Youko Maki: Aishiteruze Baby

Youko Maki: Aishiteruze Baby

Youko Maki: Aishiteruze Baby

Történetünk főhőse Katakura Kippei, aki egy átlagosnak mondható, vagány, csajozós középiskolás fiú. A suliba inkább aludni, és a barátnőivel szórakozni jár el… Egy nap, a suliban felhívja a mobilján a nővére, aki azonnal hazarendeli…Otthon nagy meglepetés várja…egy kislány, kb 5-6 év körüli áll az előszobában…Ő Sakashita Yuzuyu, aki Kippei unokatstvére.

Yuzuyu a Katakura családhoz kerül, ugyanis a kislány édesanyja, Miyako váratlanul elhagyta, és nyomtalanul eltűnt…Mindezt azért, mert nem tudott beletörődni férje elvesztésébe. A Katakura család így befogadja Yuzut, míg Miyako vissza nem tér. De ki gondoskodjon Yuzuról? Kippei nővére eldönti a dolgot: Kippei lesz Yuzu pótmamája.

Kippei élete fenekestül fel lesz forgatva: ettől kezdve tízórait kell készítenie Yuzunak, el kell vinni az oviba, vigyázni rá, bátorítani, vigasztalni és érte menni az oviba, mindezt addig, míg Miyako vissza nem tér…Ha egyáltalán visszatér…Kippeinek ezentúl nem lehet lányokkal se foglalkoznia…s mégis minden lazasága és vagánysága ellenére teljes felelősséget vállal Yuzu iránt…mindent megcsinál a kedvéért és nagyon megszereti.

Mindeközben (mivel Kippeiről kiderül hogy milyen kedves és odaadó is tud lenni, minden lány, -a rossz hírneve ellenére-, el kezd utána érdeklődni:) ), így Kippei zárkózott osztálytársa, Kokoro is a fiú vonzó hatása alá kerül. Kokoro egy gyönyörű lány ,szomorú múlttal, ugyanis 5 éves korában elveszítette az édesanyját, az édesapja pedig most készül újra házasodni. Kokoro ezt nem tudja megbocsátani az édesapjának, ezért elköltözik otthonról, hogy ne legyen útban…

Eközben nagyon magányos lesz, hisz hiába vannak barátnői (Motoki és Aki), mivel azonban senkit sem enged közel magához igazán, így Kippei fogja majd megvigasztalni 🙂 (nemsokára össze is jönnek, bár Kokoro az elején eléggé úgy tűnik, mintha utálná, de csak azért, mert Kipeei a lányokkal csak szórakozik, s Kokoro-chan nem akar olyan lenni ,mint ők).

Persze Kippeinek közben vigyáznia is kell Yuzura, ezért úgy döntenek,hogy még nem járnak komolyan, míg Yuzu is itt van, mert Kippeinek lefoglalja az egész idejét…(nos egy picit nagyon mélyen belementem a történetbe, de ez az egyik kedvenc mangám, s nem bírtam ki, hogy egy kicsit részletesebben ne írjak róla ^,^)

A történet itt is szépen kidolgozott, bár nincsenek benne váratlan fordulatok. A karakterek szépek, s kidolgozottak, mind jellemrajzban mind kinézetben. A történet elsősorban Yuzuról és Kippeiről szól, így az ő személyiségeiket ismerhetjük meg mélyebben. Mindent összegezve egy nagyon vicces, picit drámai, s romantikus manga, ami biztos jó perceket biztosít elolvasóinak. A shoujo-os műfaj lágyabb változatának kedvelőinek csak ajánlani tudom. A manga anime változata a történet fonalát követi teljes mértékben, s a karakter dizájn is nagyon hasonló.

Adatok:

  • Angol cím: I Love Ya Baby! ;
  • Műfaj: romantikus dráma, shoujo ;
  • Terjedelem: 7 kötet;
  • Mangaka: Youko Maki;
  • Magazin: Ribon;
  • Megjelenés: 2002-11-15 ~ 2005-03-15
  • Linkek: Hivatalos honlap
(Visited 38 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .