Moyashimon (TV-sorozat; 2007)

01. epizód ~ Agriculture Bacteria Tale

Moyashimon

2007 októbere sok érdekességet tartogat még számunkra. Egyik ezek közül a Moyashimon című anime TV-sorozat (pontosan október 11-én kezdték el adni a japán televíziókban, s lassan torrenten is elérhető). Hát a sztorit erősen a vígjáték kategóriába lehet besorolni, bár az Animenewsnetwork oldalán, még a hétköznapi történet címszót is ráillesztették, ami ki is merül abban, hogy  egy tokiói mezőgazdasági egyetemen játszódik. Akkor az első epizódról:

A sztori elején két nagyapó beszélgetéséből derül ki, hogy két fiú lesz főhősünk: Kei Yuki és Tadayasu Sawaki. Tadayasu Sawaki azonban különleges képességekkel bír: látja a mikroszkopikus baktériumokat, és egyéb mikro organizmusokat. Ez is már elég érdekesnek hangzik, ami garantálja hogy szokatlan témát feldolgozó, vagy inkább kiparodizáló animével állunk szemben. Tehát két hősünk elindul Tokióba a mezőgazdasági egyetemre, ahol kezdetét veszi korántsem nyugodt életük. Az igazgató nyitó ceremóniáján, a sár és kosz közepette, rögtön egy egyetemista lány eltűnését jelentik be (Haruka Hasegawa), akit 3 napja nem láttak, s már a hulláját keresik.

Hmmm elég pozitív felfogása van az ottani rendőrségnek XD. Egy disznó csorda, s növényt termesztő alakokon átvergődve (hiszen csak egy mezőgazdász suliról van szó, s mi mást is lehetne itt tanulni?) indulnak el ifjaink, hogy megkeressék Tadayasu nagyapjának barátját, Keizo Itsukit, aki professzor az egyetemükön. Útjuk közben egy erdőbe tévednek, s hirtelen kellemetlen szagú mikro organizmusokat vesz észre Tadaysu, melyek egy bizonyos irányból terjengnek nagy mennyiségben. S mit találnak? Egy Hasegawa feliratú kis sírt, ami úgy bűzlik… ezt inkább nem részletezném.

A srácok szólnak a zsaruknak, mindenki odacsődül, mikor hirtelen maga Itsukisensei tűnik fel egy ásóval a kezében, s rögtön neki esik a sírnak. Na a bűz elviselhetetlen lesz, de Hasegawa teteme helyett egy fókáét találják, amely egy kísérlet részeként lett eltemetve. Egészséges, vitaminokban gazdag ennivalót szerettek volna előállítani, s ezt igazolván a sensei rögtön neki is esik, s elkezdi habzsolni… Ez talán az epizód legviccesebb része :D. Majd a fiúk felé közeledve vérző és bűzlő szájjal közli velük, hogy tudja hogy kik ők, s ezentúl ő lesz a tanáruk. Persze Hasegawa is feltűnik, aki leszúrja a professzort, amiért nélküle ásta ki az ő kísérleti fóka példányát. A lány elég temperamentumos bombázó, kissé rocker beütéssel, kinek a szülei enyhén rigolyásak, s ha nem hallanak a lányukról, rögtön a zsarukhoz fordulnak.

Később a sensei laboratóriumában vagyunk, ahol meg akarnak győződni Tadaya képességéről (a nagyapja mesélt róla barátjának, aki fel akarja használni a fiút kutató munkájához a Nobel-díj megszerzésének reményében), ezért különféle állagú, származású cuccokat dugnak az orra alá. Azonban Tadayát nem lehet megtéveszteni, még azt is el tudja dönteni hogy melyik a japán és nyugati joghurt, mit játszanak éppen a kis baktériumok, vagy hogy néznek ki. Hasegawa azonban elég ellenséges vele, s teljesen képtelennek tartja a fiú állításit. Nem hajlandó elfogadni a srác képességét, holott ő több évig tanulta ezt a tudományt, s elképzelhetetlen számára, hogy ilyen jellegűek legyenek a mikro organizmusok. De mikor a lány csizmáján, s gyönyörűen festett lábán is talál baktériumokat a fiú… Hasegawa kiakad…Persze a sensei elfogadja, s már ki is eszelte tervét. Vajon mire akarja felhasználni a fiút?

Hát, érdekesnek, kicsit betegnek ígérkezik ez az anime, gondolom a biológia és kémia iránt érdeklődőknek tetszeni fog.  Ja érdekesség, hogy az anime openingje és endingje élőszereplős, hétköznapi tárgyainkon ugrálnak a gumiból készült kis mikro organizmusaink :p. A karakter dizájng pedig egész szép, bár néha túl egyszerű, nem olyan részlet gazdag, vagy kidolgozott.

Adatok

  • Japán cím:Moyashimon
  • Angol cím: Tales of Agriculture
  • Típus: TV-sorozat;
  • Terjedelem: 11 rész (11×25 perc);
  • Műfaj: vígjáték, slice of live, supernatural
  • Megjelenés éve: 2007;
  • Studio: Telecom Animation Film
  • Animáció: Yutaro Kishigawa
  • Karakter dizájn: Junichi Takaoka
  • Rendezte:Yuichiro Yano;
  • Zene:Naoki Sato
  • Op: Curriculum ~ Sarasa Ifu
  • ED: Rocket ~ POLYSICS
(Visited 104 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .