Kyo no Gononi (TV-sorozat; 2008)

Kyo no Gononi (TV-sorozat; 2008)

Kyo no Gononi

Október 5-én indult e nagyon aranyos vígjáték, ami a tavalyi Today in Class 5-2 OVA sorozaton alapul, bár a hasnolóság a címben ki is merül, hiszen míg a tavalyi változat inkább egy seinen, hárem, több lány + 1 fiú felállás volt, és folyt a pantsu harc a fiú figyelmének a felkeltéséért, na jó, még jó vígjáték volt az is. A TV-sorozat kicsit „ártatlanabb”, na jó, csak annak indult :). Ugyanis főhőseink most általános iskolások, de míg a fiúk éretlenek még, és folyton hülyéskednek, addig a lányok életkori sajátosságaikhoz mérten, érettebbnek gondolják magukat, mint a fiú osztálytársaik. A történet tulajdonképpen Ryota Sato-ra fókuszál. Ő és legjobb haverja az ászok és a legnagyobb rendbontók az osztályban. Bebizonyítják, hogy milyen hitelesen lehet egy parfissal profi rock zenészeket imitálni, de azt is, hogy egy golyójátékban hogy lehet fejen, vagy éppen kellemetlen helyen eltalálni a lányokat.

Mellettük lassan kezdjük megismerni a játékos, és rosszalkodó fiúk ellentéteit, a cseppet sem normális lányokat. Aihara-szan például mindent képes megrágni hegyes tejfogai miatt, még Ryota mutatóujját is, ami a legjobb gyógyszernek bizonyul számára, sőt, még egyik tejfogát is sikerül kihúznia! Míg a fiúk zavarba ejtően menekülnek a lányok, és minden velük kapcsolatos kínos dolog előt, addig az ellenkező nem éppenhogy a kezébe veszi az irányítást, és felnőttes, mégis inkább gyerekes magatartással játszák a felsőbbrendűt a buta fiúk előtt.

De persze előkerülnek a tipikus lányos kérdések, dilemmák, bizonyos méreteket tekintve, és a fogantatás szeplőtlen rejtélyei. És mikor úgy gondolnánk, hogy a fiúk kalandjaira, kis „idétlenkedéseikre” a komoly, érett lányok elfordítják a feküket, valójában nagyon is benne vannak a dolgokban, csak maguknak sem merik bevallani. A lányok közül főleg Chika Kozumi a legélénkebb kis csajszi, aki bátran kiáll a fiúk ellen, de ugyanakkor szívesen csatlakozik hozzájuk néhány őrültségükbe. De van persze minden más, kicsit sablonos szereplő: a csendes, visszahúzódó, naív és folytón mosolyó lányka, na meg az osztály rendjéért aggódó és folyvást fegyelmező osztály első.

Aranyos kis animének ígérkezik, de nem olyan kiugró alkotás, kicsit átlagos, hétköznapi, szóval kellemes pihenésként jó lehet megnézni egy-egy részt majd belőle. Az animáció és a karakter desing mint ahogy várható egyszerű, ez is átlagos, a karakterek stilizáltak, bár azért cukik is nagyon. Főleg a harcias jelenetek tetszettek nagyon, mikor kicsit érettebb kinézetet kaptak a szereplők és erős kontrasztokat, de legalább színesíti ez is az SD és chibi figurák sorát.

Adatok

  • Cím: Kyo no Gononi (Today in class 5-2)
  • Japán cím: 今日の5の2
  • Rendezte: Tsuyoshi Nagasawa
  • Original Creator: Coharu Sakuraba
  • Character desing: Nao Chikaoka
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, iskolai élet, hétköznapi
  • Stúdió: Xebec
  • Opening: „Nisemono”
  • Ending: „Secret Base”
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap



(Visited 35 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .