Laura Joh Rowland: A sógun ágyasa (1998)

Laura Joh Rowland: A sógun ágyasa (The Concubine’s Tattoo) (1998)

A sógun ágyasa

Szano szerencsésen megoldotta előző bűnügyeit, s apja kívánságának eleget téve, családja nevét öregbítette a sógunnak tett szolgálatai, s sikeres nyomozásai révén. Épp apja kívánságának utolsó „pontját” valósítja meg: feleségül veszi Ueda bíró lányát, Reikót.

Ám az esküvői szertartást a sógun ágyasának (Harume) rejtélyes halála zavarja meg. A sógun megriadván, s nem foglalkozván Szano magánéletével, azonnal elrendeli, hogy a szószakan-szama tárja fel a lány halálának okát. Szano nehéz fejszébe vágja a fejét, a női ágyasok Belső Palotabeli külön birodalmát kénytelen átvizsgálni, ahol a féltékenység, s kéjvágy egyvelege uralkodik, valamint a sógun édesanyja, ki teljhatalmát élvezi alárendeltjei fölött.

Harume azonban nem természetes halált halt…megmérgezték. Ami tovább bonyolítja az ügyet, s már maga a rendszer elleni támadásként értelmezik halálát. A bűntény megoldásának kulcsa: egy tetoválás Harume szemérem dombján, s a méhében növekvő magzat…mely az eddig gyermektelen sógun utódjelöltje lett volna. De vajon miért nem tudott senki Harume terhességéről? Hiszen a sógun annyi próbálkozás után se tudta elvetni magját egyik ágyasában sem… Vagy talán nem is a sóguné volt?

Most Szanon múlik, hogy ezt kiderítse, hogy felségárulás végett végeznek ki valakit, vagy csak ártatlan bosszúról van szó? Ahogy az ügy bonyolódik Harume titkai is felszínre bukkanak, riválisai, szeretői számai pedig gyarapodik. Mindegyik gyanúsítottnak meg volt az indítéka a gyilkosságra, de vajon végül ki vitte véghez?

Mindeközben Szano ősi ellensége, Janagiszava újabb tervet eszelt ki Szano ellen, kihasználva Harume halálát, mely akár hőnszeretett nyomozónk fővesztésével is végződhet… S ha ez nem lenne elég, újdonsült feleségével sem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy előre elképzelte. A meleg otthont, és békét nyújtó, engedelmes feleség helyett, Reiko vad, tanult, s segíteni akar neki az ügy felgöngyölítésében, s többszöri tiltása ellenére sem hajlandó otthon ülni, s „nőies” tevékenységet folytatni.

Viharosan, veszekedésekkel tarkított házasságuk nem épp a legfényesebben indul, bár az egymás iránti vágy felkorbácsolja érzelmeiket. Szano kénytelen megbirkózni felesége szenvedélyes természetével, ellenségeivel, a gyilkos kilétének kiderítésével, ráadásul bizalma is meginog leghűségesebb csatlósában, Hiratában is, ki szokatlan viselkedést tanúsít a gyanúsítottakkal kapcsolatban. Vajon ismét szerencsésen megoldódik minden? Harume titkait, s gyilkosát végképp sikerül leleplezni?

(Visited 156 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Laura Joh Rowland: A sógun ágyasa (1998)

    1. Igen, gyönyörű új borítója van ahogy láttam. Köszi, hogy szóltál :). Remélem a régebbi kötetekből kiadnak még párat újra. Ezt a változatot csak antikváriumban láttam eddig, no meg könyvtárban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .