Laura Joh Rowland: A hócsászárnő (2007)

Laura Joh Rowland: A hócsászárnő (2007)

A hócsászárnő (2007)

A legújabb gyönyörű borítóval rendelkező kötet, a sorozat legösszetettebb és legdrámaibb részének ígérkezik! Most a héten sikerült megvennem ezt a kötetet, és azonnal neki is láttam az olvasásának. Egyenlőre a történet röviden:

Macuidara nagyúr továbbra is megőrizte befolyását unokatestvére a sógun felett, de közte és Szanó között kiéleződött az ellenszenv. Szanó rájött, hogy Macuidara korrupt, és kegyetlen, az ő kezében gonosz erők összpontosulnak. Így az ellene szövetkezettek vezetőjévé válik, hogy titkon megpróbálja eltávolítani a sógun oldaláról, és magának szövetségeseket keresni a kormányon belül. Ám egyetlen szeretett kisfiát, a 8 éves Maszahirót váratlanul elrabolják. Szanó minden erejét felemészti a kisfia utáni hajsza, ráadásul Reikó is élet és halál között lebeg a kisfia elveszítése miatti bánatban, még újszülött kislányukkal is alig bír foglalkozni.

Ám 3 hónapnyi kétségbeesett kutatás után, Macuidara kimutatja a foga fehérjét. Ezogashimába próbálja száműzni Szanót úgy, hogy az ezogashimi vezető hűtlen magatasrtására hivatkozva kéri a sógunt, hogy egy megbízható emberét küldje el a messzi északra, a birodalom legtávolabbi pontjába, a hösszú tél birodalmába, ahol japán bennszülöttek, az ezok felkeléseitől ingatag a kormányzat. Szanó nem akarja cserben hagyni sem fiát, sem a kormányt, egy ilyen átlátszó indokkal, ám Macuidara kijátsza utolsó fegyverét: Macuidara raboltatta el Szanó kisfiát, és Ezogashimába küldte a gyermeket, hogy Szanót örökre eltávolítsa a sógun oldaláról és a biztos halálba küldje a vanemberek közé.

Szanó eszét vesztve rohán hát a messzi északra, elkíséri felesége, hű kísérete, és az immár a misztikus harcművészet, a dim-mak birtokába jutott Hirata, ki teljesen megváltozott.

Szanó megérkezésekor furcsa dolgok fogadják Ezogashimában. Az ottani főúr teljesen eszét vesztette ezok szeretőjének, a gyönyörű Tekare halála miatt. Kit rejtélyes körülmények között gyilkoltak meg. A főúr lezáratta a fővárost, és minden egyes embert vallatás alá vett, hogy kiderítse ki a gyilkos. Őrületének következő pontja volt, hogy minden Ezogashimába érkező idegent azonnal kivégeztet. Szanóval is hasonlót akar tenni, figgyet hányva annak rangjára, és a sógun haragjára. Szerencsére Szanónak sikerül alkut kötnie vele: Szanó hajlandó kinyomozni a meggyilkolt Tekare ügyét, ha cserébe a főúr elengedi őket épen és egészségesen. Közben titokban próbál majd fia, Maszahiró után is nyomozni. A főúr hosszas vívódás után belemegy a dologba, de szoros pórázon tartva Szanót, annak minden lépését figyeli, és a legkisebb hiba miatt is rögtön kivégeztetheti.

Szanónak ismét nehéz dolga van. El sem tudja képzelni, hogy deríthet fényt erre a halálesetre, mely ráadásul 3 hónappal érkezése előtt történt, teljesen ismeretlen terepen, és szabad mozgását, nyomozását folyamatosan akadályozzák. A titokzatos Tekaréról kiderül ugyan pár dolog, de ezzel csak növelik a gyanúsítottak számát, és egyúttal lehet a gyilkos ezok is vagy japán. Tekare ugyanis az egyik ezok falu sámánja volt, egy gyógyfüvekkel, és szellemekkel kommunikáló nő, aki okos és erős volt.

A falujában volt férje, eleinte tisztelték, de mivel szerette az izgalmakat, minden japán férfinak odaadta magát drága holmikért cserébe. Azonban többre vágyott ennél, és végül testét felhasználva Macuidara legfőbb szeretője lett. Halála után pedig szelleme megszállta Macuidarát, aki holttestét még mindig nem temetette el. Az ezokoknak ugyanúgy volt okuk meggyilkolni a hűtlen, csapodár szépséget, mint a japánoknak. Hiszen Macuidara felesége gyűlölte a lányt, a főúr legfőbb tanácsadója pedig csak azt az alkalmat várja, amikor kivégezhet minden ezokot. És ez a gyilkoság kitűnő alkalom lenne számára, hogy az ezokokra terelve a gyanút, kiírtassa a bennszülötteket.

Féltékeny szeretők, intrikák, árulások, gyilkossági kísérletek fenyegetik Szanóék életét. Ráadásul Reiko ismét nagyobb bajba kerül. Elindul kisfiát egyedül megkeresni, ám egyedül e kegyetlen világban, mint nő ő se győzedelmeskedhet.

Vajon sikerül ebből a kutyaszórítóból megmenekülniük? Megtalálják szeretett gyermeküket Szanóék? A halott Tekare milyen titkokat rejteget még?

(Visited 85 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .