Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament (TV-sorozat; 2006)

Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament (4.epizód ~ The Darkness of the Garden)

Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament

Firiel teljesen kiakad azon, hogy Roux lányként jött a suliba, ráadásul a fiú váratlanul szerelmes levelet is kap egy rajongójától! (Persze nem tudja senki, hogy fiú valójában.) Firiel pedig minden követ megmozgat, hogy kiderítse a levél írójának kilétét, ugyanis fél, hogy kiderül Roux igazi kiléte! (Na persze ^^)

Eközben Vincent megkeresi Firielt, s megkéri, hogy segítsen neki Ravenna hatalmát megdönteni. A harcban Firielnek kulcsszerep jut: kardvívásban kell legyőznie Ravennát, aki ezen a téren a legerősebb… Firiel kicsit meglepődik, hiszen nem tartott a kezében sohase ilyen fegyvert, de vonakodása ellenére, kimondják helyette a döntő szót. Mesterévé, azaz felkészítőjévé pedig Igraine válik, aki az előző részben elhunyt Roselitte legjobb barátja volt, s aki egyben gyűlöli Ravennát… A lány kardvívási tehetsége határtalan, már Ravennát is legyőzte egy párszor… Mikor Firiel fültanúja lesz a két lány beszélgetésének, végleg úgy dönt, hogy minden erejét összeszedve, megpróbálja legyőzni Ravennát. S ezzel forradalmat indít el kis csapata! Ettől a naptól kezdve mindenki bálványozza, csodálja, s egyre inkább bővül rajongói tábora.

Mindeközben Rouxot is alávetik a „szokásos” beavatási szertartáson, s berángatják ugyanabba a cellába, mint korábban Firielt. Azonban Ravenna és társai nem tudják megfélemlíteni, sőt! Ezentúl ők kerülik Rouxot, immár lányosítva Rouxnet, mivel megfenyegeti őket, hogy ha egy ujjal is hozzá érnek Firielhez, nekik végük… Ettől kezdve kerüli is mindenki…

A fiú azonban még mindig magán hordozza sebeit, éjszakánként rémálmok gyötörik, s gyakran sakkozgat Firiellel, vagy magában, hogy elterelje gondolatait. Ilyenkor általában Firielt oktatja is, hogy a trónért folyó harc olyan tulajdonképpen, mint egy sakkjátszma, és hasonlók.

Mivel Roux idejének nagy részét a könyvtárban tölti olvasással, végül fel is bukkan előtte a szerelmes levél írója… Aki nem más, mint a Firiel érkezésekor látott Laine nővér! Ő a papnő, egy szent! S közben meg kiderül, hogy sötét és gonosz, és Empherist szolgálja! Emellett megfenyegeti a fiút, hogy ha nem csatlakozik Ravenna bandájához, akkor Firielnek bántódása fog esni…

Firiel minderről mit sem sejtve, szorgalmasan gyakorol nap mint nap. Este holt fáradtan bevágódik kis ágyára, s ekkor észrevesz egy sakkfigurát az ágya alatt… Azonnal eszébe jut Roux, s elmegy a szobájába… S figyelem! Ekkor jön az első tényleges Shoujo Magices epizód! Úgyhogy aki eddig várt a románcra, most megkaphatja! ^^

Firiel meghallja Roux nyögéseit, amit rémálma során hallat… A fiú felriad, teljesen zavarodott, s meg akarja ölni azokat, akik így megkínozták. S mondanom sem kell, hogy elég lengén van öltözve, mondhatni nincs izmos testén semmi… ^^ Firiel pedig meglátja a fiú testén a sebeket, s Empheris jegyét mellkasán. A lány sírva fakad, s átöleli a fiút, átkozza azokat, akik ezt tették vele. A srác ellöki magától, majd, mint mindig, hidegen közli vele, hogy mégis mit képzel? S ekkor váratlanul az ölébe rántja, mondván: „te még mindig a kisöcsédként tekintesz rám…”, s MEGCSÓKOLJA! ^^ Romantika teljes mértékben, s itt véget is ér az epizód!

Megjegyzés: Ebben a részben vált számomra nyilvánvalóvá néhány összefüggés: az anime angol címe: Astraea Tastement = Astraea Testamentum. Astraea pedig Firiel világának egyik nagy hatalmú istennője, s a lányiskola is, ahova jár, őt élteti. Ha jól értelmeztem, ennek az istennőnek a kiválasztott harcosai mind nők, akik arra hivatottak, hogy rendet és békét teremtsenek a világon. A lányiskola, ahova járnak Firielék, ezt is tűzi ki célul, csak ezt a felszín alatt tartják, s látszólag arra nevelik a lányokat, hogy hogyan kell a férfiakat hatalmuk alá vonni. (Micsoda feminista hajlamok! ^^)

(Visited 53 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .