Rosario to Vampire (TV-sorozat; 2007)

Rosario to Vampire (TV-sorozat; 2007)

Rosario to Vampire

A Rosario to Vampire 2007 másik nagy vicces hárem animéje. A főszereplő egy átlagos 15 éves  fiú, Tsukune Aono, ki épp közép suliba készül. Sajnos az év végi vizsgáin megbukott, így nem vették fel sehova… Épp nagy letörten érkezik haza, mivel évet kell ismételnie. A barátai azonban nem foglalkoznak vele, s magára hagyják. Otthon azonban nem várt fejlemények fogadják. Édesapja közli vele, hogy egy rejtélyes idegen, egy pap egy jelentkezési lapot adott neki ajándékba. A valóság: a papnak álcázott idegen részegen tántorgott az utcán, s véletlen elejtette a jelentkezési papírt. Tsukune apja azonban gondolt egyet, s elrakta. Így Tsukunéknál nagy az öröm, hiszen csak nem kell szégyenkezniük a fiuk miatt, aki így felvételt nyert a Youkai Akadémiára.

Tsukune így megkönnyebbülten kezdi el középiskolás éveit. Útban a suli fele érdekes dolgok történnek vele. Először is egy alagúton jut át egy busszal, és érdekes mód, ettől kezdve nem működik a mobilja. Az alagút túl oldalán pedig egy teljesen kihalt, temetőszerű vidék vár rá, melynek erdejében áll az új iskolája. Búcsút vesz az eléggé bizarr kinézetű busz sofőrtől, s zavartan, félelemmel telve elindul az óráira. Útközben furcsa zajokat hall, és miután egy kis denevér halálra rémiszti, egy biciklis alak landol a feje tetején. E baleset okozója Moka Akashiya, egy gyönyörű lány, aki szintén a Youkai Akadémia felé igyekszik.

A lány azonnal bocsánatot kér, Tsukune pedig ámul és bámul, a szépséges lány látványa letaglózta. Moka épp a fiú vérző orrát látja el, mikor hirtelen váratlan megjegyzést tesz, s egyszerűen közli Tsukunéval, hogy ő egy vámpír, s szeretne egy kicsit a fiú véréből inni. S egy könnyed mozdulattal a srác nyakába borul, s  a jellegzetes „Chuuu” hang után mindjárt jobb kedvel szívja a fiatalember vérét. Tsukune hirtelen megijed, de miután a vérszívás helyén csak egy rúzsfoltot lát, meg is nyugszik.

Moka zavartan kérdezi tőle, hogy szereti-e a vámpírokat. Tsukune újra végig méri a lányt, s boldogan gondol arra a tényre, hogy egy ilyen csini lánnyal kezdheti új évét. S persze azonnal helyesel, hogy milyen különlegesek a vámpírok. Egy kicsit se sokkolja le a tudat, hogy egy vámpírral beszél, látszik, hogy még nem veszi komolyan a dolgokat.

E reggel étkezés után éri ám a hatalmas sokk gyanútlan főhősünket. Az első órán a kedves tanárnő közli az osztállyal, hogy a Youkai Akadémiára csak és kizárólag youkai-ok, azaz démonok járnak. Tsukune alig akar hinni a fülének. Döbbenten néz körbe, s retteg a gondolatra, hogy ő mint egyedüli ember csöppent ide. A tanárnő következő mondatai azonban megfagyasztják a vért az ereiben: ebbe az akadémiába nem is léphetnek be emberek, mert egy különleges varázslat veszi körül, ami azonnal végez velük. Tsukune legszívesebben eltűnne inne, de azonnal. Szerencséjére az akadémia feladata, hogy a démonokat az emberek közötti életre neveljék, így egyetlen egy tanuló se veheti fel valódi alakját az iskola épületén belül, sőt el sem mondhatják, hogy mik ők valójában.

Ez a szerencséje Tsukunének, mivel így rejtve maradhat valódi kiléte. Az első órát ám hirtelen egy késő tanuló érkezése zavarja meg, ő pedig nem már mint Moka-szan. Tsukune megkönnyebbülten sóhajt fel a lány láttán, aki a fiú nyakába ugrik azonnal, hiszen ő az első barátja, akit itt szerzett. Végül az egész napot együtt töltik, ám Moka vámpír természete csak előtérbe kerül, s megint meg akarja ízlelni Tsukune vérét. Ráadásul az egyik osztálytársuk elég durván próbál meg közeledni a lány felé, s Tsukunét jól elagyabulálja. Tsukunének ez több a soknál, s hirtelen el akarja hagyni ezt a szörnytelepet. Moka megpróbálja ezt akadályozni, de csúnyán összevesznek. Tsukune összeomlik, hiszen ő egy ember, Moka pedig bevallottan gyűlöli az embereket! Miután egymás kilétére így végleg fény derült, Tsukune elviharzik.

Moka még egyszer beszélni akar vele, de a korábbi kellemetlenkedő osztálytárs ismét feltűnik, s Mokát kezelésbe veszi. Tsukune meghallja a lány sikolyait, s visszasiet segíteni neki. Ám Tsukune hiába próbálkozik, csak nem sikerül megvédenie a lányt, egy ember ereje nem vetekedhet egy démonéval. Egy véletlen folytán letöri a Moka nyakában lévő keresztet, s ezzel Moka ereje is feléled.

Még korábban elmesélte a fiúnak, hogy a nyakában lévő kereszt rejti el vámpír erejét, s ha az eltörik, akkor a benne lévő vámpír vér életre kell, s így teste új alakot vesz fel. És így meg is jelenik egy teljesen más Moka-szan, aki sokkal erősebb és félelmetesebb, mint elődje, és egy gyors rúgással elintézi ellenfelüket. Tsukune az elszenvedett sebektől elveszíti az eszméletét, s mikor magához tér, már a normális Mokát látja maga előtt.

Ezzel veszi kezdetét az ő kis véres, ártatlan kapcsolatuk. Mokába első látásra beleszeret Tsukune, s Moka is viszont szereti, de ezt jellemző módon nem merik egymás tudtára adni. Ráadásul Tsukune ahogy megpróbál beilleszkedni új környezetébe, egyre több és több lánnyal kerül kapcsolatba, akik mind rá pályáznak a későbbiek során. Így Moka-szan féltékenységi jeleneteinek is szemtanúi lehetünk, valamint a lányok rivalizálásának a fiú kegyeiért.

Ezek a lányok pedig:
Kurono Kurumu, egy denevér lány, aki először féltékeny Mokára, mert az elrabolta a népszerűségét a fiúk körében. (Ez is sok gondot okoz Tsukunének, hogy szinte az akadémia minden fiúja Moka-szanra vágyik.) Így elakarja csábítani Tsukunét, hogy Mokát tönkre tegye, de miután legyőzik őt is, a barátjuk lesz.

A másik lány Sendo Yukari, aki egy boszorkány, s a legintelligensebb az iskolában, annak ellenére hogy a legfiatalabb is, mivel csupán 11 éves. Ő először csak Mokával barátkozik össze, de később hasonlóképp szeretné rávetni magát Tsukunére, mint Kurumu.

Rajtuk kívül van még egy farkas nőnk (Morika Ginei), ő Mokába szerelmes, s Tsukunét szeretné legyőzni, van egy Jég Nőnk (Shirayuki Mizore), aki kedvére fagyasztgatja a környezetét, valamint az első órán megismert Nekonome Shizuka, egy macska nő, aki emellett az újságíró klub elnöke is, melyhez csatlakozik kis csapatunk a későbbiekben.

Az anime a 13 rész alatt kellemes perceket szerez nézőinek. Sok poénos, nevettető szituációba kerülnek a szereplők. Rengeteg olyan jelenet van benne, ahol a lányok alsóneműit mutogatják, vagy ecchis helyzeteket, a fiú közönség vonzására nyilván, de ezeken ha túllépünk, még így is egy élvezhető alkotást kapunk. A grafika néhol kifejezetten szép, bár van ahol túl egyszerű, s durva.

A lányok, főleg Moka, gyönyörűen lettek megrajzolva, de szegény Tsukune néhány jelenetben elég szörnyen fest. Maga a háttér, az épületek szépek, ahol kell részletesek, ahol kell hangulatosak. Az opening és az ending animációjára azonban nem lehet panasz, s a zene is találó, hangulatot teremtő. Aki szeretne egy újabb vámpíros animét látni, vagy csak egyszerűen egy szórakoztató ecchis animére vágyik, az nyugodt szívvel megnézheti, nem fog benne csalódni.

Adatok

  • Japán cím: Rosario to Vampire
  • Angol cím: Rosario + Vampire
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, fantasy, ecchi, hárem, románc, vámpírok, természetfeletti
  • Megjelenés: 2007
  • Manga: Akihisa Ikeda
  • Rendező: Takayuki Inagaki
  • Karakter dizájn: Mariko Fujita
  • Zene: Kouhei Tanaka, Shiroh Hamaguchi
  • Op: „Cosmic love” ~ Nana Mizuki
  • Ed: „Dancing in the velvet moon” ~ Nana Mizuki
  • Stúdió: Gonzo
  • További információ: ANN, Hivatalos honlap
(Visited 86 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .