Hyakko (TV-sorozat; 2008) – 01. epizód

Hyakko (TV-sorozat; 2008) ~ 1. epizód

Hyakko

Úgy látom vígjátékból nem lesz hiány idén ősszel! 🙂 Mondjuk a suli mellé tökéletes a felhozatal, kellően kikapcsolja az embert, kis könnyed szórakozás, ami pont jól jön a fárasztó tanórák után. A Hyakko, pont ilyen animének ígérkezik. A Toradora!-hoz hasonlóan, szintén 2008. október 1-jén induló sorozatról van szó, amit az első epizódja alapján talán a School Rumble-höz, vagy az Azumanga Daoh-hoz hasonlítanám, persze e kettő humor szintjét nem tudom, hogy el fogja-e érni, de az első rész ígéretesnek tűnik.

Alkotók: Meg kell hagyni, a rendező, Michio Fukuda, elég sok műben feltűnt már pl.: a már említett Azumanga Daoh-ban, a Honey and Cloverben, a Kamichu!-ban, a Le Chevalier D’Eonban, a Moon Phase-ben, a Count of Montecristophe-ban, stb… és még sorolhatnám. Dolgozott már karakter designként is, key animátorként, valamint pár epizód forgatókönyvéért is felelt. A Hyakkóban egyedül foglal helyet a rendezői székben, majd meglátjuk milyen lesz a munkájának az eredménye, az első rész alapján pozitív benyomásaim vannak, de majd meglátjuk mi lesz a végén. 🙂 A mangaka, kinek képregényét a képernyőre adaptálták, Haruaki Katoh, aki egész fiatal, 1981-es születésű, és a Hyakko mangája 2007 januárjában debütált nagy sikerrel. Így várható is volt, hogy animálni fogják a karaktereit.

Történet: Az első részben négy egészen furcsa leányzót ismerünk meg. Mindannyian egy híres, nevezetes középsikolába járnak, mely egy óriási komplexum, magába foglal egy általános iskolát, meg rengeteg tagozatot, így egy óriási labirintus tulajdonképpen. Nem is csoda, hogy akit először megismerünk, Ayumi Nomomura, rögtön el is téved. A lány kis önbizalom hiánnyal küzd, csendes, halk szavú, és nem nagyon tudja még, hogyan illeszkedjen be az új környezetébe. Mikor a következő órára tartva eltéved az épületben, kétségbeesetten bolyong össze-vissza, de mindig ugyanott lyukad ki.

Váratlanul észreveszi egyik csoporttársát, és reménykedve szólítja meg. Tatsuki Iizuka személyében nem éppen a legbarátságosabb segítőtársat találta meg, de legalább kicsit nyugodtabban követi Ayumi Tatsukit, hiszen állítása szerint ő biztos tudja, hogy hova kell menni, pláne, hogy már 11. éve jár az iskolába… Na igen… Tatsuki a büszkesége, és felsőbbrendűsége mögé menekülve nagy nehezen, de beismeri, hogy ő is eltévedt. Míg Ayumi a tipikus aranyos, jószívű, de félénk leány, addig Tatsuki a magabiztos, kicsit okoskodó típus, aki mindig mindent jobban tud. Két eltévedt galambunk hát továbbra is szorgalmasan rója a folyosót, mikor hirtelen két lány ugrik le eléjük a második emeletről. A kicsit lökött, zakkant és vidáman határozott, végletekig optimista Torako Kagemaya, és egy betanított háziállat + PC adatbázis ötvözéséből született lány: Suzume Saotome. 4 különböző lány, 4 teljesen eltérő személyiség kezdi meg a nap legnagyobb küldetését: hogy odataláljanak a következő órájukra!

Ehhez betörnek néhány ablakot, ledózerolnak egy tanárt, majd lopakodó üzemmódban átosonnak a suli kerten is, ja és a kedves büfés néni ínycsiklandozó finomságait is meglátogatják. 🙂 Az aranyos, édesen butácska, és humoros jelenetek után végre úgy tűnik el is érik a céljukat, és hogy a folytatásban további lökötten érdekes szereplők fogják színesíteni a sorozatot? Az egyszer biztos! A kicsit zakkant, skizofrén tanár úrról nem is beszélve, aki a lányoknak hegyi beszédet tartott, amiért szépen gyomorszájon ütötte Taroka, no meg az ablaktörésért, és a késésért. A 4 lányka között vajon barátság is lesz? A cuki Ayumi remélem még sokat fog szerepelni, ő a kedvencem ^^. A Sreenshottokból rájöhettek hogy miért 😀 (kawaii).

Megjelenítés: A hátterek szépen kidolgozottak, viszonylag részletesek. Az egész animében az élénk, szinte rikító színek dominálnak. Ami érdekes lehet, az a néha furcsa árnyékolás a karaktereknél. Mikor tűző napon állnak, a karakter háta mögött tök világos minden, csak maga a szereplő sötét (talán belső világát tükrözik így XD, na jó nem… :D). Egyébként a karakterek nagyon aranyosak, mint említettem Ayumi a legédesebb szerintem. Mivel vígjátékról van szó, ezért rengeteg chibi, SD forma lelhető fel, a poénosabbnál poénosabb fejekről nem is beszélve! Mikor Torako-chan behúzott egyet a tanárnak, haláli volt, hogy mennyire kővé dermedt mindenki! + Amikor Suzume, mint a legerősebb lány a világon, letörte az ajtó kilincset. Egy szóval nagyon tetszett és jó pofa viccek voltak benne. A szereplők mindegyike pedig egy igazi egyéniség, szerintem mindenki megtalálja köztük a maga kedvencét. 🙂

Adatok

  • Cím: Hyakko
  • Japán cím: ヒャッコ
  • Rendezte: Michio Fukuda
  • Original Work: Haruaki Katoh
  • Character design: Megumi Kato
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, hétköznapi történet, school life
  • Stúdió: Nippon Animation
  • Opening: „Suppin Rock” ~ Mana Ogawa
  • Ending: „Namida Namida Namida” ~ Aya Hirano
  • Honlapok: ANN



(Visited 82 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .