Nana (TV-sorozat; 2006)

06.epizód – Snowing in Tokyo! Nana and NANA (Hóesés Tokióban! Nana és Nana)

Nana (TV-sorozat; 2006)

Ez a rész szinte a legelső epizód megismétlésén alapul, így a következők történnek itt (mint ahogy azt korábban már bloggoltam az első résznél):

Nana „Hachi” Komatsu egy átlagos 20 éves leányzó, aki nagyon életvidám, kicsit szeleburdi, de nagyon aranyos, s persze fülig szerelmes. Minden álma már gyerekkorától kezdve, hogy Tokióban élhessen, s ezt a célját még jobban megerősíti az, hogy barátja, Shouji is már ott él lassan egy éve. A lány kis megtakarított pénzéből elhatározza, hogy Tokióba utazik vonattal, meglátogatja Shoujit, s majd talál valami munkát s dolgozni fog. Tokióba való utazását egy hosszú hóviharlassítja le.

Azonban nem unatkozik az „utazás” során, mivel mellette egy vele egykorú, gyönyörű lány ül a vonaton, s hát Nana közvetlen természete révén, hamar beszélgetésbe keverednek, vagyis helyesebben mondva Nana beszél a lányhoz egyfolytában, aki pedig csendben hallgatja. Nana azt hiszi szomszédjáról, hogy hivatásos zenész, mivel egy gitár is van nála. Végül sok-sok véletlen folytán közelebbről meg ismeri szomszédját. A mellette ülő lánnyal kísértetiesen sok a hasonlóság mutatkozik meg őhozzá képest: a „zenész” lányt is Nanának hívják, 20 éves, ő is Tokióba utazik, ott akar élni, állást akar keresni (vagyis bandát, ahol énekelhet). Nana teljesen ledöbben… Ő kettejükről szól ez a történet, két teljesen egymással ellentétes megjelenésű ,személyiségű lányról, akiknek különböző véletlenek folytán keresztezi életútjuk a másikét.

Nana, miután megérkeznek Tokióba, önfeledten rohan barátja felé, s egy pillanatra el is feledkezik rejtélyes útitársáról, akiről tulajdonképpen semmit sem tud, mégis saját életét töviről hegyire elbeszélte neki. Shouji meg engedi Nanának, hogy egy-két éjszakát nála töltsön, majd úgymond, hogy a lánynak jobb lenne egy saját állást, meg lakást találni, finoman kitessékeli otthonából. Szegény Nanának legédesebb álmai törnek ezzel össze, mivel ő pont azzal a szándékkal utazott ilyen sokat, hogy a fiúhoz költözzön, s mindig a közelében lehessen… Ezután nem tehet mást, minthogy keres először állást, majd lakást. Azonban szeleburdi hősnőnk mindig fordítva lát hozzá a dolgokhoz, s először új otthon után néz.

Egy kedves idős bácsika segítségével rá is talál egy több mint 30-40 éves lakóházra, mely nagyon jó állapotban van, s egyből megtetszik a lánynak. S ekkor következik az újabb sokk számára, ugyanis azt a lakást, amit kiszeretne bérelni, pont a másik Nana is oda akar költözni. A lány nagyon, megörül, hogy ismét találkozhat ezzel a titokzatos, vad kinézetű, ugyanakkor lenyűgöző lánnyal. Persze kezdetben megindul közöttük a huzavona, hogy kié is legyen a lakás, de ezután a kedves idős bácsika felveti, hogy miért nem bérelik ki mind a ketten? Így nem kellene olyan sok lakbért fizetniük, úgyis van két hálószoba, fürdő, s a konyha is elég nagy. A lányok, persze szeleburdi kisasszonyunk részéről teljes mértékben támogatja az ötlete, s később a másik Nana is rábólint. S ezzel kezdetét veszi két hősünk közös élete…

Nos, a hatodik epizód csupán egy-két plusz dolgot tartalmaz az elsőhöz képest:

Pl.: mikor Hatchi (Nana Komatsu) megérkezik Shuoji lakására, s másnap este összevesznek, mutatják azt is, hogy azért kibékülnek, mert a srác megsajnálja Hatchit, hiszen mégis csak egész nap a lakás takarításán fáradozott. Emellett a legelején az is más, hogy mutatják amint Shouji beszél Hatchival, aki közli vele, hogy hozzá költözik (azt a döbbenetet, ami kiült Shouji arcára nem lehet szavakkal leírni XD)…

(Visited 39 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .