Kara no Kyoukai ~ Tsūkaku Zanryū (movie part 3)

Kara no Kyoukai ~ Tsūkaku Zanryū (movie part 3)

Végre megérkezett a várva várt 3. része a Kara no Kyoukainak, azaz a Garden of Sinnersnek. És meg kell hagyni, ez a harmadik rész sokkal bizarabb lett, mint az első kettő, sőt, mondhatni erősen 18-as karikás. Ugyanis ellentétben az előző részekkel, itt sokkal egyértelműbben jelenítették meg az erőszakos jeleneteket. Akkor, hogy mi is történt:

Ismét a jelenben járunk, 1998 áprilisában. A kezdõ képsorok elég brutálisak, egy csapat fiatal fiú éppen megerõszakol egy fiatal lányt… A fiúk ám nem élvezik kis mókájukat, mivel a lány teljesen érzelem mentesen, mindenféle reakció nélkül tûri, hogy bármit tegyenek vele. A srácok egyikét Keitának hívják, õ volt az, aki a lányt tõrbe csalta…Pár képsor múlva újra látjuk a lányt, ahogy az esõben, a földön összekuporodva gugol. Kokuto lesz az, aki hazafele ballagva megpillantja a lányt, és menedéket nyújt számára éjszakára. A lány végig a gyomrát fájlalja. Reggelre azonban nyoma veszik…


Kokutót és Shikit reggel az irodában Toko-szan egy új megbízással várja. Az éjszaka brutálisan meggyilkoltak egy csomó fiatal fiút, de a szemtanúk szerint még maradtak élve áldozatok, akik el tudtak menekülni. Toko-szan azt az utasítást kapja, hogy végezzenek az elkövetõvel. Shikit azonban nem érdeklik a részletek. A helyzet teljesen egyértelmû számára, és a tettes kiléte is: Fujino Asagami. Fujino-szan ugyanolyan, mint Shiki. Rejtélyes képeséggel rendelkezik, és örömét leli a gyilkolásban, pont úgy, mint Shiki a balesete elõtt. Shiki terve, hogy saját kezûleg végez vele.

E közben Kokutót megkeresi régi iskolai barátja, aki arra kéri, hogy segítsen neki megkeresni közös ismerõsüket, Keitát, aki már napok óta eltûnt. Kokutó nyomozása során érdekes dolgokra derít fényt… Hirtelen a brutális gyilkosság áldozatai közé vezetnek a nyomok, és a rettegõ Keitát egy kihalt bódéban találja meg. A fiú teljesen eszét vesztve kéri Kokutó segítségét, mikor is hirtelen csörög a telefon, és Kokutó ugyanannak a lánynak hallja a hangját, akit befogadott még pár napja.

Mint kiderül, a lány nem más, mint Fujino Asagami. És egyetlen célja van: hogy végezzen Keitával, hogy a gyomrában érzett fájdalom elmúlhasson… Kokutó ezután kérdõre vonja Keitát, aki elmeséli részletesen, hogy mit is tettek ezzel a szegény lánnyal. Több mint fél éve, hogy rendszeresen élvezik a lány testét. De Fujino egyetlen egyszer sem mutatott sem fájdalmat, sem szenvedést. Egészen addig a bizonyos éjszakáig, amikor is egyikük izgalmasabbá akarta tenni „játékukat”. Elõször egy baseball ütõvel ütötte le hátulról, majd egy kés is elõkerült… Ezután pedig elszabadult a pokol… A lány körül mindenkinek, akár egy rongybabának, eltört keze, lába, és vérben úszva omlottak össze élettelen testük. Kokutó ugyan teljesen megveti Keitát tette miatt, de becsületessége kerekedik felül undorán, és a védelme alá veszi e gyalázót.

Közben Shiki is összefut Fujino-szannal, egy kis összetûzésbe is kerülnek. Meg kell hagyni, ezeknek a jelenetek igazán látványos az animéciója, ahogy a két fél összecsap, egyszerûen lenyûgözõ. Fujinónak hasonló képessége van, mint az Elfen Lied-ben látott fõhõsnõk láthatatlan karjaihoz, csak itt nem karok, hanem piros és zöld színû ostorszerû képzõdmények ezek, ráadásul ható távolságuknak sincs olyan kicsi korlátozottsága. Shiki elsõre mégsem végez a lánnyal, mert valami nem stimmel vele.

Hõseink összedugják a fejüket. Tokót megbízói felszólították, hogy sürgõsen lépjen az ügyben, mivel egyre több ilyen gyilkosság történik. Kokutó mikor szembesül Fujino történetével, haladékot kér. Kiakarja nyomozni a lány múltját, hiszen ha tényleg Shikihez hasonló, akkor nem szabadna éreznie semmit. Ugyanis Shikit hidegen hagyja a fájdalom, és elvileg Fujino-szannak is ilyennek kellene lennie. De mégis, a hasában kínzó fájdalmat érez, melyet már pszichésen is túl érzékenyen reagál le, és addig nem múlik el, míg nem végez az összes elkövetõvel. Ráadásul szokatlan módon, a hétköznapi emberekhez képest sokkal érzékenyebb a sérülésekkel szemben. Kokutó szándéka emiatt, hogy megmentse. Bízik benne, hogy a lánynak még nem túl késõ. Ezért akar utána járni Fujinó múltjának. Kokutó megkéri Shikit, hogy ne bántsa addig, míg vissza nem tér.

Hogy Kokutó sikerrel jár-e, és hogy Shiki végül megvárja-e, kiderül a movie végére, sõt sok titokra, és összefüggésre is fény derül. Ráadásul Kokutó és Shiki kapcsolata is új fordulatot vesz. Emellett meg tudunk pár dolgot Kokutó családjáról is. Mivel Kokuto Shiki miatt nem fejezte be a sulit, a szüleivel haragban van. Van egy húga, Azaka, akivel szokott néha találkozni. Ja, és Fujinó-szannak van egy közös emléke Kokutóval, de ezt nem lõném le elõre:)

Anime adatok:

  • Angol cím: Garden of sinners (movie part 3.) ~ Remaining sense of Pain
  • Japán cím: Kara no Kyoukai ~ Tsūkaku Zanryū
  • Írta/Történet: Kinoko Nasu
  • Rendezte: Ei Aoki
  • Zene: Yuki Kajiura
  • Karakter design: Takuro Takahashi, Tomonori Sudou
  • Megjelenés éve: 2007
  • Típus: movie
  • Terjedelem: 7 epizód
  • Mûfaj: természetfeletti, fantasy, filozófiai, horror
  • Stúdió: Type-Moon, ufotable, Aniplex, Notes, Kodansha
  • Ending theme: Kalafina ~ Kizuato
(Visited 171 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .