjuk legfrissebb magazinját. De mielőtt ellátnák a baját, a megrohamozó tömegben felszívódik a kis „boszorkány”.

Mizore is éppen mindennapi tevékenységeinek egyikét tölti, azaz Tsukune ablaka alatt leskelődik a kollégiumnál, mikor a háta mögött az árnyékban megpillant egy vörös lányt, aki ugyanazt teszi mint ő. De hát ez képtelenség! Hogy merészel valaki ilyen „bűnt” elkövetni! Összetűzésbe is kerülnek, de a kis csajszi nagyon gyorsan kivédi a jég királynő támadásait és lelép.

Másnap reggel Moka-szan kialvatlan szemekkel, és még egy rakás denevér levéllel érkezik a suliba. Kétségbe van esve, hogy mikor jön már el a vég! Erre az iskolai nyitó ünnepséget, megint az a bizonyos vörös hajú elsős forgatja fel, mivel két melák felsőbbévest jócskán felbőszít. Ekkor elszabadul a pokol. A két izomagyú balek felveszi démoni alakját, amivel ugyan megszegik az iskola első szabályát, de oh ilyenkor kifoglalkozik ezzel! Persze a nagy fefordulás közepette Moka keresztjét ismét letöri Tsukune, és végre megérkezik az S osztályú, hatalmas démoni erővel rendelkező vámpír, aki rendet tesz. A két kellemetlenkedő alakot szépen felrúgja, majd elcsendesíti a diákokat, és ezzel megmenekül a nyitó ceremónia! moka visszaváltozik, és ekkor kilép elé a vörös hajú lány, aki közli vele, hogy régóta kereste már, és most beváltja amit a leveleiben írt neki, és megöli… A csapatből mindenki felismeri a kellemetlenkedő vörös hajú első évest. Moka riadtan hátrál, és mindenkit menekülésre biztat… „Meneküljetek…kérlek…ő a húgom…” Nagy döbbenet… Moka-szannak van húga?! És még milyen vérszomjas kis ördögfióka! :))

No meglátjuk milyen galibákat fog okozni a kis vérszomjas hugica, és hogy Moka és Tsukune kis szerelme vajon túléli-e ezt a nagy csapást! 😀 Az animáció mint említettem maradt a régi. Mondjuk az openig még nem szerepelt az első részben, de az ending annál inkább, ami szerintem nagyon aranyos lett! Mintha egy kicsit a Kannagi openingjét látnám benne, mindegyik lány szereplő mikrofonnal a kezében táncikál, és énekli a levezető dalocskát, ám a mozgásuk bármilyen csábos is, azért nem éri utol Nagi istennő mozgásait, de azért még Moka és a többiek kis táncikája is nagyon aranyos és jópofa. Akik szerették az első részt, és kíváncsiak a Yokai Akadémia tanulóinak sorsának alakulására, azoknak kihagyhatatlan a folytatás is! Akik pedig újonnan ismerkednek vele, azok mindenképpen nézzék meg először az első seasont, mert teljesen arra épül. Capuuuu! Chuuuu!

Adatok

  • Japán cím: Rosario to Vampire Capu 2
  • Angol cím: Rosario + Vampire Capu 2
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, fantasy, ecchi, hárem, románc, vámpír, természetfeletti
  • Megjelenés: 2008
  • Manga: Akihisa Ikeda
  • Rendező: Takayuki Inagaki
  • Karakter design: Mariko Fujita
  • Zene: Kouhei Tanaka, Shiroh Hamaguch
  • Stúdió: Gonzo
  • Opening: „Discotheque” ~ Nana Mizuki
  • Ending: „Trickers” ~ Nana Mizuki; „Trinity Cross” ~ Nana Mizuki
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 47 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .