Yoshihara Yuki: Oboretai

Yoshihara Yuki: Oboretai

Yoshihara Yuki: Oboretai

Azt hittem sohasem tudom megszerezni Yoshihara Yuki e korai, 1994-es művét, az O-bo-re-ta-it. Nagyon humoros, aranyosan romantikus oneshottok gyűjteménye ez a mangakától, középpontban fiatal, karierista dolgozó nőkkel, akiket vagy egyáltalán, vagy csak későn érintett meg a szerelem. A komikumot fokozza, hogy mindegyiküknek van egy kis stikkje, pl.: túl nagy alkohol érzékenység, amitől egy aggszűz is merész dolgokat művel, vagy egy prűd nő, akinek minden vágya, hogy egy aktfotós megérintse.

De azért kedvenc női főhőseinket se kell félteni, az életüket felforgató Nagy Ő, sem éppen normális. Vagy bugyi őrült perverz, vagy komoly munkamániás. Na, de mielőtt elkezdeném a történetek ismertetését, néhány érdekes információt lehet olvasni a mangaka magánéletével kapcsolatban a kötet végén. Többek között azt, hogy művésznőnk nagyon jó barátságban van a shoujo magic másik nagy mesterével, Mayu Shinjóval. Nemcsak segítik egymást a munkájuk során, hanem közösen hallgatnak zenét, cserélnek CD-ét, a kis csapat pedig Junko Watanebével bővül triumvirátussá.

Azt hiszem ők az 1990-es évektől kezdve a modern shoujo meghatározó alkotói, mindegyiküknek meg van a saját stílusa, de mégis, valamilyen szinten egyedivé tették alkotásaikat. Hiszen Yoshihara Yuki munkáihoz hasonló humorú alkotásokkal még nem volt dolgom (a női perverzitás terén meg főleg), Mayu Shinjo nyers erotikus-drámái sem utánozhatatlanok, Junko Watanabe pedig felnőtt nők házas életéről készített parodikus mangákat. Emellett kapunk pár utalást is arra vonatkozólag, hogy Yoshihara Yuki saját tapasztalatait viszi bele történeteibe. (Hűha, én is ilyen OL (Office Lady) akarok lenni! :P) Na, de akkor jöjjön inkább a lényeg!

01. Like a Lamb, Like a Wolf (羊のように狼のように)

A 25 éves Shizutani Miyako, egy komoly és felelősség teljes szerkesztő egy divat magazinnál. Teljesen prűd és visszafogott életet él, és ugyanilyen férjet is akar magának. Ám az előre eltervezett, hivatalosan kiválasztott férj jelöltje nem épp egy főrenyeremény, már azért is, mert külsőre olyan mint Miyako-chan, de igazából egy perverz senkiházi kis anyuci fia. Ám Miyako nyugodt élete gyökeresen megváltozik, amikor egy nap egy férfivel benn reked munkahelyén egy zárlatos liftben. A nő a pletykák miatt azt hiszi, hogy a férfi zaklatni próbálja, mikor mögé áll, hogy a vészjelzőt megnyomja, mire főhősnőnk ijedtében férfiasságának virágát megrúgja. Miután tisztázódik a helyzet, kellő mennyiségű bocsánatkérések közepette letapizza a sérült testrészt. A meghökkent áldozat először ledermed, majd a lány reakcióját látva elneveti magát. Ahogy a mentő csapat megérkezik, főhősnőnk fejét vesztve menekül a liftből. Az új érzés, ami felébredt benne pedig sokként éri. A férfi közelsége, és testének melege olyan érzelmeket ébresztett benne, amik teljesen elvei ellentétei. A nagyobb fordulat csak ezután éri. A liftbeli áldozata a magazin új számának fotósa, a híres Takamura Shuuichi, aki tehetsége révén minden nőt gyönyörűvé varázsol a képein. Azért hívták ide, hogy aktfotókat készítsen a magazin új arculatába, de ő csak akkor fogadja el az állást, ha Miyakóval dolgozhat együtt. Főhősnőnk 25 éve tartó szüzességi fogadalma ellenére, kellő mennyiségű orrvérzés közepette fedezi fel a vágy rejtelmeit, egy jóképű férfi munkáját figyelve. Hogy vágya szerelemmé érik, nem kérdéses, de hogy hogy fog kikeveredni ebből a helyzetből, az már izgalmasnak ígérkezik. =)

02. I Want to Lose Myself (お・ぼ・れ・た・い)

Mayumi-chan egy lelkesen, és elhivatottan dolgozó nő, aki egy jó menő vállalat menedzserének, Kuroiwa-szannak az aszisztense. A cég alkalmazottai között pletyka kering arról, hogy talán több is van közöttük, mint egy szimpla főnök-beosztott viszony, mivel sokszor késő estig is bent maradnak dolgozni. Ám, egy nap, barátnői felvetik ezt a kérdést Mayuminak, aki határozottan állítja, hoy nincs köztük senki, ő csupán csodálja a férfit a munkája miatt. Igen ám, de ezzel a megjegyzéssel bogarat ültettek főhősnőnk fülébe. Egy este, mikor Kuroiwa-kun ledől kicsit pihenni a munkájuk közben, Mayumi elbűvölten mered az alvó férfi csodás termetére. És mielőtt gondolkodna, elkezdi levetkőztetni főnökét… De mielőtt alvó hercegünk magához térne, Mayumi ijedten elbújik. Persze szemrevaló, sármos alanyünk ebből a jelentből semmit nem vett észre. De ettől a naptól kezdve Mayumi csak egyre szerelmesebb lesz főnökébe, és többé nem tud ellenállni a kéztetésnek, hogy megérintse… Hogy érzelmei végül viszonzásra lelnek-e főnökénél, kiderül a fejezet végén =), de addig még sok humoros helyzet, megpróbáltatás követi egymást.

03. Please Punish Me ( おしおきしてね)

Hát már a cím alapján is lehet következtetéseket levonni a tartalomra vonatkozólag (kérlek bűntess meg..hmmm^^). Eriko-chan középiskolás, az apukája külföldi úton van, és egyedül egy cseléddel él otthon. Magányos estéit fiú haverjaival tölti. Egyik ilyen átbulizott este után, épp későn ér haza, egyik barátjával egyetemben. Ám a srác váratlanul letámadja a folyosójukon. Az ijedt Erikot egy helyes, fiatal idegen váratlan érkezése menti meg. Mori-kun a régi cselédet jött helyettesíteni, így ezentúl ő lesz a háztartásért felelős. De mivel látja, hogy jövendő úrnője „rossz kislány”, ezért különleges szolgáltatást vezet be a számára. Ettől kezdve, a házvezetőnői teendőkön kívül, Eriko édesapjának a szerepét is elvállalja, és mint egy igazi vas kalapos apa tartja fegyelme alatt a lányt. Ám Eriko rögtön az első találkozásukkor beleszeretett a nála alig idősebb fiúba, és az őrületbe kergeti az a tény, hogy a srác gyerekként kezeli. Így addig a két hétig, mit együtt fognak tölteni, Eriko minden női báját beveti, hogy meghódítsa „őrzőjét”, több-kevesebb sikerrel. De, hogy végül kis furcsa párunk egymásra talál-e, rejtély marad, egészen a történet végéig ;).

04. 1001 Nights with You (あなたと千夜一夜)

Ez már egy sokkal hosszabb története a mangakának, ebben a sorozatban több mint 3 kötetet foglal el Ooizumi Sonoka románcának története. Sonoka egy 23 éves szorgalmas OL, aki egyedül gondoskodik 3 öccséről, így nem túl sok ideje volt még a szerelemre. De van egy felettéb romantikus álma. Álmában az arab sivatagban egy férfi szerelmével egyesül a boldogság extázisában. De sajnos, ez csak álom… Koleganőjének esküvőjén már 1000-jére szembesítik a ténnyel, hogy ugyan tökéletes munkaerő, de szűzen fog meghalni. Ezen kicsit kibukik, és jó részegre leissza magát. Ám másnap reggel furcsa helyen, még furcsább helyzetben ébred fel. Álmai lovagjával van egy ágyban, és meztelenül! Sonoka először azt hiszi, hogy megint álmodik, de a férfi nagyon is valóságosnak tűnik. Kicsit sokkot kapva azon, hogy mit tett, minden szó nélkül felkapkodja ruháit és elmenekül a „bűntett” színhelyéről. De pechére otthon szembesül vele, hogy véletlen a férfi alsóját vette fel ^^.

Másnap összeszedetten, és immár higgadtan indul el dolozni minkahelyére. De egy váratlan meglepetés várja. Osztályuk új menedzsere nem már lesz, mint a férfi, akivel az előző éjszakát töltötte, név szerint Houjou-kun. Sonoka nem akarja, hogy a férfi rossz véleménnyel legyen róla, ezért még tökéletesebben akarja ellátni feladatát, és persze bocsánatot akar kérni a történtekért, na meg visszajutatni a férfi alsót jogos tulajdonosának. Persze a szerelem is lecsap Sonokóra, aki riválisain keresztül vetődve próbál közelebb kerülni imádottjához. És hogy milyen komikumok árán sikerül neki? Több fejezeten izgulhatjuk végig csetlő-botlásait ügyetlen de szép főhősnőnknek, kiből mint mindig, ebben a kötetben is kibújik a perverz kis malacka :)).

05. He’s 100% SILK (彼はSILK100%)

A főiskolás Misawa Yuko életének legnagyobb kihívása előtt áll. Édesanyja a Misawa divatcég elnöke, de mivel tehetségtelen lányára nem tudja rábízni a vállalat irányítását, ezért a cégen belül tehetséges férfiakat jelöl ki számára férj jelöltnek, hogy majd az igazgatói székből biztos kézzel irányítsák a vállalatot. Yuko-channak elege van ezekből az interjúkból, mert mindegyik férfi csak a pozíció miatt akarja elvenni, a személye iránt senki sem érdeklődik komolyan. Így természetes, hogy minden házassági ajánlatot visszautasított eddi. Ám egy nap kellemes baleset éri. Véletlenül elszakad a blúza, mikor is egy jóképű férfi segít neki, és akár Mary Poppins, tűt és cérnát vesz elő öltönye zsebéből, és azonnal megvarja a lány ruháját. Yuko rögtön beleszeret „megmentőjébe”, és elhatározza, hogy ő lesz a férje. A férfi, Chida-szan is vonzódik a lányhoz, de valami miatt nem akarja elárulni, hogy hol dolgozik. Ami a legfurcsább, a férfi zsebei mindig tele vannak szebbnél szebb női alsóneműkkel… Csak nem egy bugyi hentai-jal van dolgunk??? Nem kell megijedni, a női alsóneműk egyik tehetséges tervezőjéről van szó…aki, hát történetesen a Misawa cég alkalmazottja… Yukót tényleg szereti, vagy csak az igazgatói poszt miatt csavarta el a lány fejét?

To Be Countined (majd egyszer jön a folytatás is! 😉

Manga adatok:

(Visited 62 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .