Tokyo Marble Chocolate (OVA; 2007)

Tokyo Marble Chocolate (OVA; 2007)

Tokyo Marble Chocolate

A Tokyo Marble Chocolate 2007 egyik legaranyosabb és egyben legművészibb alkotása volt. Pont tavaly decemberben jelent meg, és még akkor sikerült megnéznem ezt a kis romantikus-vígjátékot. Most előkotortam a kincses ládám mélyéről, és megnéztem még egyszer, és ha már itt tartottam, gondoltam írok róla valamit. A 2 részes OVA egy pár félreértésekkel teli kapcsolatát mutatja be, és érdekesség, hogy míg az első részben a lány szemszögéből, addig a második részben ugyanazokat a bonyodalmakat a fiú szemszögéből láthatjuk. Nagyon aranyos, kicsit komikus jelenetek ezek két fiatalról, kik szeretik ugyan egymást, de félre értelmezik egymás tetteit, ráadásul életüket felforgatja egy mini-donkey (egy baby punk póniló) megjelenése is.

Az animének különleges minden egyes jelenete, mintha kézzel készült és színezett könnyed rajzokat látnánk végig. A színezés a aquarelle érzetét kelti, ezzel téve légiessé, és könnyeddé a látványvilágot. Mindkét főszereplő, Chizuru-chan és Yudai-kun szerethető karakterek, és elég sok közös jellemvonásuk is van. Az alkotásért a híres Production I.G a felelős, a rendező Naosohi Shiotani közre működött korábban a Blood+-ban, a Fullmetal Alchemistben, az xxxHolicban és a Chihiro szellemországban. A karakterdizájn szép és bájos, melyért egyrészről a korábban csak mangakaként dolgozó Fumiko Tanikawa felelt, ő híres a romantikus shoujo mangáiról, más részről pedig Kyoji Asano is szerepet vállalt mint animációs rendező. Az ő igen látványos munkái közé tartoznak a Ghost in the Shell TV-sorozatai, a Blood+, a Jin-Roh the wolf’s brigade és a Le Chevalier D’Eon. Szerintem roppant szerethető, szép kis komédia ez, melyben a híres j-pop énekes Seamo szolgáltatja a háttérzenét. Ha valaki egy kis romantikus, könnyed kikapcsolódásra vágyik, annak tökéletes választás ez a mindössze 1 órás OVA-sorozat.

01. epióz~ Let’s meet again ~ Mata Aimashō (Girl’s Part)

Megismerhetjük a szép és kedves Chizurut, történetünk főhősnőjét. A lány egy kávézóban dolgozik, és éppen új barátjával lesz randija. Átöltözés közben korábbi kapcsolatainak kudarcaira emlékezik vissza, melyeknek kétbalkezessége volt az oka. Most is bizonytalannak érzi magát, mert ugyan szereti Yudai-kunt, és ezt már számtalanszor is elmondta neki, de a fiú sohasem mondta ki érzelmeit. Ezért Chizuru egy végső döntésre szánta el magát: egy utolsó, csodálatos randit tervez Yudai-kunnal, majd szakít a fiúval, mert nem akar egy egyoldalú szerelmi kapcsolatot.

Főhősnőnk végre megérkezik a randi helyszínére, ahol egy elég zavart Yudai-kun fogadja. Mindketten vettek egymásnak ajándékot, de Yudai-kunnak az állatkereskedésben véletlenül egy mini-donkeyt adtak, ami sikeresen el is szabadul. Míg Yudai-kun egy telefont próbál meg elintézni, a kis őrült póni kiszáguldozik a kávézóból, magával víve Chizuru táskáját. A lány kétségbeesetten rohan az állat után. Útközben még a telefonját is elhagyja! Mikor végre megnyugszik a kis kattant forgószél, egy hatalmas vigyorral az arcán vissza adja kedvenc gazdijának a táskáját. Igen ám, de egy véletlen folytán, egy lufival elszáll Chizuru ajándéka, amit a fiúnak szánt.

Chizuru elkeseredik, főleg, hogy ekkor jön rá, hogy elhagyta a telefonját. Visszaballag a már engedelmes pónival az oldalán a kávézóba, de persze Yudai-kunnak már hűlt helye. Szerelmes hősnőnk így minden más reményt feladva az internet csodájához fordul végső megoldásként, csak az a bökkenő, hogy szívszerelme már rég elment onnan. Chizuru így bánatosan haza ballag a furcsa ajándékkal együtt. Otthoni depis hangulatát a csengő zavarja meg. Egy srác megtalálta a mobilját, s most akarja neki visszaadni az éj közepén. Chizuru először örül e pozitív fejleményeknek, de mikor a fiú szabályszerűen be akar rontani a csinos lány szobájába (talán sejhetjük is, hogy miért), Chizuru megijed. Szerencsére a kis „háziállat” még egy oroszlánt is elijesztő tekintettel veti rá magát a támadóra, és éles fogait villogtatva egy kutya ügyességével téríti el eredeti szándékától a behatolót. A fiú mielőtt angolosan lelépne, közli Chizuruval, hogy a barátja hívta míg nála volt a telefon. Chizuru a fellegekben jár! Tehát Yudai-kun mégis törődik vele!

Másnap reggel az immár szelíd ponitával indul el Yudai lakására, boldogan főhődnőnk. Épp Yudai-kun ajtója előtt áll, mikor a fiú hívja. (Micsoda reflex!) Amikor meghallja a lányt, ajtót is nyit neki. Ám Chizuru nem várt dolgot lát a fiú lakásában: egy Miki nevű lányt. Persze felkapja a vizet, és csúnyán összevesznek. Még meg sem hallgatja a fiú magyarázatát, aki ráadásul azzal vádolja, hogy egy másik sráccal volt tegnap a lakásán. Párunk egymásra féltékenyen, és keserű gondolatokkal válik el viharosan.

Chizurut a munkahelyén látjuk viszont. Épp az egyik asztalt szedi le, amikor meghallja annak a lánynak a hangját, akit Yudai-kunnál látott. És ekkor megtudja az igazságot: Miki épp a barátjával békül ki, akinek vidáman magyarázza, hogy tegnap a gyerekkori haverjánál töltötte az estét. Szegény srácot próbálta megvigasztalni, mivel van barátnője, de annyira szerelmes belé (tehát Chizuruba), hogy nem tudja kifejezni az érzelmeit…Chizuru ledöbben, és boldogság önti el a szívét!

Ahogy Yudai-kun lakása után próbál kémkedni a messze látón, meglátja a pónijukat a Tokyo Toweren. Egyértelmű a helyzet: korábban a szél Yudai-kun ajándékát felsodorta a toronyra, így Yudai-kun a póni útmutatása segítségével utána eredt. Csakhogy a fiúnak tériszonya van! Chizuru lélekszakadva rohan a helyszínre! Yudai-kun épp megszerezte az ajándékdobozt. Chizuru segíteni próbál neki visszamászni a magasban, ere a lány elesik. Yudai menti meg, egy szép mozdulattal, amitől eszméletét veszti.

Chizuru rájön hibázott, és ott hagyja a fiút… úgy érzi nem érdemli meg őt. Yudai-kun túl jó hozzá. Útközben hangosan bőg, a járókelők elrettentésére. Majd ismét a leleményes punk pónink menti meg a helyzetet. A lányt visszavezeti egy hídhoz, ahol na vajon ki? Hát persze, hogy másik szerelmes főhősünk várja. Nagy sírás, rívás közepette egymás karjaiba omlanak…Na de hogy végül kedvenc párunk problémái végleg megoldóttak-e, majd kiderül a folytatásból. Amire majd csak holnap kerül sor ;).


02. epióz~ Full Power Boy ~ Zenryoku shōnen (Boy’s Part)
August 11, 2008

A második részben végig izgulhatjuk Yuudai-kun nézőpontját az események során. Yuudai-kun, hasonlóan Chizuruhoz, először elmeséli korábbi párkapcsolatainak kudarc történetét: szerelmes főhősünk túl gyáva, félénk, és sosem volt eddig képes kimondani azt az egyszerű szót, hogy „szeretlek” szíve választotjának. De most, úgy érzi képes lesz rá! Úgy érzi, hogy Chizuruban megtalálta az igazit, és reggel eldönti, hogy végre színtvall, és elmondja neki őszinte érzelmeit.

Ahogy a kávéházban találkoznak, és Yuudai-kun elámul Chizuru szépségén, hirtelen egy telefonhívás szakítja meg édes kettesüket, pedig éppen készült átadni Chizuru ajándékát. A jobb térerő az erkélyre kényszeríti hősünket, ahol végre hallhatóvá válik számára a vonal másik végén lévő személy is. Mint kiderül, az állatkereskedésből hívják, ahol Chizurunak rendelt egy hófehér nyuszit, csak valami keveredés miatt, egy mini-donkey került be a csomagba! Hősünket kirázza a hideg, hiszen köztudott, hogy egy agresszív, brutális lény ez. Aggódva levágja a telefont, és visszaront Chizuruhoz, de a nagy felforduláson kívül nem talál mást, aki a lányra emlékeztetné. Az ajándék is, és Chizuru is eltűnt.

Yuudai-kununk a népmese hősőkhöz hasonlóan, felkeredik hát, hogy megtalálja szíve hercegnőjét. Ám útját akadályozza egy jóképű, mihaszna fráter, ki szívesen ad téves információt hősünknek, hogy megszerezhesse a hercegnő kezét. Majd egy gonosz öregember éves szennyesének kimosására kéztetik hercegünket, végül elérkezik a harmadik próba: egy „rőzsecipelő” öregasszony képében, kit haza kisér lovagunk. És mikor nagy nehezen eljut királyfink a hercegnő rezidenciájához, szívét összetörő dolgokat hall az üvegablakon túlról. Így szomorúan, a helyzetet félreértve vánszorog haza, hogy elmerüljön az önsajnálatban.

Otthon azonban egy tündér keresztanya helyett, csak gyerekkori barátja várja, Miki, kit szerelme melegebb éghajtlatra küldött, úgyhogy kénytelen menedéket kérni egy estére hercegünktől. Szerencsére Yuudai-kununk még az este folyamán kap egy megnyugtató elektronikus üzenetet (hol van már a fehér posta galamb?) szerelmétől. Más nap reggel vidáman indul el, hogy szíve hölgyétől bocsánatot kérjen. De a tökéletes összhang jeleként, ahogy kinyitja az ajtót, az éppen említett hölgyet pillantja meg. Ám most jön csak a fekete leves. A lány meglátja szerelme lakásán az illektéktelen behatolót Miki személyében, és félre érti a helyzetet.

Csúnya szóváltás következik, majd Chizurunk elviharzik, hátra hagyva az összerört Yuudai-kunt, és cuki kis punk póninkat. Miután Miki angolosan lelépett, hercegünk a mini-donkeyval ismerkedik meg közelebbről. Majd az őrült állatkánk egyenesen a Tokyo Tower felé kezd el száguldozni. Itt megtalálja a kis lény Chizuru ajándékát, ám kicsit veszélyes helyre keveredett ki. De hős hercegünk erőt gyűjt, és megpróbálja megmenteni. Közben hercegnőnk is feltűnik a színen, és majdnem lezuhan, ha főhősünk meg nem menti, egy kis eszméletvesztés mellékhatásával. Mikor végre magához tér hercegünk, a hercegnőnk felszívódott. Így hát királyfink felkerekedik, hogy még egyszer megtalálja, és soha többé ne engedje el. A hercegnő és a punk póni lábnyomai végre elvezetik céljához. Szavak nélkül, csak tekintetük találkozik, és igen! Szeretik egymást, és ez végre mindkettőjük tudatáig is eljutott. Úgyhogy itt a mese vége, és boldogan éltek míg meg nem haltak! ^^


Adatok

  • Angol cím: Tokyo Marble Chocolate
  • Japán cím: 東京マーブルチョコレート
  • Rendezte: Naoyoshi Shiotani
  • Zene: Takeshi Yanagawa
  • Character design:Fumiko Tanikawa, Koyi Asano
  • Megjelenés éve: 2007
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 2 epizód
  • Műfaj:romantikus, vígjáték, hétköznapi történet
  • Stúdió: Production I.G
  • Ending1: „Mata Aimashou” ~ Seamo
  • Ending2: „Zenryoku Shounen” ~ Sukima Switch
  • Linkek: ANN, Hivatalos honlap
(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .