Shikabane Hime: Aka (TV-sorozat; 2008)

Shikabane Hime: Aka (TV-sorozat; 2008)

Shikabane Hime: Aka

Még egy érdekes anime októberből. A Shikabane Hime: Aka október 2-án indult, a Gainax és a Feel anime stúdiók közös produkciójaként. Az animáció és a karakter design első látásra egyszerű, és stilizált. De a hátterek nagyon szépek, részletesek, a tömeg jelenetekről nem is beszélve. A vágások, és maga a karakterek mozgása nagyon szép, látványos, főleg a harci jeleneteknél. Maga a mozgások, a harcoknál, az FLC-t és a Dead Leavest, a Mind Gamet, és a Kemmonozumet idézik, de egy kicsit felrémlik a Count of Monte Cristophe, a Gonzo nagyon különleges alkotása is felrémlett benne egy-egy jelenet elejéig, főleg egy pár háttérnél. Ezért, kicsit meg kell nézni szerintem az alkotókat is.

A rendező Masahiko Murata dolgozott korábban a kultikus Serial Experiments Lainen, a nem is olyan régi Night Head Genesisen, a Boogiepop Phantomon, a Narutón. Így várható, hogy ennek az animének a hangulata mellőzni fogja a komédiát, bár feszültség oldásként beletettek már az első részbe is egy-két humorosabb jelenetet. A karakter designért Chikashi Kubita felelt, korábbi munkája pl.: a The Girl Who Leapt Through the Time című tavalyi nagy mozisiker, melyben animátorként tűnt fel, de a Naruto 3. mozifilmjét is ő vezényelte, valamint a Gurren Lagann animáviójában is nagy szerepet vállalt. Érdekesség, hogy itteni munkatársa, Kikuko Sadakata szintén dolgozott a Gurren Lagannban, sőt ezen kívül a Noeinban, az Ohran Koko Host Clubban és a Black Catben.

A történet alapját pedig Yoshiichi Akahito mangája adja, melyet 2005. augusztus 22-én jelentettek meg először, és terejedelmét tekintve 8 kötetig jutott el, hogy ezt mennyi epizódba sűritik bele az animében még kérdés, de szerintem a minium 12-14 rész biztos meg lesz. A mangát egyébként a Square Enix jelenetette meg.  Az megjelenítés terén nekem csak a szereplők nem tetszenek mindig, az egyszerűség, és a túlzott stilizáció miatt, de ezt leszámítva nem ront semmit a látványvilágon, ennek is meg van a maga szépsége, főleg, hogy az akció jelenetek és a háttér dob rajta sokat. Az animáció mellett még a zene nagyon hangulatos. A Jigoku Shoujohoz hasonló hátborzongató, inkább kicsit horrorisztikust élménnyel gazdagítja a látottakat. Az ending pedig nagyon jól sikerült szám, bár nem vitték túlzásba a zárás animációját, egyszerűen az adott rész jeleneteit vágták össze, és azokat láthatjuk újból.

1. rész (Death Dances)

Hát a cím már utal is a történet fő szereplőire és egyben gonoszaira is, ugyanis holtukból feltámadt, élettelen testüket démoni hatalommal feltüzelt gyilkológépek megfékezése a tét, melyért a gyönyörű, szintén halott, Makina harcol gépfegyvereivel, és a budhista pap, Kiseki csapatának segítségével. Ezek az élőhalottak Shikabanéknek nevezik, és általában gonosz célokra használják fel erejüket. Az aktuális részben egy őrült hárem gyilkossal lesz hőseinknek dolga, aki szép sorjában öli meg szeretőit, majd vámpírnak képzelve magát, az irányítása alá vonja őket. Makina is egy Shikabane, mint említettem, de ő azért állt a budhista papok oldalára, hogy ha 108 ilyen gonosz lelket elpusztít, akkor a mennybe kerül. Érdekesség, hogy a lány teste szinte sérthetetlen, vagyis helyesbítek, rendkívül gyorsan képes regenerálódni. De az elsőrészben nem is rajta, hanem inkább egy Ouri-kun nevű fiún lesz a hangsúly, aki akarva akaratlanul, de belekeveredik Makina csatározásaiba.

Ouri ugyanis egy árva, aki Kiseki gondozása alatt élt eddig, többi gyerek társával egyetemben. Azonban van egy furcsa tulajdonsága: nem fél a halottaktól, és semmilyen más természetfeletti erőtől. Egyik este, egy beszélő macsak vezeti el Kiseki szentélyébe, ahol az eszméletlen, súlyosan sérült Makinát fedezi fel. A fiú segíteni próbál nei, de megdöbbenve tapasztalja, hogy a lány teste jéghideg, nincs pulzusa….halott. Ám hirtelen Kiseki és társai sietnek a szentélybe. Ouri elbújik, és kilesi, hogy mit művelnek a lánnyal. Kiseki maggához öleli a lányt, aki pár perc múlva kinyitja a szemét… Orui ezután az este után határozza el, hogy elköltözik az árvaházból, és önálló életet kezd. Ám az esti nagy cipekedése során pont melette zuhan le Makina, aki ismét eszméletlen. Ouri segíeni próbál neki, és ugyanúgy, mint Kiseki, magához öleli. Ekkor bepillantást nyerhetünk, hogy milyen rémálmokkal kell hősnőnknek szembe néznie… Mikor könnyek közepette magához tér, megdöbbenve jön rá, hogy Orui nem fél tőle. A fiút hirtelen pofon vágja, majd elviharzik, hogy teljesítse küldetését.

Makina személyében kivételesen nem egy rideg és könyörtelen személyt kapnuk, mint a Jigoku Shoujoban és még hasonló művekben. Nagyon is érzékeny, sőt, indulatos lány. Nagyon elgondolkodtató az a jelenet, mikor a fürdőszobában forró vízzel és szappannal próbálja lesikálni testéről a hulla szagot és a vért… Kíváncsi vagyok ezek után a folytatásra. Vajon epizódikus jellegű lesz a sztori, vagy kibontakozik egy komplex történet ebből a szórakoztató koncepcióból?

Adatok

  • Cím: Shikabane Hime: Aka
  • Japán cím: 屍姫 赫
  • Rendezte: Masahiko Murata
  • Character design: Chikashi Kubota/ Kikuko Sadakata
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, természetfeletti, dráma
  • Stúdió: Feel, Gainax
  • Original Creator: Yoshiichi Akahito
  • Zene: Norihito Sumitomo
  • Opening: „Beautiful Fighter” ~ Angela
  • Ending: „My story” ~ Angela
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 83 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .